Skocz do zawartości

Linki do podstron w wynikach wyszukiwania

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsza pozycja wyszukiwań pod tą frazę https://www.google.pl/search?hl=pl&q=gadu+gadu&lr= zawiera pod adresem www linki do swoich podstron. Moje pytanie brzmi, jakie warunki trzeba spełnić prócz tego, że strona musi być pierwsza aby Google wyświetlało linki do podstron? Słyszałem, że takie tematy były już wałkowane ale nie mogę ich odnaleźć, więc proszę o odpowiedzi lub linki do poprzednich tematów.

Prędzej ręcznie bo mi się trafiło na w miarę łatwe dwie frazy na 3miesięcznej domenie i wcale nie było jakiegoś super ruchu na tej stronie i nawet te podstrony które podpieły się w drabinkę nie były wyżej niż TOP4. Czyli nie ma chyba na to jakiejś reguły

P.s ale to były łatwe frazy nie wiem jak to na trudnych

Teraz spojrzałem i może to jakieś zawirowanie ale niektórych nawet nie ma w 100 ale były koło 10tki ale młoda strona to sobie mogą fruwać na początku ale drabinka jak była tak się trzyma cały czas

P.S nawet tytuł do drabinki chyba nie jest z title pobierany bo jeden mi wzięło z linka wewnętrznego w ogóle inny niż title.(Czyli raczej albo ręczne robótki albo wewnętrzne linkowanie i cała reszta czynników jak pierwsze miejsce i linkowanie podstron)

Nie na pewno nie ma tam ingerencji człowieka, bo gdyby była to były by lepiej dopasowane, co do tego, że strona musi być dobrze podlinkowana to się zgadzam, jak również pod serwisy, choć już nie koniecznie.

Jak działa ten algorytm? Ciężko jednoznacznie określić, sprawdzałem dla poszczególnych "tytułów" ilości linków zewnętrznych, i ciężko jakiekolwiek wyciągnąć z tego jednoznaczne wnioski, tak akurat się składa, że pierwszy podlink, ma mniej linków zew. niż drugi. W pozostałych podobnie, są podlinki co mają 100, a inne 5.

Więc postanowiłem się wesprzeć analizą odwiedzin, i tu jednoznacznie pierwsze pozycje były odzwierciedleniem ilości odsłon, ale kolejne pozycje... to już chyba na chybił trafił zostały ustawione.

EDIT

I linki które są dołączane do witryny można edytować w Narzędziach do Webmasterów. Do testów zgłosiłem dwa linki, jeden zaznaczyłem jako, że go nie chcę, nie powinien być a drugi , że posiada zły opis... i co zrobili po kilku dniach wywali oba :soczek: i nie wróciły do dziś, ale za to pojawiły się inne.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Z tego co piszą w Narzędziach dla webmasterów:

Linki do witryn to dodatkowe linki, które Google może niekiedy generować na podstawie treści witryny w celu ułatwienia użytkownikom nawigacji w witrynie. Google co pewien czas generuje linki do witryn na podstawie treści witryny.

Ponieważ linki do witryn są generowane dynamicznie, lista ta może się okresowo zmieniać.

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Po pierwsze zauważ na jakie frazy to występuje. Zazwyczaj na nazwę i skrót nazwy firmy.

Raczej nie jest to ręcznie ustawiane. Dlaczego? zobacz:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=wl...+Google&lr=

Człowiek nie dodał by linku "więcej" :D

Z tego co zauważyłem to:

- dobrze zoptymalizowana i opisana nawigacja

- mocne podlinkowanie podstron

- kiedyś myślałem, że witryna musi mieć długą historię, ale z tego co tu czytam to niekoniecznie

- kiedyś myslałem, że musi być sporo wejść na te frazy bez odrzuceń ale z tego co czytam to niekoniecznie

z generowaniem dodatkowych linków na podstawie nawigacji to się zgodzę

ale nie do końca logicznie

linki mam na 2 stronach i:

na jednej linki z nawigacji - idealnie + 1 link z "kosmosu" ani podstrona nie linkowana wewnętrznie na tą frazę ani nie linkowana zewnętrznie - ot wyciągnięta fraza z podstrony (fraza występuje również w stopce)

druga strona (około 100 linków wewnętrznych z głównej strony)

zostały wybrane podstrony najczęściej odwiedzane z wyników wyszukiwania

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

Bylo o tym sporo pisane wlaczyc tego nie mozna wylaczyc juz tak w panelu googla.

Dostaja to strony ktore:

a ) zdaniem googla

Linki do witryn to dodatkowe linki, które Google może niekiedy generować na podstawie treści witryny w celu ułatwienia użytkownikom nawigacji w witrynie. Google co pewien czas generuje linki do witryn na podstawie treści witryny.

Ponieważ linki do witryn są generowane dynamicznie, lista ta może się okresowo zmieniać.

b ) wlasne spostrzezenia:

Strona ma duza przewage nad pozostalymi wynikami i dobrze podlinkowane dzialy/podstrony

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Musi być dobrze zoptymalizowana pod względem kodu strony i być naprawdę wysoko, no i oczywiście co za tym idzie dość wysokie odwiedziny :)

znalazłem np. taką strone, ruch na oko ma gdzieś z 4000uq dziennie więc nie jest jakaś "naprawde mocna", a też ma tak jak GG w wynikach aż 7 podstron:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=do...+Google&lr=

to chyba zależy od.... ilości zindexowanych stron w Google danej strony? już sam nie wiem

1. Na oko to nie jeden zmarł w szpitalu.

2. Typowy przykład, że generuje to automat.

3. Mała konkurencja.

4. Raczej nie zależy to od ilości zindeksowanych podstron.

Po prostu ma na ta to wpływ kilka czynników, takich jak długa pozycja TOP1, liczba odwiedzin poszczególnych podstron, linki wew. itp

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności