Skocz do zawartości

[Google] 2 linki o takim samym anchorze na jednej stronie

sir nimek

Rekomendowane odpowiedzi

Cel:

Ustalenie czy dodanie linka wychodzącego na tej samej stronie, pod takim samym anchorem jak już istniejący, daje jakieś efekty.

Spotkałem się z opiniami, że nie należy umeszczać dwóch linków pod tym samym anchorem, bo to nic nie daje.

na to zresztą wskazywal test przeprowadzony niegdyś przez michała.

https://www.google.pl/search?client=firefox...Szukaj+w+Google

Metodologia badania:

Umieścilem katalog stron hiarte.forall.pl w mojej stopce pod anchorem katalog_pozycjonowanie (0 wyników wówczas na to słowo ). Poczekałem czy katalog pojawi się pod tym anchorem - pojawił się.

Umieściłem w stopce kolejny anchor katalog_pozycjonowanie do seodir.e-konto.net. Pojawił się pod tym anchorem.

Wyniki:

https://www.google.pl/search?hs=jGq&hl=pl&c...btnG=Szukaj&lr=

Wnioski:

Użycie kilkakrotnie na jednej stronie tego samego anchora prowadzącego do różnych stron jest poprawnie indeksowane przez google i brane pod uwagę w rankingu.

Wnioski są na szybko. Wynik zupelnie inny niż z testu Michała więc zapraszam do dyskusji. Może wspólnymi siłami dojdziemy czemu mi G zaindeksowało obie strony pod ten sam anchor a Michałowi nie. Być może miał tu wpływ fakt, że linki w stopce powtarzają się kilkakrotnie na jednej stronie.

Nic temat otwart. Czekam na wasze opinie

na stronie może być kilkanaście linków z takim samym anchorem ale prowadzących do innych stron także nie widze sensu badania

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 1 miesiąc temu...

Wydaje mi się że czas testu już minął

ale jak do tej pory sytuacja jest nst:

google przyjeło tylko jeden anchor KsiążkiPsychologiczne drugiego nie ma ochoty jak na razie

tu jest adres strony www.reiki1.prv.pl :)

i linki z nast. anchorami

KsiążkiPsychologiczne

KsiążkiEzoteryczne

Teraz dodałem do adresu z anchorem KsiążkiEzoteryczne index.html zobacze czy google da sie oszukać ;)

09.08.2006

Google zassało też drugi link do tej samej strony ale po dodaniu index.html

a więc na jednej strony można zamieścić dwa linki o różnych anchorach do tej samej strony tyle że trzeba dodać np index.html ;)

Tak wogóle to własnie przeczytałem temat tego testu :pisze: i chyba pisze nie na temat ups

ale może komuś się przyda

jeszcze mi się coś przypomniała Erbit w otwartych można podać dwa anchory czy to ma sens w takiej sytuacji

09.08.2006

a od dziś sprawdze jak sie ma teoria o kilku adresach do różnych stron z takim samym achorem

decent

Tak wogóle to własnie przeczytałem temat tego testu blush.gif i chyba pisze nie na temat ups

No tak, ale ja mam pytanie czy ktos miał podobne spostrzezenia jak decent z linkami, ze dwa linki do tej samej strony tylko z róznymi anhorami nie sa skuteczne, bo google pobiera tylko jeden anhor.

Prosze o odpowiedź.

No tak, ale ja mam pytanie czy ktos miał podobne spostrzezenia jak decent z linkami, ze dwa linki do tej samej strony tylko z róznymi anhorami nie sa skuteczne, bo google pobiera tylko jeden anhor.

Pobiera 2 tylko ze ich skutecznosc /2.

ps quote sie popsulo?:jezyk1:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności