Skocz do zawartości

katalogi a zaindeskowane podstrony z wpisem

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Czy praktykujecie cos takiego jak stworzenie strony na ktorej znajduja sie linki do podstron katalogow w ktorych znajduja sie wasze wpisy i pozniej podlinkowanie takiej listy?

Linki mozna przeplesc oczywiscie jakas mala iloscia unikalnego contentu potem podlinkowac taka strone z lista i mysle ze wpisy z katalogow zaindeskowaly by sie o wiele szybciej i zyskaly jakas wartosc. Liste takich podstron mozna np szybko wyciagnac z jakiejs dodawarki ze statystykami. (seolinki np) Duzo z was tak robi?

Pozdrawiam

No pomagasz w indeksacji swoich wpisów. Osobiście doradzałbym stworzenie tematycznego zaplecza i linkowanie swojego stuffu a nie czyichś katalogów, chociaż to drugie wymaga mniejszych nakładów czasowych i daje czasem niezłe efekty. Zalezy oczywiście jak zamierzasz skontruować swoją listę.

EDIT: błąd.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

No pomagasz w indeksacji swoich wpisów. Osobiście doradzałbym stworzenie tematycznego zaplecza i linkowanie swojego stuffu a nie czyichś katalogów, chociaż to pierwsze wymaga mniejszych nakładów czasowych i daje czasem niezłe efekty. Zalezy oczywiście jak zamierzasz skontruować swoją listę.

wiem ze wlasne zaplecze jest najlepsze ale taka liste mozna zrobic bardzo szybko a 2000 linkow ze zroznicowanych ip slabych bo slabych ale tez troche daje, a mozna to miec za 15 zl. A jaka konstrukcje takiej listy bys proponowal?

Odpowiednio zoptymalizowany własny katalog, tylko do swoich stronek jest świetnym zapleczem tematycznym często. Takie coś warto linkować. Dodatkowo słynne presell page jeża robi robotę często, a czas zrobienia czegoś takiego jest krótki.

P.S. Ostatnio postawiłem katalog i chciałem go zapełnić na początku moimi wpisami. Wierz lub nie, ale zajęło mi to 5.5h :D Przy czym jedna domena = 2, czasem 3 wpisy.

EDIT: za dużo napisałem :D

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

sitemapy w obrębie własnej witryny oczywiście.

a taką stronę jak Ty proponujesz, czyli spis linków do różnych stron ze swoimi wpisami to by podchodziło pod farmę linków i juz nie jest to polecane. Pomysł niezły ale jakies 2-3 lata spóźniony jak nie więcej.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

sitemapy w obrębie własnej witryny oczywiście.

a taką stronę jak Ty proponujesz, czyli spis linków do różnych stron ze swoimi wpisami to by podchodziło pod farmę linków i juz nie jest to polecane. Pomysł niezły ale jakies 2-3 lata spóźniony jak nie więcej.

zawsze mozna zrobic z automatu po 15 linkow na podstrone i dorzucic do tego jakis tekst, zrobic przyjazne linki dobry sitemap i podlinkowac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności