Skocz do zawartości

Google miesza

Liszu

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie... podniesiono raban, że PR się aktualizuje. Faktycznie jedna ze stron, która jest pod moją opieką dostała super-nagle PR4. Sam PR mało mnie jednak obchodzi, bo...

Wyraźnie zmienił się engine indeksujący. Strony zoptymalizowane pod kątem treści wyskoczyły w górę, natomiast te, które były wysoko, ale treść miały niedoskonałą (delikatnie mówiąc) pospadały. Obserwowałem site'y przy których majstrowałem i wyraźnie widzę taka prawidłowość.

Google więc wrócił na stare śmieci - optymalizacja górą, setki linków mają teraz mniejszy wpływ na pozycję. Teraz, bo jutro, za tydzień, czy miesiąc znów może być na odwrót.

Czekam na Wasze spotrzeżenia.

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja obserwuję z kolei ostre skoki na niektóre frazy - jedna - w sumie najważniejsza - ma niezłe jazdy - od 45 do 26 pozycji, zmiany z godziny na godzinę - sprawdzane na tych samych DC. Jest tak mniej więcej od dwóch tygodni z tym, że od 5-6 dni intensywniej. Okoliczna konkurencja też lata. Domenka >5 lat. Co najlepsze widzę pewną tendencję - rano ~45, wieczorem ~26-28 :P

dymna.jpg

Noje stronki - pozycjonowane tylko katalogami bardzo ładnie weszły na czołowe pozycje.Raczej stoją w miejscu lub wachają sie o 3 oczka.

A inne strony wyszły z filtra.

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Ja zas linkowałem tymi samymi anchorami co przed filtrem ale o 70 procent słabiej

i 2 stronki sie wydostały

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Ja drastycznych zmian w wynikach nie zauwazylem, choc zdziwily mnie bardzo szybkie rezultaty uzyskane w ubielgym tygodniu dla swiezo pozycjonowanego i optymalizowanego (jednak starszego juz) serwisu. Obiecywalem klientowi 2-3 miesiace, a tu nagle rezultaty w 3 tygodnie, i nie jest to napewno FSB. A fakt ze duza w tym rola optymalizacji serwisu

O pewnym zamieszaniu w Google u mnie moze ewentualnie swiadczyc wieksze zroznicowanie pozycji na roznych DC dla niektorych hasel.

Sklep z winami, dobre wino,wina europejskie oraz katalog budowlany

Kominki, piece, wkłady kominkowe, kominki - akcesoria.

Moja strona rowniez wyszla z filtra po... 1 roku i 8 miesiacach niebytu! Mam nadzieje, ze juz nie wpadne w te czarna dziure :)

Bielizna damska, jak również sklep turystyczny to moje ulubione strony ;)

Hurtownia bielizny Matterhorn.pl - pierwszy i jedyny w Polsce Dropshipping bielizny dla sklepów internetowych i butików.

Noindex,nofollow - od 10 dni dla całej domeny = site: bez zmian.

14K BL[statyczne].

PR-3 od 12 m/cy.

PR-4/5 - podstrony.

Cache: w 30% z przed roku.

Anomalia w G: to normalka.

Odnoszę wrażenie, że Jagger tak naprawdę się nie skończył.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności