Skocz do zawartości

Katalog wyżej niż strona

Dealer63

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od ponad miesiąca pozycjonuję stronę www.plytkarstwo.info na niezbyt obleganą frazę "płytkarstwo". Dodawałem regularnie stronę do kilku katalogów (w większości qlweby, ale zdarzały też na innych skryptach). Po paru dniach było wiadać jakieś tam efekty - na 'płytkarstwo' 4 pozycja, 'plytkarstwo' podobnie, ale na np. 'płytkarstwo Poznań' było ok 6-8 ale znajdowało stronę w katalogu, a nie stronę plytkarstwo.info .

Przedstawie kilka wyników wyszukiwania:

%5burl="https://www.google.pl/search?hl=pl&q=plytkarstwo+pozna%C5%84&btnG=Szukaj&lr=" target="_blank">plytkarstwo poznań - 4 miejsce, ale wpis w katalogu

plytkarstwo wielkopolska - 3 miejsce, ale wpis w katalogu

płytkarstwo wielkopolska - 2 miejsce, ale wpis w katalogu (na 5 też katalog)

Wszędzie wpisy z katalogów są wyżej niż strona.

To jest pierwszą sprawą jaka mnie nurtuje. Druga to zaś mały spadek na 'płytkarstwo', poprzednio 4 miejsce, od paru dniu 8 (a 9 jest wpis w katalogu).

Teraz chcę zabrać się za preselle, może to pomoże w podniesieniu strony wyżej. Będę wdzięczny za wszystkie rady.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wpisy z katalogu są wyżej ponieważ katalog ma dużo BL i pewnie jest dużo starszy od Twojej strony. Preselle są bardzo dobre a linki umieszczone w takim artykule dobrze podlinkowanym mają bardzo dużą moc, dzięki czemu masz większe szanse na wyższą pozycje.

Są jakieś darmowe addery czy wszystkie są płatne? Myślę, że dodanie za pomocą addera do 10-15 katalogów, a potem zmiana anchora o kolejne 10-15 nie było by chyba złym rozwiązaniem? Chyba, że biorąc pod uwagę to, że fraza jest łatwa odpuścić sobie już qlweby?

A co do precli to nie bardzo mam pomysł jak taki artykuł napisać, aby miał jakiś związek z tą stroną.

Tak ,tylko uważaj na pressele bo strona jest młoda i bardzo prawdopodobne że wpis do pressela przeskoczy twoją stronkę.

Nie jestem przekonany że to akurat źle. Wiadomo to jest stan przejściowy ale można go mądrze wykorzystać, zwłaszcza jak Ci zależy na czasie. Nieraz zdarzyła mi się sytuacja że taki wpis w preclu, po podlinkowaniu generował mi niezły trafik na stronę docelową, która po odpowiednim czasie i tak go w końcu przeskoczy. To samo jest z katalogami, ale o wysokie pozycje tu trudniej ze względu na ubogą treść.

Są jakieś darmowe addery czy wszystkie są płatne? Myślę, że dodanie za pomocą addera do 10-15 katalogów, a potem zmiana anchora o kolejne 10-15 nie było by chyba złym rozwiązaniem? Chyba, że biorąc pod uwagę to, że fraza jest łatwa odpuścić sobie już qlweby?

A co do precli to nie bardzo mam pomysł jak taki artykuł napisać, aby miał jakiś związek z tą stroną.

Na taką frazę to nawet szkoda addera.

Dodaj do kilkuset katalogów czyli po 10-15 dziennie i po kłopocie.

Cóż teraz robić?

1. Czekać

2. Linkować

3. Napisać arty o wykańczaniu pomieszczeń ze szczególnym uwzględnieniem płytek i linkować w preclach

4. Linkować swoje artykuły w preclach

5. Cieszyć się osiągniętymi pozycjami

Twoja domena JEST w indeksie i nie masz co płakać, ten typ tak ma i skakanie na pozycjach może trwać nawet kilka miesięcy. To, że precle i katalogi mogą być wyżej, trudno nie utrzymają tych pozycji zbyt długo.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Nie wiem czy to nie podchodzi pod moj problem:

1) Stona na wysokich pozycjach, zlecone kolejne 200katalogów.

2) Strona wypada z wystzskich fraz na końcowke, na pierwsyzhc miejscahc pojawiaja sie.. katalogi - a aszczgeolnie jeden z masa BL i PR=5

3) Podłaczam sitemaps, zmieniam meta, tresć i czekam.

Ktoś tak miał? wyglada jak multi filtr na wsyztskie zakładane frazy.

Miałem tak samo jak Ty, strona na wszystkie frazy poleciała na koncówke i wyprzedziły mnie wpisy z katalogów i preselli. To zrobiłem tak zmieniłem meta tagi oraz treść strony. Strona została zaindeksowana przez google, to zmieniłem meta tagi na te co miałem przedtem i efektem kolejnej indeksacji przez google jest powrót strony na swoje miejsce.

3 dni minęło od tego filtra? jeżeli tak to ja już sobie daje spokój, tj. niech się dzieje wola nieba...

u mnie mija po dniu, po 3, albo po ok. 3 tygodniach, a później już nie czekam na jakieś daty...

np. w ostatni czwartek (noc środa/czwartek) wyszła z takiego właśnie 'filtra' strona, która siedziała w nim od chyba marca, ale aby nie było tak pięknie, to wpadła w niego inna, które dzisiaj, tj. po 3 dniach jest z powrotem na powierzchni...

@ Strefa-seo

Ja zmeniłem tylko nieco mete na kombinacje tego co było.

Szybko wrociłeś? 1 czy więcej przeliczeń?

Robiłes coś oprócz tego?

Ja monitoruje crawlera, jak po jednym rpzleiczeniu nic sie nie stanie eksperymentuje z 301.

ps: prawdopodobnie wina jest po stronie DURNYCh dzialan wlasciciela - sam sie dodawal do qlwebow i dorobil sporo linkow na dokładny title! :/

Miałem strone na 6 miejscu na fraze kurs pozycjonowania i 10 na podstawy pozycjonowania strona spadła tak jak pisałem to zmieniełem:

title z kurs pozycjonowanie i podstawy pozycjonowania na pozycjonowanie stron www

description to samo zmienione

keywords zamiast kurs pozycjonowania i podstawy zmieniłem na pozycjonowanie stron www

treśc strony też zmieniona. Kolejną rzeczą jaką zaczełem robić było linkowanie tyle że linki miały w anchorze pozycjonowanie stron www po ponad tygodniu google zaindeksowało mi strone i odrazu po indeksacji przez google przywróciłem dawne meta tagi i treść strony. Poczekałem na kolejną indeksacje przez google i efekt tego jest taki że strona jest już na swoim miejscu na frazy kurs pozycjonowania i podstawy pozycjonowania. Łącznie zajeło mi to ok. 2 tygodni.

ps: prawdopodobnie wina jest po stronie DURNYCh dzialan wlasciciela - sam sie dodawal do qlwebow i dorobil sporo linkow na dokładny title! :/

To też mogła być przyczyna spadku na wszystkie słowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności