Skocz do zawartości

Subdomena na innym serwerze

holee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;

Mam wykupiona domene i ustawione DNS na serwie. Teraz powiedzmy ze kupie miejsce na innym serwerze u zupelnie innej firmy. Czy jest mozliwe aby jedna z moich subdomen prowadzila do strony na moim nowym koncie hostingowym ? Jezeli tak to jak to zrobic ?

Aha i jeszcze jedno, tak strona na subdomenie byla dotychczas na glownym serwerze i troszke juz jest podlinkowana i nie chcialby stracic tego co juz mam.

Dziekuje z gory za pomoc i pozdrawiam.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

A o jakies szczegoly moglbym prosic ?

Tylko mi nie chodzi o przekierowanie, ale o to zeby w pasku adresu nadal sie pojawiala moja subdomena ale juz na innym hostongu.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Zglos sie do administratora serwera DNS na którym jest zaparkowana nadrzedna domena (np. holee.pl) i popros go wydelegowal subdomene subdomena.holee.pl na nowe name serwery które musisz mu wskazać.

Jeżeli masz dostęp do serwera DNS to wystarczy że do konfiguracji domeny dodasz:

sudomena IN NS ns1.nowyserwer.pl

subodmena IN NS ns2.nowyserwer.pl

Ten wpis musisz analogicznie powtórzyć dla wszystkich subdomen które chcesz wydelegować na inny serwer.

Wielki dzieki todo ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności