Skocz do zawartości

Okropnie niski CTR, co zrobić aby mogło być lepiej?

szyper

Rekomendowane odpowiedzi

Strona przynosi ok.100$ miesiecznie przy bardzo malym CTR wynoszacym tylko srednio 0,05%.

Co mozna zrobic aby ulepszyc to?

Dodam ze strona jest dosc popularna w Internecie i wg adsense ma miesiecznie wyswietlen w granicy ok.1mln/miesiac. Jakie pownieniem miec dochody przy dobrym CTR? i jaki CTR bylby dla mnie 'ok'?

Dodam, iz reklamy ukazuja sie na kazdej postronie oraz na forum.

Dziekuje za poswiecony czas, zapoznalem sie z innymi takimi przypadkami, ale nikt nie mial tak niskiego CTR.

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

podaj chociaż adres strony to wtedy można by coś poradzić, a tak na sucho:

- wytargetuj lepiej reklamy, może (a raczej napewno) są za mało kontekstowe

- zmień rozmieszczenie reklam i monitoruj klikalność za pomocą kanałów spersonalizowanych.

Tym drugim sposobem podniosłem sobie CTR o 0,5%

adres strony to ekipa.tlen.pl, wiec jak mozna zauwazyc reklama jest w dobrym, widocznym miejscu

nie, jeśli idzie o uzyskanie dobrego ctr to reklama jest w złym miejscu, przestaw ją na środek ekranu (blisko nawigacji z stron/podstron 1 2 3 4 5 ...)

wstaw linki tekstowe do lewego menu - przecież tam aż prosi się aby zrobić dodatkowy box (nawet może być opisany Reklama) i tam wrzucić linki tekstowe

adres strony to ekipa.tlen.pl, wiec jak mozna zauwazyc reklama jest w dobrym, widocznym miejscu

nie, jeśli idzie o uzyskanie dobrego ctr to reklama jest w złym miejscu, przestaw ją na środek ekranu (blisko nawigacji z stron/podstron 1 2 3 4 5 ...)

wstaw linki tekstowe do lewego menu - przecież tam aż prosi się aby zrobić dodatkowy box (nawet może być opisany Reklama) i tam wrzucić linki tekstowe

dodałem jak radziłeś reklamy w lewym menu, nie dodam jednak reklamy bannera nad nawigacją bo bardzo brzydko się komponuje z resztą i nie chcę żeby ludzie marudzili, bo to dla nich ma być serwis, a reklamy mają być dodatkiem ( i tak są nielubiane). Czy mogę mieć dwie reklamy google na jednej www? ten bannerek i to w lewym menu?

A od czego masz style kolorów itp narzędzia.

Stwierdzenie, że "Reklamę mam w dobrym, widocznym miejscu" świadczy o tym, że w ogole nie czytałeś tego forum. Prawie zawsze reklama powinna być bowiem wkomponowana w stronę, a nie takie straszydło jak u Ciebie.

Poczytaj trochę forum - możesz mieć 3 reklamy - ale 100 raz to nie będę powtarzał tej regułki.

A tak w ogóle:

nie chcę żeby ludzie marudzili, bo to dla nich ma być serwis, a reklamy mają być dodatkiem
To co narzekasz na CTR??? Jak chcesz zarabiać to sorry - ludzie muszą się z tym pogodzić - a jak nie chcesz to niepotrzebnie zaczynałeś temat. Myślę, że 100$ jako "dodatek" do strony z 1 mln odsłon to ok jest.

...

dodałem jak radziłeś reklamy w lewym menu...

na samym dole strony? - w tym miejscu nie wróżę dobrego ctr, przy okazji - zobacz co to takiego "linki tekstowe" - to się idealnie nadaje do menu po lewej i to jeszcze gdzies u góry strony

Cała sztuka polega na tym żeby odwiedzający nawet nie wiedzieli, że to reklama.

Jak dobrze dopasujesz wygląd i przede wszystkim treść reklam wyświetlanych przez Gogle to odwiedzający nie powinni narzekać.

A podejście w stylu chciałabym a się wstydzę do niczego dobrego nie prowadzi.

Albo prowadzisz działalność charytatywną albo zarobkową nie da się być trochę w ciąży :)

Przy okazji dodam, po raz kolejny, że na forach nie ma dobrego CTR. Ten, który podałeś, można podnieść trochę, np. do 0.5%, ale nie więcej.

Wg. mnie jeśli pojawiają się reklamy związane z tematyką to i na forum można mieć nienajgorszy CTR. Ja mam na forum średnio 0.9% - a zdarzają się dni, ze jest i ponad 1%. Poniżej 0,5% jeszcze nie miałem. A i forum nie jest obładowane reklamami, na głownej jest 1x zestaw 5 linków, a w tematach pod 3 postem jest 1x "duży prostokąt"...

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności