Skocz do zawartości

Marniutko z AdSense...

Dustean

Rekomendowane odpowiedzi

Liczba kliknięć w reklamy u mnie mniej więcej utrzymuje się w na tym samym poziomie, jednak kwoty, jakie dostaję z dnia na dzień maleją :) Pamiętam, jeszcze choćby miesiąc temu za taką samą liczbę klików, otrzymywałbym z pewnością więcej $... Czyżby to był tylko "tymczasowy" kryzys Google (tańsze reklamy), czy może ogólnie cały AdSense obniża stawki? Szczerze mówiąc, to jak tak dalej pójdzie, to wypadałoby się zastanowić, czy jest sens "istnieć" w AdSense w porównianiu z niedogodnościami, jakie się z tym wiążą (reklamy na stronach, które na pewno nie "rozweselają" użytkowników)... :D Co o tym sądzicie? U Was też zauważyliście taki spadek?

Zobacz smieszne filmiki na fume.pl :: Miej zawsze dobry humor :)

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dokładnie to samo mam, porównójąc ostatni miesiac jest 2 razy gorzej... Koszt za tysiac srednio 2-3 razy mniejszy niz normalnie (ostatnie 4-5 miesięcy). Mam nadzieje ze od czerwca sie to zmieni bo jesli nie bedzie trzeba myśleć nad nowym rozwiązaniem, moze adportal.pl, kto wie moze bedzie wart uwagi...

Uffff... myslalem ze tylko ja mam taki nie fart...

dzisiaj 24 a stawki malaly (albo i nie) zawsz ok 28/29

wiec pare dni z -60% w zarobkach to raczej malo przyjemne

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

U mnie jakoś na odwrót zarobki rosną ale to zasługa tematyki a jeżeli chodzi o

może być równiez koniec terminu wazności voucherów
to raczej ich uruchamianie powinno wpływać na wzrost cen

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

I dochodzimy do tego samego co zwykle: jednym rośnie innym maleje :) Może otworzyć wątek w rodzaju "Kiedy można się spodziewać czeku?" :)

Ale co tam też napisze jak u mnie: zmalalo, ale to ze wzgledu na niższą ogladalność. eCPM nie odchyla się zbytnio od normy.

Raz jest lepiej raz jest gorzej. Taka moja teoria: największe wahania dotykają zapewne osoby, które mają niewielką ilość stron, lub mają strony związane z tą samą tematyką. Ja mam kilkanaście serwisów podpiętych pod adsense i zmiany nie są jakieś specjalne duże +-25% zazwyczaj lepiej na początku miesiąca - potem z reguły słabiej.

Natomiast gdybym patrzył na pojedyncze strony to faktycznie wahania mogłyby mi się wydać ogromne. Bywa, że w jedym tygodniu z danej strony mam średnio x$/dzień a w drugim 0.3x$/dzień przy analogicznym ruchu, a bywa że różnice są jeszcze większe. Dlatego też jeśli ktoś ma tylko jedną, dwie strony to niestety musi się liczyć z takimi wahaniami zarobków.

I w 100% zgadzam się z @Beerbant - vouchery mogą co najwyżej podnosić ceny. Zobczymy jak od czerwca zaczną się zmieniać stawki, obym się mylił i oby jakoś zauważalnie nie spadły...

U mnie maj to 3/5-te zarobków w Kwietnia (spadek o 40%).

Obym się mylił ale jakoś dziwnie się to łączy z niezbyt przyjemnymi artykułami w Wyborczej na temat Googla

PS: jeszcze półtora miesiąca temu nie znałem pojęcia "reklama chrytatywna" teraz jakieś 20% boksów jest pusta :)

Dzisiaj mam już tyle co wczoraj nie miałem przez dzień cały.

Jak będę miał kwotę reszty kliknięć zbliżoną do tej jaka jest teraz, zarobki będą dziś 400% większe niż wczoraj. A koniec miesiąca się nie skończył...

Dzisiaj mam już tyle co wczoraj nie miałem przez dzień cały.

Jak będę miał kwotę reszty kliknięć zbliżoną do tej jaka jest teraz, zarobki będą dziś 400% większe niż wczoraj. A koniec miesiąca się nie skończył...

Czy każdy będzie pisał takie bzdurne posty ? Ludzie adsense, się zmienia ciągle a wy chcecie takich samych zarobków ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności