Skocz do zawartości

Nowy meta-tag googla

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Google wprowadzilo nowy meta tag.

<meta name="robots" content="noodp">

Dla tych ktorym nie podoba sie, ze google pobiera opis z katalogu dmoz.

Po wstawieniu tagu podobno opis i tytle strony spowrotem pobierane sa ze stronya nie z wpisu w dmozie.

Moze sie komus przyda..

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

wielkie dzięki Kazur - to bardzo pomocne, bo od 3 miesięcy borykałem się z tym problemmem :D

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Tytułu samego, czy również opisu? U mnie od tygodnia opisów nie zmienia...

Sprawdz czy masz fraze w Title.

U mnie wyglada to tak:

- masz fraze w title - jest zmieniany na meta i descr z indexu

- nie masz frazy w title - masz title z indexu oraz opis "z lasu"

prosze spojrzec np tutaj:

biżuteria ręcznie robiona ( za pare dni juz tego nie bedzie, bo edytowalem troche title)

na 1 pozycji moja strona - opis ( adres sklepu) pobrany ze strony glownej, a nie z meta.

BTW. czy ktos wie, jak zrobic, zeby googlebot jako description pobieral teksty rotowanych komentarzy,ktore znajduja sie na stronie glownej, a nie adres sklepu? zwiekszyloby to na pewno CTR w serpach.

BIŻUTERIA ? doskonała na prezent

NAJTANSZE Vouchery Adwords - wiadomosc na gg 4649106 lub na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności