Skocz do zawartości

Presell.eu - skrypt dostępny

Veal

Rekomendowane odpowiedzi

Do pobrania plik presell_eu.tar.gz, zawierający skrypt presell.eu, a w nim:

• Centralna baza userów. Wystarczy zarejestrować się raz by dodawać do wszystkich kopii katalogu.
  • Automatyczne sprawdzania unikalności wpisu (pod kątem istnienia jego fragmentów w indexie google).
  • Wygodny edytor WYSIWYG.

Instrukcja instalacji.

1. Rozpakowywujemy archiwum.
  2. Kopiujemy je na serwer.
  3. Tworzymy baze danych.
  4. Ustawiamy prawa do zapisu dla pliku includes/config.inc.php
  5. Wykonujemy i kasujemy plik install.php

Nie wymagam linku zwrotnego, miło gdyby kopia zawierała informacja na jakim skrypcie działa.

Ze względu na to, że jest to pierwsza wersja i mało zoptymalizowana, zapewne zawiera błędy.

W miare napływania informacji postaram się je korygowac.

Pzdr.

Edyta: .htacces zawiera moje śmieci więc można go edytować (jest tam np. przekierowanie 301 z "bez www" na "www"). W niczym to nie przeszkadza, no ale.. Pierwszy błąd znaleziony, dziekuje za info ppk.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Z ciekawości sobie przetestowałem i działa :)

Kilka uwag jakie mogę mieć:

1)Nie wiem czemu ale miałem taki komunikat podczas rejestrowania użytkownika:

Warning: file_get_contents() expects at most 2 parameters, 5 given in /home/test/includes/integracja.inc.php on line 41

W dokumentacji PHP jest ze funkcja file_get_contents ma do 5 parametrów u mnie jednak musiałem wyciąć 3 ostatnie parametry aby zadziałało. Mam php 4.4. moze to jest winne choć według dokumentacji powinno działać.

Wszystko fajnie :D ale

- Przy instalacji moznaby zaznaczyc, że adres precla musi mieć / na koncu, inaczej adresy sie krzaczą.

- Nie dodaje sie meta tag z kodowaniem znakow.

Przy próbie rejstracji -

Warning: file_get_contents() expects at most 2 parameters, 5 given in /.../includes/integracja.inc.php on line 13

System mirror error

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

A czy masz jakieś dane na temat ilości stron z zainstalowanym skryptem ?

Dobrze byłoby wiedzieć jakie procent ze 104 aktualnie istniejących presell page działa na wspólnej bazie !

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Wspólnej bazie userów a nie artykułów... mam nadzieję!

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

dlaczego jak dodaje strone pokazuje mi blad - ze nie mam uprawnien? loguje sie ponownie, dodaje i to samo... a tak dlugo pisalem tekst...
Błąd taki wyświetla się, gdy user zostanie zbanowany, a co zatem idzie wylogowany z systemu z powodu umieszczenia nie unikalnej treści. Być może zaszła jakaś pomyłka.
file_get_contents()

W następnej wersji skrypt zostanie poprawiony, tak aby współdziałał również ze starszymi wersjami php.

Przy instalacji moznaby zaznaczyc, że adres precla musi mieć / na koncu
Cenna uwaga. W następnej wersji to uwzględnie.
Nie dodaje sie meta tag z kodowaniem znakow.

Tej uwagi nie rozumiem. :)

(...)dane na temat ilości stron z zainstalowanym skryptem
Obecnie nie posiadam, ale wkrótce na podstawie odwołań do bazy ustale ich liczbę, choć zapewne nie jest ona ogromna..
Dobrze byłoby wiedzieć jakie procent ze 104 aktualnie istniejących presell page działa na wspólnej bazie !
Wspólnej bazie userów a nie artykułów... mam nadzieję!
Oczywiście wspólna baza dotyczy jedynie obsługio userów, a nie artykułów.
Veal, świetna robota

Dzięki :( Zauważyłem już w nim kilka błędów, które w miare możliwości postaram się poprawić.

Chciałem zapytać czy można ew. modyfikować kod?

Róbta co chceta. :unsure: Ale dobrze gdybyś zaznaczył, że bazuje na moim skrypcie.

dlaczego jak dodaje strone pokazuje mi blad - ze nie mam uprawnien? loguje sie ponownie, dodaje i to samo... a tak dlugo pisalem tekst...
Błąd taki wyświetla się, gdy user zostanie zbanowany, a co zatem idzie wylogowany z systemu z powodu umieszczenia nie unikalnej treści. Być może zaszła jakaś pomyłka.

zarejestrowalem sie, spedzilem 10 minut na pisaniu unikalnego tekstu po czym dostalem info ze nie mam uprawnien...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

zarejestrowalem sie, spedzilem 10 minut na pisaniu unikalnego tekstu po czym dostalem info ze nie mam uprawnien...

Najbardziej prawdopodobne są dwie możliwości: czas trwania sesji się skończył lub system sprawdzający unikalność zawiódł i zostałeś zbanowany (byłby to pierwszy taki przypadek). Możesz zalogować się do systemu czy wyświetla info o banie?

P.S. Jakie kryteria trzeba spełnić aby i ten topic został przyklejony?

Instalować jeszcze nie będę, poczekam na aktualną wersję, ale o autorze (linku) nie zapomnę.

Zrób może tak, że podczas instalki skrypt ściąga jakiś pliczek 1bajtowy od Ciebie, albo poprostu sie do niego odwoluje, wtedy zliczysz przybliżoną ilość instalek :-)

Pozdrawiam

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

• 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...

Wersja 0.2

Przypomniało mi się, że keidyś napisałem taki skrypt i przedchwilą poprawiłem kilka błędów.

Poprawiona wersja https://www.presell.eu/presell_eu_2.tar.bz2 :)

Czy presellek sprawdza unikalność tekstu tylko przy dodawaniu, czy można co jakiś czas sobie kliknąć i sprawdzić czy nie pojawił się duplikat?

Obecna wersja sprawdza tylko przy dodawaniu.

TODO:

Pingowanie wpisów.

Jeszcze nie testowalem, ale swietny pomysl :) jak tylko bedzie wersja z pingowaniem to bedziesz mogl sobie doliczyc ~15nowych precelkow wykorzystujacych ten skrypt ;)

PS. Veal, idziesz 29stycznia na 3camp ?

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności