Skocz do zawartości

każdy ma google mam i ja ;) czyli API

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

pod adresem https://google.webwweb.com wrzuciłem sobie API googla ale skubany zwraca o wiele mniej wyników niż właściwe google

https://google.webwweb.com/?q=pozycjonowanie (299,000 dok)

https://www.google.com/search?q=pozycjonowanie (1,600,000 dok)

te 299 tys to tyle samo co wyniki udostępnianej szukarki w Adsense

szkoda tylko że nawet pierwsza dziesiątka wyników w google.webwweb.com różni od właściwych, przy okazji mam też problemy z polskimi znakami :?

Może ktoś siłował się już z taką wyszukiwarką i ma jakieś gotowe rozwiazania na kodowanie :hello:

P.S. dzięki Szy :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a nie mozna skorzystac z innego datacenter?

Mialem podobny problem przy korzystaniu z API w różnych programach sprawdzających pozycje stron w Google

-> LinkVault <- nowy system wymiany linków statycznych

Kup linki <- dobre ceny, duży wybór

Katalog stron - PR4, SEO friendly, ponad 1000 wpisów ^_^

Liczby stron nijak nie zmienisz

tak, zdaję sobie sprawę z tego ale kolejność mnie zastanawia dlatego potrzebne mi info od osób które już się wgryzały w temat :D

Ja już zrobiłem, info na prv.

no to mail me i to szybciutko :hello:

czeski film z tym API, wygląda na to, że teraz wyniki w https://google.webwweb.com już są prawidłowe a kompletnie nic nie zmieniałem

a nie mozna skorzystac z innego datacenter?

nie bardzo jest gdzie podać datacenter albo ja nie wiem gdzie to zrobić

Mialem podobny problem przy korzystaniu z API w różnych programach sprawdzających pozycje stron w Google

ale w przypadku sprawdzania pozycji to chyba analizujesz treść wyników wyszukiwania tak jak w moim teście, z API nie bardzo mozesz korzystać bo żeby dojść do setnej pozycji musiałbyś przeprowadzić 10 prób

Wiec tak Google API zwraca cos innego.

Jedyne rozwiazanie:

"musisz parsować stronę www.google.pl

ściągnąć jej zawartość udając przeglądarkę (trzeba pamiętać o User-Agent i Referer ustawionym na główną stronę).

Wynik musisz przepuścić przez filtr.

Google stosuje tzw. highbit chars, m.in. ^W czy ^B, które kasują część uzyskanej strony (przeglądarki ignorują tego typu znaki).

Później droga jest prosta - za pomocą wyrażeń regularnych wyciągasz interesujące Cię dane. "

Pozdrawiam

Dostalem takie info od jednej osoby ktora sie w to bawila :)

Udalo mi sie tez mam wyniki identyczne niestety jeszcze nie rozgryzlem do konca wyciagania wynikow, za slabo znam sie na wyrazeniach regularnych ... ale jak i to ugryze dam znac ;)

• 3 miesiące temu...

Odświeżę wątek bo muszę sie pochwalić że sam sobie poradziłem z problemem kodowania w google API ;) Wyniki są pięknie zwracane z polskimi znakami - zresztą sprawdźcie sami: ścieżka, łyżka czy światło. To API zwraca także wyniki dla zapytań w innych językach Москва, gestecke und sträuße czy إخبارية تعمل على مدار

musisz parsować stronę www.google.pl ściągnąć jej zawartość udając przeglądarkę

Google i zdaje się też Yahoo udostępniają swoje zasoby w limitowanej wersji za darmo więc warto z tego legalnie korzystać.

Czy komuś udało się napisać skrypt, który z powodzeniem podszywa się pod zwykłego użytkownika?

Kiedyś napisałem sobie skrypt prosty PHP do monitorowania pozycji w Google na kilku słowach kluczowych. Codziennie rano około 10 wywołań - i nie minął nawet tydzień, jak Google założyło blokadę na adres IP serwera.

A swoją drogą niezwiązana z tematem rzecz, widziałem kiedyś na tym forum link do strony która dla danego słowa kluczowego w Google pokazywała pierwszą dziesiątkę + dodatkowe dane o tych stronach (m.in. PageRank, site: i link: z Google i MSN). Nie mogę teraz tego znaleźć - może ktoś mi poda adres takiej stronki :)

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

A swoją drogą niezwiązana z tematem rzecz, widziałem kiedyś na tym forum link do strony która dla danego słowa kluczowego w Google pokazywała pierwszą dziesiątkę + dodatkowe dane o tych stronach (m.in. PageRank, site: i link: z Google i MSN). Nie mogę teraz tego znaleźć - może ktoś mi poda adres takiej stronki

Mówisz chyba o narzędziu do sprawdzania czy strona jest w sandboksie

- klepnij w G. 'sandbox detection tool'.

Szy.

sandbox detection tool

ostatni gdy testowałem jedną ze stroną dostałem tam komunikat że raport będzie za 5 dni :mrgreen: - dzis sprawdząłem to samo:

Your Report is Currently in Progress

Estimated: 5 hours 48 minutes 5 seconds remaining (85 reports ahead of you)

nie pozostaje nic tylko czekac :lol:

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Mówisz chyba o narzędziu do sprawdzania czy strona jest w sandboksie

- klepnij w G. 'sandbox detection tool'.

Nie, to chyba nie to. Zresztą na wyniki musiałbym czekać 5h...

Chodzi mi o narzędzie które porównuje podstawowe informacje na temat stron w pierwszej dziesiątce wyników dla danego słowa kluczowego. Tak żeby w jednym miejscu wyświetlał się PR, liczba zaindeksowanych stron, linków. Takie zebrane w jednym miejscu podstawowe informacje o konkurencji :lol:.

A żeby tak całkiem nie odchodzić od tematu, to korzystam z powodzeniem z Google API do robienia Site Search:

https://www.english.hb.pl/search/

I nawet nieźle się sprawdza, nie muszę się bawić w żadne skrypty do indeksowania własnej strony - Google robi to za mnie :P.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności