Skocz do zawartości

[pomysł] (nie)moralny i (nie)skuteczny sposób

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

Bawiłem się dodatkiem do FireFoxa User Agent Switcher i wpadłem na pomysł, żeby wpisać tam kod HTML... :twisted:

A dokładnie <a href="https://adres">anchor</a>. I działa! W statystykach STAT4U "Twoja przeglądarka i system zgłasza się jako:" [i tu był ten link - działający]. Jednak w ostatnich odwołaniach nie pojawił się.

Mam teraz kilka pytań, co o tym sądzicie.

1. Czy takie link mogą mieć dużą skuteczność? Są różne statystyki zaindeksowane przez Google, ale czy też są podatne na tego typu ingernecje?

2. ...ingerencje. Czy w takim razie nie jest to traktowane jako cracking (ingerencja w kod strony).

3. A moralne? Według mnie jest to większym chamstwem niż spamowanie ksiąg gości i niezależnie od skuteczności nie mam zamiaru tego stosować.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

ad3. dlaczego uważasz to za spam ? To, że ktoś nie umie napisać poprawnego skryptu, to chyba jego problem, no nie ?

ad1.. nie spootkałem za dużo storn z informacjami o User Agent na bierząco..

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności