Skocz do zawartości

Ban w G. dla link-vault.com?

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli spojrzeć na:

https://www.google.com/search?q=site:www.li...=UTF-8&filter=0

to wynik tego zapytania jest ponurym zartem Googli dla właścicieli tego systemu!

Dodatkow patrząc na:

https://www.google.com/search?hl=en&lr=&q=s...com&btnG=Search

oraz:

https://www.google.com/search?hl=en&lr=&q=s...com&btnG=Search

to wyłazi cała perfidia ekipy Googli - została jedna podstrona plus forum techniczne!

Ponieważ nie obserwowałem losów domeny link-vault.com to nie wiem czy już być może wyłazi z bana czy też są to objawy końcowe i niedługo będzie "bye, bye LV".

Back Linki dla domeny link-vault.com (ale nie dla www.link-vault.com) różnią się w tysiącach w zależności od DC, kiedyś napisałbym, ze idzie update BL, jednak teraz jestem skłonny do napisania, ze jest to objaw bana, tylko nie wiem w "którą stronę" czy wychodzi ba(g)na czy też wylatuje powoli w kosmos.

I przy okazji, coraz więcej jest przesłanek, że systemy są coraz bardziej zagrożone w G.!

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

kiedy zaczniecie kumac czacze ';)

Ja nie kumam tej Twojej czaczy, ale i Ty mojej chyba też nie :blush:

Mnie interesowała jedna sprawa, tzn. czy domena LV wychodzi z bana czy też w niego wpada.

Oczywiście super ciekawą sprawą jest przyczyna tego bana, z chęcią bym się dowiedział czegoś na ten temat.

Natomiast nie mam wątpliwości, że jesli ten banan się utrzyma i pogłębi, to zacznie się ucieczka z LV i to paniczna w pewnym momencie, jeśli ten fakt dotrze do świadomości szerokiej klienteli tegoż!

Ktoś przytomnie i sprytnie pewnie zaraz zauważy jaki jest związek pomiędzy domeną LV a linkami tego systemu, a ja od razu odpowiem: głównie psychologiczny oraz to że wielkie G. zauważyło pasożyta :)

Jaki ban? Jest w indexie? Jest, to jaki ban ?

Nie ma w indexie! Tzn. jest JEDNA PODSTRONA domeny głównej oraz zawartość subdomeny forum.l-v

Tak wygląda "wchodzenie" lub "wychodzenie" z "bana" obserwowane przez mnie na innych domenach już kilka razy. Ban o którym piszę to nie pani Marysia z Onetu tylko pewien dosyć skomplikowany proces w G. i nie wiem na ile jest to działalność pracowników G., ja (i nie tylko ja) nazywam to banem, jeśli się skończy ostatecznie zniknięciem domeny z indeksu. Proces ten (takie niby zindeksowanie w postaci jednej podstrony i jakiejś subdomeny) może trwać nawet kilka miesięcy i kończy się albo ostatecznym wyleceniem w kosmos albo pełnym powrotem do indeksu.

Być może masz na to inne określenie ale na 100% nie jest to wynik bałaganu w G.!

Przede wszystkim... wiec jest kilka stron oprócz subdomeny forum, fakt, że malutko.

Wielu ludzi biadoli ostatnio (= od kilku miesięcy...), że google wyindeksowuje ich domeny prawie kompletnie i dopiero z mozołem zaczyna je na nowo indeksować. Być może to równiez spotkało Link Vaulta.

A na marginesie - spójrzecie jakie LV ma similiar pages

Wielu ludzi biadoli ostatnio, że google wyindeksowuje ich domeny prawie kompletnie...

Naprawdę sądzisz, że Google wyindeksowało prawie całkowicie "przypadkowo" domenę o następujących parametrach:

Page Rank 6

Google Link 3,630

MSN Link 1256

MSN Site 282

Yahoo! Link 136000

Yahoo! Site 286

????

No jasne nie ma to jak uczestniczyć w rynku seo z banem w google przecież to śmierć.

Qbexsus, nie jestem pewny czy i jaki ban ma tu miejsce. Zgadzam się z tym co napisał Breja i dodam więcej, problem LV nie polega( przynajmniej na ten moment) na braku indeksacji w G, chodzi tylko o to jak długo ten system będzie jeszcze działać. Z tego co czytam, adminstratorzy LV nie kwapią sie z odpowiedziami na "trudne" pytania na forumLV i wielu starych członków zastanawia sie nad porzuceniem systemu, który od 6-7 miesięcy nie jest ulepszany, A jedyną nowością są aukcje na ebay, więc bez wprowadzenia konkretnych zmian w samym systemie, typu: jakośc dopuszczanych stron, problem linków nie związanych tematycznie, brak opcji banowania całych domen z poddomenami hurtowo itp itd, bez konkretnego upgrade LV zostanie opuszczony przez zawiedzionych , często płatnych userów.

Tak na marginesie, bez wzgledu na powyższe dodam, że LV nie musi się reklamować bo ludzie "w temacie" ;) wiedzą gdzie go znaleźć.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

WI wyindeksowanie serwisu to nie objaw bana. Ban jest najczęściej znienacka - jest serwis 10 000 podstron BAN serwisu nie ma.

G po prostu wyindeksowało lub wyindeksowuje domenę link-vault.com i nie ma to nic wpólnego, podkrelam nic wspólnego z banem. Ban to jedno - pełne wyindeksowanie to zupełnie co inego (tzn ban wiaże się z wyindkoaniem, ale samo wyindeksowanie wcale go nie oznacza). PR czy ilość BL nie ma tu najmniejszego znaczenia.

Ja widziałem serwisy PR4 w całości wyindeksowane ba moją jedną stronę PR2 też wyindksowało,ale wystrczyło parę trików :lazy: i już jestem z powrotem w indeksie :).

WI wyindeksowanie serwisu to nie objaw bana.

Sir, jak zwał tak zwał, niech będzie Ban #1, Ban #2 itd - a powyżej opisałem chyba jasno o co mi chodzi i nie w nazwach jest problem. Przypadek LV nie jest związany z masowym wyindeksowywaniem a za chwilę indeksowaniem, jest pewnym typem banana który zaobserwowałemn tylko w kilku przypadkach na przestrzeni ostatniego pół roku. Jak to się skończy, to zobaczymy :)

P.S. Jeden z tych przypadków dotyczy mojej domeny i prowadziłem na ten temat korespondencję z G. - mam cały proces tego "banowania" i "odbanowywania" jak na dłoni (korespondencja na pewno pomogła, ale nie w sposób "gwałtowny" i natychmiastowy), a przypadek LV jest tego lustrzanym odbiciem jak na mój gust. Na 100% nie było to "guglowanie" indeksem.

a może google :) reindkesując różne serwisy :) na nowo stwierdziło że LV ma zbyt duzą rotacje w linkach wskazujących i ich filtr wyłapał domenkę.

Dzieje się tak z wieloma domenkami znikaja strony główne pozniej wracają, podstron i wracają - tak jakby google trafił masowo na strony z linkami do danej domeny - czasowo na krótko ją zafiltrował - zauwazył że owe linki są stałe badz przyrost naturalny i sciaga tego filtra, nastepnie znowu spotyka serie nowych linkow bardzo duza i znowy wyindkesowuje badz filtruje :).

Tak w koło :)

Tak czy tak - czy to filtr czy to awaria, czy to jakies madrosci google to zapewne zaczynaja denerwować.

Trwa to już tak długo że każdy stopień lojalności i sentymentu wobec tej wyszukiwarki wygasa a fakt że należy tam się pozycjonować i Google kochać to jedynie fakt że mają duży udział na rynku.

Gdyby dzisiaj tort rodzielić po 50% na Yahoo i Google to mysle ze Yahoo miałoby wiecej zwolenników.

Dla mnie google od jakiegos czasu po Newsach yahoo jak to bija googlasa indeksem.

A slyszalem podejscia osob ze Yahoo to portal nie wyszukiwarka.

No tak portal ale i wyszukiwarka która jak twierdzi posiada większy indeks od google.

No i od tamtej pory wojna się zaczeła.

google przestał pokazywać ilośc przeszukiwanych dokumkentów :), google zaczoł świrować z odpowiedziami site: - czyli mocno zostały naruszone ambicje Gogole.

No to postanowili dorownac badz przewyzszyc indeks Yahoo - jakis czas indeksowali wszystko i duzo - oczywiscie nie przypadkowo bo nagle wzrosty indeksu zanotowalem po komunikacie Yahoo.

No i oczywiście zbyt duzy indeks zagotował zapewne Google.

Google sobie to zapewne uświadomiło - bo nie w silniku indeksującym moc, nie w systemie wyszukiwania a w algorytmie czyli czyms co musi ten ranking obliczyć.

Zwiekszający się mało wydajny indeks spowalniał prace obliczeniowe - similar pages :) samo sprawdzenie klonów wymagałoby naprawdę poteznej mocy obliczeniowej - bowiem masa stron zmienia się tak szybko iż faktycznie ta sama strona na roznych domenach lecz posiadajaca kilka systemow newsowych nie zostanie uznana za similar - bowiem algorytm similar nie zdazy porownac ze sobą tych 2 stron a już na jednej z nich zostana dokonane zmiany.

To samo ma się do ilości linków wskazująch znacznie wiekszy indeks niż rok, 2 lata temu powoduje iż obliczenia tego samego algorytmu nie mogą być już tak wydajne i aktualne.

A wlasnie wszystko zdycha bo coś nie jest aktualne.

Gdyby update linków, update PR nastepował tak jak 2 lata temu zapewne wyniki byłyby inne.

Lecz algorytm zliczania linków tak jak i algorytm zliczania PR nie jest wstanie podołać tak dużemu indeksowi.

No i oczywiscie sumując oba te algorytm straciły na wartości i są do bani.

Bo będa skuteczne tylko jak będą wydajne.

Wyszukiwarka jezeli ma spelniac swoją rolę to musi być jak dziennik telwizyjny.

Google działa jak Kronika filmowa a nie dziennik.

Uznając stare serwisy za wartościowsze to pomyłka, bowiem zmieniają się technologie w internecie pojawiają się nowi czesto lepsi programisci, webmasterzy stawiający na nowe technologie.

tworzą dość często lepsze i bardziej wydajne strony internetowe - lecz gogle docenia to co stare.

Docenia to co stare bo tak jak pisalem jest jak kronika telewizyjna a nie dziennik telewizyjny.

tak czy tak powinni się skupić na obliczeniach i mocy dla algorytmu a nie mocy dla indeksacji.

ale sie napisalem a 90% nie przeczyta :rotfl::) ide otworzyc bloga

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności