Skocz do zawartości

PHP stats polecam

atrax

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio wgrałem najświeższą wersję statystyk PHP stats.

Po przyjrzeniu się wprowadzonym zmianom postanowiłem polecić wam ten skrypcik.

Z nowo dodanych rzeczy mogę wspomnieć o monitorowaniu akywności robotów.

W opcjach dowiecie się jaki ruch generują wyszukiwarki i strony referujące. Cotygodniowy raport statystyk i 25 najlepszych referentów na maila. Porównywanie miesięcy itp bajerki. Z resztą co ja tutaj będę sie roztrząsać sami zobaczcie czy warto.

https://www.antraxja.iweb.pl/font/stats/admin.php

Spiderów jeszcze w wynikach nie zobaczycie bo od chwili upadtu żaden mi się nie pojawił.

Plusik statystyk to to ze są one niewidoczne dla oglądającego ;) a skrypt darmowy.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

bartku powiem ci tak sam mam kilka subdomen i sprawa wyglada tak wkleisz kod będzie zliczać tylko za diabła nie będzie podziału na subdomeny Co do ortografii jest to włoski skrypt i chłopaki niezbyt sobie radza z angielskim.

Ale daje słowo ze w najbliższym czasie poprawią te błedy, wcześniejsza wersja byała perfecto w angielskim.

Dzisiaj poczytałem też troche ich forum, i co do spiederków to przy google podobno się coś tam jeszcze haczy w wersji angielskiej, zapowiadana wersja 2.0 już powinna je w pełni obsługiwać.

A tak wogóle kto zajrzał by w ten skrypt i wrzucił tam polskie wyszukiwarki ;), może go wogóle przerobimy na polski lang.

Tak wogóle skrypt juz mam przeszło rok i bardzo go sobię cenię, można naprawdę dobrze przeanalizować swoja stronę.

Instaluje się prosto jak drut, nie musisz znać włoskiego. Ściągnij tylko full wersję masz w niej język włoski i angielski. Zrzuć wszystko na ftpa nadaj na dzień dobry wszystkim plikom i katalogom chmod 777. Następnie otwórz przeglądareczkę i wpisz url do katalogu /stats.setup.php. Pierwszy ekran jaki zobaczysz będzie z wyborem języka , przestawiasz się na angielski i potem już z górki. Host , baza, user, hasło do bazy, name, mail i hasło admina do systemu statystyk,i zatwierdzamy operację. Automatem stworzy w sqlu tabelki. No i teraz najważniejsze. Po zainstalowaniu jak wchodzimy do katalogu stats/ wyskakuje nam plik index kóry automatem przeniesie nas na stronę autorów skryptu. Właściwy plik do wyświetlenia statystyk to po prostu stats/admin.php ;). Logujemy sie do panelu administratora wypełniamy dane domenki , ustawienia generujemy skrypt do umieszczeni na stronie oraz liczniki jak ktoś ma ochotę wybór liczników następujący userów on-line, wejścia dobowo, ogólne. Można sobie stworzyć statystyki downloadu jak ktoś ma ochotę ;). Warto pogrzebać w ustawieniach pliku config.php(obsługa z systemu administratora nie z ftp) dużo opcji i całkiem przydatnych. Ehh to chyba juz wszystko mam nadzieję ze łatwo wam to pujdzie.

Do poprzedniej wersji dopisalem polskie szukarki, a takze kilka przegladarek z Firefoxem na czele (teraz pewnie jest juz dodany). W kazdym badz razie nie jest to specjalnie trudne, wystarczy zedytowac kilka plikow, ktore sluza tylko do tego. W wolnym czasie sciagne nowa wersje i postaram sie ponownie dodac do niej polskie szukarki, jesli mnie nikt nie uprzedzi, to oczywiscie wrzuce linka tu na forum.

• 4 tygodnie później...

vojtek: a regule skad znasz na te szukarki ? bo jak sie patrze na plik search_engines.dat to mam mieszane uczucia a po wlosku to ja nie bardzo trawie wiadomosci.

np.

Array('Google','google.*','us','q','start',10),

ok ale dlaczego

Array('Aol','search.aol.com','us','query','page',1),

i dalej

Array('Excite','excite.*','us','key','offset',10),

bo rozumiem ze 'nazwa','url','kraj ?' a reszta co oznacza q query czy key ? co oznacza start page czy offset i koncowa liczba ?

I jeszcze jedno: ma ktos pomysl jak na polski przetłumaczyć grabbers ? tak zeby jeszcze ktos zrozumial o co chodzi :D

Pozdrawiam

Esc

---

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności