Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem jednym z twórców programu Sprytne Katalogowanie

Sprytne Katalogowanie dodaje strony do katalogów w sposób quasi-automatyczny tzn. użytkownik wyświetla formularz zgłoszeniowy w danym katalogu oraz (w niektórych katalogach) wybiera kategorię do której chce dodać stronę, natomiast wszystkie pola formularza zostaną wypełnione automatycznie. Takie rozwiązanie sprawia, że proces katalogowania łączy pozytywne cechy katalogowania ręcznego jednak pozbawiony jest żmudnego wypełniania formularzy. Sprytne Katalogowanie zawiera bazę 3000 ręcznie wyselekcjonowanych katalogów.

Więcej szczegółów na stronie programu www.sprytnekatalogowanie.com

Zachęcam do pobierania wersji DEMO oraz dzielenia się wrażeniami. Wszystkie uwagi będą brane pod uwagę przy tworzeniu kolejnych wersji programu :rolleyes:

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Sprytne Katalogowanie zawiera bazę 3000 ręcznie wyselekcjonowanych katalogów.

To taki żart, no nie?

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Program wygląda ciekawie, do jakich wersji oskryptowania katalogów można dodawać strony?

Kataloguje poprawnie w Qlwebach, CNCat, otwarty mini, PHP link directory (itp. wszystkich popularnych skryptach). Obsluguje również wiele katalogów na autorskich skryptach. Z ciekawości sprawdziłem czy działa w katalogu ze stopki jednego z forumowiczow www.katalog.web-tools.pl/. Działa, pełna wersja poprawnie wypełniła formularz.

Jesli znajdzie sie jakiś katalog w których choćby jedno z pól nie zostalo wypelnione, wystarczy nam zglosic, a w kolejnej wersji będzie dzialać.

Skuteczność wypełniania formularzy jest b. duża. Program powstał do celów 'wewnętrznych' ponad rok temu, udostępniony był też wielu zaprzyjaźnionym osobom. Wszelkie uwagi byly zbierane a program udoskonalany (np. jeden z userow katalogowal sobie w pracy i w razie zagrożenia nadejscia szefa potrzebowal jakiegos szybkiego ukrywania aplikacji :peace: , tak powstala mozliwosc szybkiego ukrywania programu, wystarczy nacisnac PAUSE a program znika, ponowne nacisniecie na PAUSE przywraca program. Inna z ciekawych opcji to przechwytywanie adresu z przegladarki. Jesli program jest uruchomiony i w jakiejs przegladarce ogladamy stronki, nagle natykamy sie na jakis ciekawy katalog, naciskamy CTR+F12, program Sprytne Katalogowanie zostanie wyświetlony 'na wierzchu' i automatycznie zostanie w nim zaladowana strona z przegladarki. Osobiście sam z tego czesto korzystam :)).

Program sie rozrósł i ostatecznie zdecydowaliśmy sie go udostepnić szerszemu gronu, zostal upiekszony i dodano jeszcze pare bajerów.

Mar nie ma mowy, że przez niego :piwo: Pewnie przez jakiegoś innego gościa.

Katalogi były przez nas przeglądane ręcznie. Owszem istnieje wiele stron na których sa listy katalogow, i bylo to jedno ze zrodel do utworzenia naszej bazy. Jednak w listach internetowych jest zamieszczonych wiele katalogów, które nie działają, zablokowane są konta na których były umieszczone (np. katalogi utworzone na yoyo.pl sa w większości pousuwane) itd. Właśnie pod tym kątem nasza baza katalogów została przejrzana a niesprawne katalogi trafiły na naszą czarną listę.

edytowane

Jeszcze raz napiszesz post pod postem a dostaniesz bana - K

Programik całkiem fajny i ułatwia prace ale nie spotkałem się w wersji DEMO z jedna opcją ktora by jeszcze trochę ułatwiła sprawę a mianowicie chodzi mi o podświetlanie, zaznaczanie podkategorii w np. qlwebach . Chodzi o takie cos jak jest w firefoxie po ctrl+f ze podswietla wpisane slowo a w tym wypadku tym slowem byla by nazwa podkategori.

Edit: Widze ze wersja demo nie trawi zbytnio ctrl+F12 . Później przy kazdej akcji , nawet przy katalogu z listy w programie pisze ze wersja demonstracyjna tego nie obsługuje.

Katalogi były przez nas przeglądane ręcznie. Owszem istnieje wiele stron na których sa listy katalogow, i bylo to jedno ze zrodel do utworzenia naszej bazy.
No, skora tak, to osoba która ściągała "prawdopodobnie" ;) całą bazę z katalogiseo.info mogła chociaż przeczytać opisy, i usunęła by katalogi OSTATNI WPIS "ponad rok temu: itp. nie wspominając o top listach i moich błędach w opisach, które też zostały skopiowane ;)

Więc, nie rozumiem dlaczego nie ma podanego źródła?

Działa, pełna wersja poprawnie wypełniła formularz.

Niestety w wersji demo, nie udało mi się wypełnić żadnego, więc ciężko ocenić przydatność.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Miło byłoby oddać Marowi, co Jego, w końcu już chyba 3 rok starannie prowadzi listę i większość z niej korzysta. Miło byłoby też, gdybyś nie zaczął się promować równie nachalnie i kłamliwie jak Twórca Addera. Wtedy masz mój głos i przychylność ;)

Ale i tak kupię, bo wygląda na pierwsze narzędzie wspomagające godne uwagi.

Może i ja bym kupił, ale wersja demo nie działa. Klikanie czegokolwiek nie powoduje żadnej reakcji. Przepraszam kliknąłem przechwytywanie i przechwycił sam siebie, przez co zniknął ten irytujący kod w okienku. I to by było na tyle jeśli chodzi o opinię.

Eksperyment Discover.pl

Programik całkiem fajny i ułatwia prace ale nie spotkałem się w wersji DEMO z jedna opcją ktora by jeszcze trochę ułatwiła sprawę a mianowicie chodzi mi o podświetlanie, zaznaczanie podkategorii w np. qlwebach . Chodzi o takie cos jak jest w firefoxie po ctrl+f ze podswietla wpisane slowo a w tym wypadku tym slowem byla by nazwa podkategori.

Edit: Widze ze wersja demo nie trawi zbytnio ctrl+F12 . Później przy kazdej akcji , nawet przy katalogu z listy w programie pisze ze wersja demonstracyjna tego nie obsługuje.

Funkcja podświetlania została dodana, domyślnie jest włączone automatyczne podświetlanie po załadowaniu strony.

Podświetlanie działa w następujący sposób:

- kolorem pomarańczowym podświetlane są słowa kategorii wybranych dla danego projektu. Kategorie w ustawieniach projektu można wybrać z listy lub dodać własne kategorie "z palca".

- kolorem żółtym podświetlane są wyrażenia zdefiniowane w konfiguracji programu i dotyczą one wszystkich projektów. W programie zdefiniowano kilka wyrażeń typu "Dodaj stronę", "Zasugeruj stronę" itd. Dzięki temu łatwo znaleźć linki służące do dodawania strony, które często w różnych katalogach znajdują się w różnych miejscach. Istnieje możliwość dodania własnych wyrażeń.

Wersja DEMO na naszej stronie została zaktualizowana i zawiera nową funkcjonalność podświetlania. Zachęcam do sprawdzenia samemu jak działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności