Skocz do zawartości

Lista kopiarek internetowych powodujących filtry!

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

https://g--d.com

https://210.18.104.227

https://www.adirects.com/proxy/

https://www.illustriertestadt.de

To już jest totalne chamstwo. Nie nadążam ze zmianą treści na stronach i wpadam przez te kopie na tych stronach w filtry :/

Proponuje zorganizować jakąś listę ip takich stron.

nihil fit sine causa

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a ) Te strony biora kilka zdań tekstu - to nie ma dla Ciebie negatywnego wplywu

b ) Tych stron powstają setki jak nie tysiące dziennie :P Nie wygrasz nigdy :spam: Jedna ubijesz 10 w jej miejsce wejdzie

c ) Podaj dowody, że te strony powodują filtry ;) Jak to udowodnisz to odkryles Perpetum mobile i bede stawial takie strony z adresami konkurencji ;D

d ) Wiekszość stron zawiera linki bezpośrednie do twojej strony, co jest Ci na reke :)

Trochę się rozpędziłem z tymi kopiującymi fragmentarycznie. A to dlatego że jakiś miesiąc temu jedna ze stron wpada mi do top200 z top5 z niewiadomych przyczyn,okazało się że była kompletnie skopiowana, zmieniłem treść i po paru dniach wróciła na swoje miejsce. I ostatnio znów strona leci w dół i jest na powyższych DZIADOSTWACH;/.

Podaj adres jakiejś swojej strony to ci udowodnię że kopia powoduje filtr. Albo możesz sobie dodać treść strony do precelków i zobaczysz efekt, oczywiście nie takich które powstały parę dni temu.

A co konkurencji to wystarczy że dodasz ich strony do paru starszych qwebów z ich meta i tytułem.

nihil fit sine causa

lolaxxxxx nic mi nie musisz udawadniac :P

Sam swoje strony promuje w taki sposob, wysylajac tresci na tego typu strony i prowadząc podobne tylko dla swojego użytku :spam:

Efekty? - zależne tylko od tego czy dołoże linków czy akurat konkurencja dołoży...

20071230141151vc9.th.png

Więcej Ci powiem! 30-40% treści to informacje prasowe, które nie są prawie zmieniane od tego co agencje dostarczą. I Też dobrze podlinkowane są pierwsze w google. Mimo 50 - 100 identycznych kopii każda po 2k znaków!

Bez linków samą treścią nic nie zdziałasz ;)

Chcesz więcej przykładów? Prawie każdy blog na wordpress wysyła ping do serwisów zbierających treści! :)

lolaxxxxxx :) Chętnie podpiszę z tobą umowę na pozycjonowanie stron, z dużym odszkodowaniem jak nie osiągniesz efektów :) Podam adresy konkurencji :) Ciekawe czy po kilku tygodniach / miesiącach bede pierwszy :) Jak tak to będziesz miał setki klientów miesięcznie.... A ja dam Ci kolejne kilkanaście zleceń :) Twoja cena nie powinna być duża, w końću to dodanie do kilku kulwebów :)

Z mojej strony to koniec... bo szkoda czasu na głupotki...

Przykład:

https://www.google.pl/search?q=site:systemp...art=10&sa=N

Wszystkie strony są w suplementalu bez względu na ilość linków. Nawet jak użyjesz dłuższych cytatów.

I to tylko dlatego że są prawie identyczne.

Poszukam jeszcze bardziej adekwatnego przykładu.

Co do qlwebów to używam ich do zaplecza które chyba przez rok z filtrów nie wyjdzie, ale to nie ma znaczenia.

Nie uciekam się wcale do takich sposobów pozycjonowania jak myślisz. Treścią da się bardzo dużo wypozycjonować, ale to ma swoje minusy.

nihil fit sine causa

Napisałem wcześniej że się trochę rozpędziłem. Co do kopiowania części tekstu to się zgadza.

Mnie denerwują właśnie takie proxy.

Dla starych domen może są nieszkodliwe ale dla nowych są czasem zabójcze i pakują stronkę do si itd.

nihil fit sine causa

Następna ciota po dupkach z onetu podająca publicznie adresy spamów innych osób...

Widzę że masz wysoko postawione ambicje życiowe: ukraść, zarobić na tym i jeszcze obrazić poszkodowanego. Musisz być bardzo szczęśliwym człowiekiem. Tworzysz taką prawdziwą społeczność internetową w której odgrywasz rolę dresa z pod bloku ...

co za bzdury

jade zduplikowaną trescią informacji prasowych, które po 48 godzinach od opublikowania pokazują sie w 2-5k kopii i jakos nikogo to nie boli.

mało tego, ostatnio udaje mi sie indeksowac nowe newsy w 15 minut od pojawienia sie na stronie

A jaką pozycję mają słowa zawarte w tych artykułach?

Bo chyba się nie zrozumieliśmy, ja piszę o kopiowaniu całych bądź prawie całych stron. I nie chodzi mi o indeksacje tylko o pozycje.

Robisz chyba to pod systemy? Albo masz gigantyczną ilość linków które pozwalają ci wybić "twój" artykuł ponad te 2-5k kopii.

nihil fit sine causa

Nie ma co przezywać, kopiowanie niech sobie kopiuja.

Preselle chodź multum osób sciąga z nich treści bo to banalnie proste, a indexuje się jak masło.

Że ktoś kradnie część artykułu to ma mały wpływ na ciebie, sama treść ma małe znaczenie w duplicate, budowa strony, mawet menu czy meta tagi, powoduja to ze strona jest inna.

Nawet preselle i artykuły innych osób na tym zyskuja , linki prowadzace do artykułu z ściaganego bloga.

A jaką pozycję mają słowa zawarte w tych artykułach?

Bo chyba się nie zrozumieliśmy, ja piszę o kopiowaniu całych bądź prawie całych stron. I nie chodzi mi o indeksacje tylko o pozycje.

Robisz chyba to pod systemy? Albo masz gigantyczną ilość linków które pozwalają ci wybić "twój" artykuł ponad te 2-5k kopii.

A wziales pod uwage takie czynniki jak wewnetrzne linkowanie i linkowanie zewnetrzne ?

Wydaje mi sie ze chyba nie :soczek: a w tym co piszesz, to odgrywa raczej najwazniejsza role.

Im szybciej zaindeksuja sie twoja strona od pobranych przez smieciarki, tym wieksze prawdopodobienstwo ze to one wpadna w suplement

Wnioski?

Postaraj sie o wiecej linkow zeby cie byle "smiec" nie wyprzedzil ;)

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Tak zdaję sobie sprawę że ruch na stronie nie odbywa się tylko przez bezpośrednie wejścia z google.

Chodzi mi o to że mając domenę w okresie "prenatalnym" każda kopia przez webproxy itp. pakuje ją w filtr lub jest wyprzedzana przez własne kopie w wynikach. A 20k to chyba jakaś przyzwoita liczba zindeksowanych linków jak na pierwsze miesiące istnienia strony.

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności