Skocz do zawartości

katastrofa

zaq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio znowu spróbowałem AdKontekst (poprzednia próba była pół roku temu - sądziłem, że od tego czasu coś się zmieniło)

niestety - nic, albo prawie nic

moje podsumowanie po dwóch pełnych dobach wyświetlania AdKontekts (dla polskojęzycznej strony z miesięcznym ruchem ~600.000 odsłon)

1. mała ilość reklamodawców = kiepskie reklamy = tragicznie niski CTR (ok. 5 razy niższy niż dla identycznie umiejscowionych reklam AdSense)

2. tragicznie niski CTR - bardzo niski poziom zarobków (ok. 14 razy niższy niż dla AdSense - przykładowo dla ok. 20.000 tysiecy odsłon w ciągu doby zarobki AdKonteks wyniosły ok. 7zł (dla porównania w AdSense ok 100zł dla podobnej liczby odsłon i tego samego dnia tygodnia - specyfika ruchu)

3. wolny czas wyświetlania reklam (mimo, że moja strona jest w USA (pingi rzędu 200ms) to i tak reklama adkonteks spowalnia wyświetlanie strony/ładuje się później niż strona

Na prawdę dobrze życzę AdKonteks i chciałłbym aby rozwinęło się w sensowną alternatywę dla AdSense, niestety jak na razie porównanie wypada jak "Duży Fiat" do Mercedesa

no może poza jednym - w Mercedesie siedzi bezmyślny osiłek i może każdego z niego wyrzucić na asfalt.

W AdKontekst na maila odpowiada człowiek i stara się pomóc - to akurat duży plus dla AdKontekst.

Popularność Adkontekst wiąże się z małą popularnością ich wyszukiwarki - Netsprint, wiąże się z zapleczem tracącej na jakości WP. Jedyna szansa to większe niż dotychczas zainteresowanie się poprzez tpsa, bo TV już uciekła do interii.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Ja osobiscie moge polecic wam inny system reklamy :)

https://kontekst.onet.pl/

Stawki lepsze niz w adkontekst nie moge podac ale srednia jest ponad 20 groszy za klika

CTR 0,2 - forum komputerowe wiec nie jest tak źle - stosunkowo malo jest na nim reklam ;)

Miła obsługa :) Korzystałem i z adkontekst i z onetkontekst! onetkontekst jest po prostu lepszy dla mojej strony - tematyka komputerowa :) Polecam OK dla osób które mają strony o hostingu :) Mają bardzo dobre stawki :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności