Skocz do zawartości

Zaawansowany opis twojej strony w Google

m4verick

Rekomendowane odpowiedzi

Google opisuje nasza strone po tym co mamy wpisane w meta description, ale jak zrobic aby nasza strona byla opisywana w taki sposob:

google.jpg

Chodzi o te dodatkowe opcje ponizej, czyli Products, Contact, Support, itp.

Dziwnym sposobem, gdy zapytalem sie o to Supportu Gooogle dostalem odpowiedz: "Unfortunately, I'm unable to answer questions unrelated to Google Base."

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
dokładnie, ja nie tak dawno sprzedałem linka na stronie pr2, za 50zł/miesiąc.

chyba nikt Ci na to pytanie jednoznacznie nie odpowie. Na pewno domena musi być świetnie podlinkowana, być długo w sieci... No i gdzieś czytałem, że takie coś się pojawia, gdy konstrukcja strony jest jak najbardziej przyjazna dla algorytmu google...

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Linki witryn[?]Linki do witryn to dodatkowe linki, które Google może niekiedy generować na podstawie treści witryny w celu ułatwienia użytkownikom nawigacji w witrynie. Google co pewien czas generuje linki do witryn na podstawie treści witryny.

Ponieważ linki do witryn są generowane dynamicznie, lista ta może się okresowo zmieniać.

wystarczy umieć szukać w tym co dają za FREE :D

Tyle na forum a nie umiesz szukac... Temat poruszany conajmniej 3 krotnie...

Tak, tylko że nadal odpowiedzi brak...

Jedyny ślad jaki znalazłem to w Google Webmaster Tools. Cytat:

Linki do witryn to dodatkowe linki, które Google może niekiedy generować na podstawie treści witryny w celu ułatwienia użytkownikom nawigacji w witrynie. Google co pewien czas generuje linki do witryn na podstawie treści witryny.

Ponieważ linki do witryn są generowane dynamicznie, lista ta może się okresowo zmieniać.

Linki do witryn są całkowicie zautomatyzowane i wyświetlane tylko wtedy, gdy uważamy je za przydatne dla użytkownika. Jeśli struktura witryny nie pozwala naszym algorytmom znaleźć użytecznych linków do witryn albo sądzimy, że linki do witryn będą mało trafne w przypadku danego zapytania użytkownika, nie wyświetlimy ich. Jednak zawsze dokładamy starań, aby ulepszyć sposób odnajdywania i wyświetlania linków do witryn.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Dodam tylko, ze ta strona ktora podalem na samym poczatku, wogole nie jest SEO Friendly.

Domena mloda, bo ledwo 5 lat ma.

Ledwo kilkaset stron zindexowanych w google.

PR tylko 5

Linkow przychodzacych pare tylko.

Zero friendly URLs.

Takze, ma sie to ni jak do swietnie zooptymalizowanej, dobrzepodlinkowanej strony hmm...

Widziałem to ostatnio na 2 stronach pl - każda domena max 3lata.

Ciekawostką jest to, że w obu przypadkach w tych dodatkowych linkach pojawia się link do innej domeny (ale blisko związanej).

np.

Główny wynik wyszukiwania wskazuje na subdomena.nazwa.pl

linki dodatkowe:

subdomena.nazwa.pl/link1

subdomena.nazwa.pl/link2

subdomena.nazwa.pl/link3

subdomena.nazwa.pl/link4

subdomena.nazwa.pl/link5

i niespodzianka link do nazwa.pl

Główny wynik wyszukiwania wskazuje na nazwa.pl

linki dodatkowe:

nazwa.pl/link1

nazwa.pl/link2

nazwa.pl/link3

nazwa.pl/link4

nazwa.pl/link5

i niespodzianka link do nazwa.com.pl

• 2 tygodnie później...
PS. czy ktos z was ma cos takiego na swoich stronach?

Ja mam :)

dla --->Świnoujście w sieci

zerknij tu --->google

Niezapomniana pamiątka z Twojego ślubu to zdjęcia ślubne wykonane przez profesjonalnego fotografa

Miasto na 44 wyspach. Świnoujście wciąż boryka się z brakiem stałej przeprawy promowej

właśnie zauważyłem, że wielkie G obdarowało jedną z moich stron zaawansowanym opisem, czyli dodatkowymi ośmioma linkami. To miło z ich strony. :) Szkoda tylko że połowa tytułów linków jest po angielsku, choć prowadzą do strony kategorii w wersji polskiej, a dwa kolejne linki prowadzą do strony produktu - tylko dlaczego akurat do nich? Koniecznie muszą poprawić swój algorytm bo w zasadzie te linki po angielsku odstraszają klientów do kliknięcia i wejścia do serwisu. Najbardziej interesuje mnie jak taki opis przekłada się na liczbę odwiedzin... w wkrótce się przekonamy :)

Linki do witryn to dodatkowe linki, które Google może niekiedy generować na podstawie treści witryny w celu ułatwienia użytkownikom nawigacji w witrynie. Google co pewien czas generuje linki do witryn na podstawie treści witryny.

Przykładowy obraz przedstawiający wyniki wyszukiwania Google zawierające linki witryn dla domeny google.pl

Nie wygenerowano linków witryn dla Twojej witryny. Linki do witryn są całkowicie zautomatyzowane i wyświetlane tylko wtedy, gdy uważamy je za przydatne dla użytkownika. Jeśli struktura witryny nie pozwala naszym algorytmom znaleźć użytecznych linków do witryn albo sądzimy, że linki do witryn będą mało trafne w przypadku danego zapytania użytkownika, nie wyświetlimy ich. Jednak zawsze dokładamy starań, aby ulepszyć sposób odnajdywania i wyświetlania linków do witryn.

źródło: https://www.google.com/webmasters/tools

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności