Skocz do zawartości

Czy Netsprint ma w ogóle jakiś engine?

Liszu

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie. Pozycjonuję i pozycjonuję swoją stronę... w ciągu kilku miesięcy zrobiłem zupełnie nowy site, zoptymalizowałem, ciagle dodaję linki, eksperymentowałem z tytułami podstron itd. Każda wyszukiwarka reagowała na zmiany... zazwyczaj w sposób pozytywny, w kążdym bądź razie reagowała. W Netsprint natomiast jak przybita gwoździem - 6 miesięcy ani drgnie ! Napisałem sobie więc zapytanie do Panów z Netsprint jak to wygląda od technicznej strony, bo ja widzę, że się nic nie dzieje. Dla przykładu podałem adres swojej strony. Odpowiedź dostałem niezwykle szybko. Wypowiedź była uprzejma i ogólnie zrobiła na mnie dobre wrażenie. Na drugi dzień rano wchodzę w Netsprint a tam... "trwają prace na serwerze"... Zaśmiałem się pod nosem, że przez mojego maila wzięli się do grzebania. Pięć minut później Netsprint działał, a ja na najwazniejsze frazy byłem... NA PIERWSZYM MIEJSCU i to jeszcze z symbolem koniczynki. Po dwóch tygodniach wróciłem na pozycję, na której byłem wcześniejsze 6-7 miesięcy.

O co tutaj chodzi? Nie jestem uprzedzony. Wręcz przeciwnie, chciałem wierzyć, że ta wyszukiwarka ma zadatki. Ale ta sytuacja mnie zabiła :P

• 2 tygodnie później...

Z tego co widzę po swojej stronie to Netsprint ustawia wyniki ręcznie.

Nie ma wcale związku z tym czy strona jest poprawna i czy powinna pojawiać się wyżej niż inne.

Działam w branży ubezpieczeń i przedemną są same strony "śmieci" niestety. Ale mają wykupione boksy reklamowe więc myslę że od tego to zależy.

Poprostu przestałem zwracać uwagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności