Skocz do zawartości

Kilka pytań do...

Rekomendowane odpowiedzi

na wstępi przepraszam za moje posty w pozostałych tematach o mini, ale jednak zebralo mi sie wiecej problemow z tym katalogiem niez myslalem.

Sytuacja wyglada mniej wiecej tak,

zainstalowalem sobie mini zrobilem sobie te URLe

zmineilem wszytko graficznie :rotfl: ustawilem wszytko jak mi pasuje i tyle.

A teraz problemy i pytania.

1. Jak zrobic w tym katalogu strone statyczna? :]

2.Jak zainstalowac robots_counter, by wizyty robotow wyswietlaly sie np w bloku

3. jak dane z regulaminu/info przeniesc do bloku (chodzi o lcizbe kategori itp)

Tu juz problem.

4. przy probie dodania stron pojawia mi sie komunikat Nie mogę się połaczyć ze stroną aby pobrać jej tytuł, opis i słowa kluczowe.

(tak tak, storna jest online i probowalem z innymi stronami)

Przy probie dodania strony przez admina pojawia sie również podobny komunikat

Dodam ze w php mam srednia wiedze :D i bym prosil o jasne tlumaczenie :)

pozdrawiam i z gory dziekuję.

aha, narazie nie che podawac adresu ale jak bede zmuszony to to zrobie.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

1. Powinno wystarczyć dodanie w pliku index.php warunku do switcha, np:

case "statyczna":
include("otwarty_disp/moja_strona_statyczna.php");
break;

2. ja mam tak że stworzylem sobie plik np staty.php a w nim

include("robots_counter.php");
Google:<b><?=$PageInfo[googlebot] ?></b> / MSN:<b><?=$PageInfo[msnbot] ?></b>

A w panelu administracyjnym w tresci bloku wpisujemy

<php>staty.php</php>

3. Tworzymy jakis plik, includujemy go w panelu administracyjnym tak jak w podpunkcie 2 a w tym pliku dajemy coś takiego:

global $prefix;

$zap=mysql_query("SELECT * FROM "."$prefix"."ilosci");

while($ilosci=mysql_fetch_array($zap)) {

$ta=$ilosci[nazwa];
$tb=$ilosci[ilosc];

$ilosc["$ta"]=$tb;

};

?>

Kategorii: <b><?=$ilosc[kat_a] ?></b><br />
<br />
Podkategorii: <b><?=$ilosc[pod_a] ?></b><br />
Wszystkich stron: <b><?=$ilosc[wpi_a] ?></b><br />
Osób Online: <b><?=$ilosc[sescount] ?></b><br /><br />

Pavel masz piwo u mnie :) Daj adres do Swojego katalogu to umieszczę go wśród przyjaciół :rotfl: (moze byc na PM)

Edyta:

Jescze male pytanko, prosba:

Jak wstawic Kateogrie do bloku ? Proboje mniej wiecje wg. schematu ale nie wychodzi mi to :/

Pozdrawiam, (-;

tp468x60_banerrr.png

Jeśli chodzi Ci o listę kategorii w bloku to robimy tak jak w punkcie 3 a w pliku dajemy to:

<? if($_GET['a']=='kat' || $_GET['a']=='pod') {
global $cfg, $tpl, $target, $nofollow, $prefix;

$zap = mysql_query("SELECT * FROM ".$prefix."kategorie where akt=1 order by nazwa");

if($_GET['a']=='pod') {
$pod = mysql_fetch_assoc(mysql_query("select * from ".$prefix."podkategorie where id='$_GET[id]' and akt='1'"));
if ($pod[id]!="" AND $pod[akt]==1) { 
$pod_status=1;
$k_stop=$pod['id_kat'];
};

} else $k_stop=$_GET['id'];

if ($cfg[m1]==1) { 
if (eregi("/",$cfg[m3])) {$kat_end="/"; $kat_sep="/";} else {$kat_end=".html";$kat_sep="$cfg[m2]";}
while($row=mysql_fetch_array($zap)) {
	if($k_stop!=$row[id]) echo "<a href=\"/$cfg[m3]$kat_sep$row[id]$kat_end\" class=\"custom_block_biglink\">$row[nazwa]</a>\n"; else echo "<a href=\"/$cfg[m3]$kat_sep$row[id]$kat_end\" class=\"custom_block_biglink_on\">$row[nazwa]</a>\n";
};

} else { 
	if($k_stop!=$row[id]) echo "<a href=\"$cfg[f1].php?a=kat&id=$row[id]\" class=\"custom_block_biglink\">$row[nazwa]</a>\n"; else echo "<a href=\"$cfg[f1].php?a=kat&id=$row[id]\" class=\"custom_block_biglink_on\">$row[nazwa]</a>\n";
};
}
};
?>

Ten skrypt wyświetla kategorie główne i zaznacza (poprzesz zmianę stylu) kategorie w której się znajdujemy. Kategorie są wyświetlane tylko na podstronach kategorii i podkategorii, na opdstronach wpisu, stronie glownej, regulaminie nic sie nie wyswietla. Powinien dzialaż zarówno z przyjaznymi urlami jak i linkami w normalnym formacie. Jak nie chcesz zeby zaznaczało aktywną kategorie i nie miało obsługi przyjaznych/nieprzyjaznych linków to kodzik można znacznie uprościć. :)

Pozdrawiam

<? if($_GET['a']=='kat' || $_GET['a']=='pod') {

$zap = mysql_query("SELECT * FROM ".$prefix."kategorie where akt=1 order by nazwa");

if($_GET['a']=='pod') {

$pod = mysql_fetch_assoc(mysql_query("select * from ".$prefix."podkategorie where id='$_GET[id]' and akt='1'"));

$pod_status=1;

$k_stop=$pod['id_kat'];

};

} else $k_stop=$_GET['id'];

if ($cfg[m1]==1) {

if (eregi("/",$cfg[m3])) {$kat_end="/"; $kat_sep="/";} else {$kat_end=".html";$kat_sep="$cfg[m2]";}

if($k_stop!=$row[id]) echo "<a href=\"/$cfg[m3]$kat_sep$row[id]$kat_end\" class=\"custom_block_biglink\">$row[nazwa]</a>\n"; else echo "<a href=\"/$cfg[m3]$kat_sep$row[id]$kat_end\" class=\"custom_block_biglink_on\">$row[nazwa]</a>\n";

};

} else {

if($k_stop!=$row[id]) echo "<a href=\"$cfg[f1].php?a=kat&id=$row[id]\" class=\"custom_block_biglink\">$row[nazwa]</a>\n"; else echo "<a href=\"$cfg[f1].php?a=kat&id=$row[id]\" class=\"custom_block_biglink_on\">$row[nazwa]</a>\n";

};

}

};

?>

Fajny skrypcik super działa ale powiedz mi jak możesz gdzie wstawić <BR> żeby kategoria było pod kategorią a nie po kolei ?

• 2 tygodnie później...

if ($cfg[m1]==1) {
	if($k_stop!=$row[id]) echo "<a href=\"/$cfg[m3]$kat_sep$row[id]$kat_end\" class=\"left_kat\">$row[nazwa]</a><br />\n"; else echo "<a href=\"/$cfg[m3]$kat_sep$row[id]$kat_end\" class=\"left_kat_a\">$row[nazwa]</a><br />\n";
};

} else {
	if($k_stop!=$row[id]) echo "<br /><a href=\"$cfg[f1].php?a=kat&id=$row[id]\" class=\"left_kat\">$row[nazwa]</a><br />\n"; else echo "<a href=\"$cfg[f1].php?a=kat&id=$row[id]\" class=\"left_kat_a\">$row[nazwa]</a><br />\n";
};
}
};

?> 

=======================================

Ale i ja mam male pytanko prosbe :pisze:

Mam taki kodzik w pliku zaluzmy kategorie.php

<? if($_GET['a']=='kat' || $_GET['a']=='pod' || $_GET['a']=='') {

if($_GET['a']=='pod') {
$pod_status=1;
$k_stop=$pod['id_kat'];
};

} elseif($_GET['a']=='kat') {
$k_stop=$_GET['id'];
} else $k_stop=0;

if ($cfg[m1]==1) {
	if($k_stop!=$row[id]) echo "<a href=\"/$cfg[m3]$kat_sep$row[id]$kat_end\" class=\"left_kat\">$row[nazwa]</a><br />\n"; else echo "<a href=\"/$cfg[m3]$kat_sep$row[id]$kat_end\" class=\"left_kat_a\">$row[nazwa]</a><br />\n";
};

} else {
	if($k_stop!=$row[id]) echo "<br /><a href=\"$cfg[f1].php?a=kat&id=$row[id]\" class=\"left_kat\">$row[nazwa]</a><br />\n"; else echo "<a href=\"$cfg[f1].php?a=kat&id=$row[id]\" class=\"left_kat_a\">$row[nazwa]</a><br />\n";
};
}
};

?>

wrzucam go sobie w blok i ladnie :P ale .... mam zainstalowane URLe opisane tu

I niestety jak proboje przerobic w/w to mi nie wychodzi ... ;)

moze ktos pomoc, cos podpowiedziec?

;)

Pozdrawiam, (-;

tp468x60_banerrr.png

Jeszcze się z tym męczysz?? :D

};

Spróbuj zamienić na:

$haslo = $row[nazwa];
			$haslo = str_replace("ć", "c", $haslo);
			$haslo = str_replace("ś", "s", $haslo);
			$haslo = str_replace("ś", "s", $haslo);
			$haslo = str_replace("ę", "e", $haslo);
			$haslo = str_replace("ż", "z", $haslo);
			$haslo = str_replace("ó", "o", $haslo);
			$haslo = str_replace("ł", "l", $haslo);
			$haslo = str_replace("ą", "a", $haslo);
			$haslo = str_replace(" ", "-", $haslo);
			$haslo = str_replace("Ś", "S", $haslo);
			$haslo = str_replace("Ż", "Z", $haslo);
			$haslo = str_replace("Ł", "L", $haslo);
			$haslo = str_replace("Ź", "Z", $haslo);
			$haslo = str_replace("Ľ", "z", $haslo);
			$haslo = str_replace("ń", "n", $haslo);

if($k_stop!=$row[id]) echo "<a href=\"/$haslo$kat_sep$cfg[m3]$kat_sep$row[id]$kat_end\" class=\"left_kat\">$row[nazwa]</a><br />\n"; else echo "<a href=\"/$haslo$kat_sep$cfg[m3]$kat_sep$row[id]$kat_end\" class=\"left_kat_a\">$row[nazwa]</a><br />\n";
};

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności