Skocz do zawartości

google ADsense - subdomeny

bruny

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem sie zapytacz czy moze ktos wie czy adsense zlicza klikniecia z subdomen, ponieważ mam bardzo slabe rezultaty z tego programu - przy 2000 odslon 10 klikniec a ich reklame mam na samej górze strony jako billbord, to raczej niemozliwe zeby bylo tak malo klikniec. ?? a moze to przez ramki, wybralem opcje bez ramek chociaz mam ale to tylko male ramki okienka (pod loga dzwonki) wiec mysle ze nie o to chodzi tylko o cala strone zrobiona w ramkach. ??

Moję jedynie potwierdzić co mówi Szy, a dodam, że efektywność linków tekstowych jest zdecydowanie wyższa niż bannerów. Warto zadbać o wizualne sprzężenie reklamówek z otoczeniem - z zachowaniem wymogu dot. jednoznacznej identyfikacji reklam jako pochodzących z AdSense. Twoje aktualne 0,5% można podnieść do 3-5. Z tego co czytałem - silnie sprofilowane tematycznie serwisy, z dobrze zintegrowanym panelem reklamowym sięgają efektywności powyżej 10%.

graff znasz moze takie serwisy z 10% ?

Ja jeszcze niespotkałem się z tak dużą skutecznością linka, trudno mi sobie wyobrazić jaka by musiała być treść, może "100 $ dla każdego" ;-), natomiast jest możliwość przy odpowiednim wykonaniu banera taki wynik osiągnąć, co mi się już przytrafiło :-) i nie było to żadne naciąganie typu "wszystko free".

--

graff znasz moze takie serwisy z 10% ?

Zauważ, napisałem - czytałem :( Polecam lekturę zachodnich grup poświęconych optymalizacji stron pod kątem AdSense i optym,alizacji samych reklamówek. Zgodnie z regulaminem - nikt nie będzie sypał konkretymi danymi i przykładami, a wiarygodność tych informacji potwierdza jedynie wiarygodność źródła. Znam natomiast strony o średniej efektywności na poziomie 6-7, ale zaznaczam, że nie są to strony adresowane do masowego odbiorcy, więc wysoka wartość CTR nie musi oznaczać wysokich kwot.

Znam natomiast strony o średniej efektywności na poziomie 6-7, ale zaznaczam, że nie są to strony adresowane do masowego odbiorcy, więc wysoka wartość CTR nie musi oznaczać wysokich kwot.

spoko bo ja tez znam podobne strony, po prostu jeszcze nigdy sie nie spotkalem z 10%, ale tez czytalem gdzies o nawet wyzszych

pytenie z innej beczki: mam dwa serwisy i by wystawic reklamy na obydwu musze zakladac dwa konta? czy mozna z jednego konta wystawic reklamy na obu serwisach ?

Have you read ToS? Nie możesz założyć dwóch kont.

Do rozdzielenia serwowanych reklam służą kanały.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności