Skocz do zawartości

Nowy katalog-precel (póki co) inny niż pozostałe

Rekomendowane odpowiedzi

Po zaobserwowaniu jak w katalogach typu WordPress stare wpisy zsuwają się coraz dalej (dziesiąte, dwudzieste postrony) oraz zauważeniu, że brak jest w treści linków do innych podstron założyłem zgodnie z obietnicą na tym forum Biuletyn Informacji Publicznej o stronach internetowych. Katalog ten posiada podział na kategorie oraz podkategorie, dzięki czemu każdy wpis ma równą wagę. Na dodatek, aby linki były "naturalne" posiada szereg ograniczeń co do ilości linków w tekście (na każde 500 znaków nie licząc znaków interpunkcyjnych oraz spacji można dodać 1 link do swojej strony). W celu, aby linki były naturalne został również wyposażony w automatyczne linkowanie z jednego wpisu do innych. Automatyczne linki doczepiane są do słów nie stanowiących słów głównych wpisu (tagów, tytułu, anchorów autora wpisu). W tym celu w polu "tagi" należy wpisywać nie tylko podstawową formę słowa ale również inne formy gramatyczne, które mogą wystąpić w innych wpisach. Tematyczność podstrony zachowana jest dzięki przymusowemu wstępowi zawierającemu od 300 do 600 znaków (nie licząc znaków interpunkcyjnych i odstępów).

Katalog na razie nie posiada wbudowanej wyszukiwarki, ale w niedługim czasie zostanie dodana ta funkcjonalność.

Precel ten może również być wykorzystywany w celu zamieszczania opinii o różnych firmach, np. złym hostingu. Wymagane są jednak dowody, takie jak brak telefonu na stronie, lub jego nieodbieranie, ewentualnie dowód w postaci niedziałającego skryptu ogólnie znanego (lecz musi się coś wyświetlać).

W przypadku problemów z polem select w formularzach (niemożność rozwinięcia) w Operze, należy kliknąć je prawym przyciskiem i przy wciśniętym przycisku myszy przesunąć mysz w dowolnym kierunku (błąd zgłoszony i uznany za błąd w serwisie BrowseHappy). Błąd dotyczy tylko użytkowników Opery (łącznie z wersją 9.20).

Nakładka na Windows - zmień za darmo wygląd swojego systemu operacyjnego.

(Obrazek avatar chroniony prawami autorskimi)

W wolnej chili, jeżeli masz temat, na który chcesz pisać, możesz napisać ciekawy artykuł lub reklamę tekstową w biuletynie informacyjnym poświęconym publikowaniu opinii oraz oferującym darmową reklamę z odnośnikami w treści.

Bardzo fajny pomysł, ale zamiast tyle pisać na forum, dodałbyś kilka wpisów we własnym preclu i pokazał na przykładzie jak to działa.

Linki do innych wpisów w WP to kwestia zainstalowania odpowiedniej wtyczki. Nie sa to linki w treści, ale lepsze to niz nic.

Eksperyment Discover.pl

Bardzo fajny pomysł, ale zamiast tyle pisać na forum, dodałbyś kilka wpisów we własnym preclu i pokazał na przykładzie jak to działa.

Linki do innych wpisów w WP to kwestia zainstalowania odpowiedniej wtyczki. Nie sa to linki w treści, ale lepsze to niz nic.

Tylko jedno pytanie o czym mam pisać.

W wolnej chili, jeżeli masz temat, na który chcesz pisać, możesz napisać ciekawy artykuł lub reklamę tekstową w biuletynie informacyjnym poświęconym publikowaniu opinii oraz oferującym darmową reklamę z odnośnikami w treści.

O czym tylko chcesz.

Tyle to wiem, że mogę pisać praktycznie o wszystkim. Ale potrzebuję kilka artykułów aby mogły się polinkować. Póki co napisałem o nakładce i napiszę o firmie przewozowej, lecz nie mają one ze sobą praktycznie nic wspólnego.

Nie rozumiem dlaczego stosujesz kodowanie 8859-1 zamiast 8859-2 / UTF-8. I bawisz się przez to w niepotrzebne zmiany na encje. Co prawda google sobie z tym radzi dobrze, ale kto wie jak inne niszowe wyszukiwarki netsprint / onet.

Masz błąd po wejściu do kategorii : class="loaded">Oprogram...

Nie rozumiem dlaczego stosujesz kodowanie 8859-1 zamiast 8859-2 / UTF-8. I bawisz się przez to w niepotrzebne zmiany na encje. Co prawda google sobie z tym radzi dobrze, ale kto wie jak inne niszowe wyszukiwarki netsprint / onet.

Też sobie z tym radzą. Jak chcesz mogę zmienić nagłówek kodowania, ponieważ jest on dla moich stron bez znaczenia. Kodowanie encjami zapewnia niezależność od wybranego przez użytkownika kodowania. Przy takim ustawieniu dane z formularzy są kodowane encjami.

PS. Już są artykuły, które się zlinkowały. Słowo okna występuje w tagach artykułu o nakładce jako inna forma od "okno", "okien", "okienko" itp..

Na czym niby by miał polegać ten błąd?

off-topic (przepraszam, ale musiałem :))
<link rel="stylesheet" href="/style.css" type="text/css" media="screen,projection">

<!--[if IE]><link rel="stylesheet" href="/badziewie.css" type="text/css"><![endif]-->

Komentarz warunkowy z dodatkowymi stylami dla eksplorera - chyba normalne, gdy explorer (czyt.: badzIEwie) źle rozumie niektóre style, szczególnie (position:absolute + top + bottom) lub (position:absolute + left + right). Element powinien ulec rozciągnięciu, zaś w IE można go rozciągnąć tylko za pomocą niestandardowego height/width:expression().

Sorki za odpowiedź off-top na post off-top.

PS. Jeżeli ktoś widział w kategoriach class="loaded", to było to spowodowane dosyć wolnym transferem ftp - część plików była przekopiowana a część nie (dodawałem podświetlanie aktywnej kategorii).

W związku z zaistniałym błędem w opisie formatowania tekstu, polegającym na braku informacji jak umieszczać linki informuję, że została na samym początku dodana sekcja wyjaśniająca to zagadnienie.

Za błąd oraz stracony czas niektórych użytkowników przepraszam.

Moge ci napisać 7 artów po około 650 znaków każdy... Pasuje ?

Jeżeli około 650 to minimum 1000 znaków nie licząc znaków interp. i spacji to OK. Przecież w końcu postawiłem to dla darmowej reklamy i publikacji słów krytyki o badziewnych firmach - ja mogę się wpisywać w innych preclach (a piszę arty nawet po 3000 znaków ponieważ mam o czym pisać) - inni mogą pisać u mnie. W końcu wszystkim to się opłaca. W 1000 znaków możesz umieścić 2 linki, zaś jak napiszesz arta na 1500 znaków - możesz umieścić 3 linki itd. (linki wewnętrzne zostaną utworzone automatycznie i nie są doliczane do tej liczby).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności