Skocz do zawartości

Starannie moderowany Presell Page

Presell24

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiadomo: człowiek z czasem rozwija się :P

Dzisiaj chciałem zaprosić Was do dodawania tylko unikalnych artykułów powyżej 1250 znaków do obecnie skromnego presell page. Jednak mogę z ręką na sercu obiecać, że presellek będzie starannie moderowany, linkowany (nie tylko poprzez addera jak to robi większość administratorów tych katalogów) oraz będzie ogólnie fajny. Wybrałem skrypt MocneLinki, ponieważ ... niech zostanie to moją słodką tajemnicą. Głównym założeniem tego Presell Page jest to, aby za kilka lat powiedzieć "upiekłem smacznego presellka".

Presell Page - www.unikalny24.info

Pozdrawiam

Adam C.

Nie lubię tego skryptu i nie mam zaufania do niego niestety. Zdarzyło mi się trzy razy, ża artykuł nie dotarł do właściciela preselka. Poza tym nie mam możliwości edycji. Jak mi przyjdzie do głowy zmiana koncepcji (zmiana linków, dodanie szczegółu tekstu, zmiana anchorów), to już nie zrobię nic, jeśli administratora nie namierzę. Po prostu nie mam dostępu do własnego tekstu. Dla mnie niestety odpada. Chyba, że na tekst, jak do qlweba. To ewentualnie tak.

Skrypt nie jest taki zły. Jestem na forum, piszę jakie mam presell page więc kontakt do mnie macie chociażby PW.

Jednak jak już mówiłem Unikalny24.info oraz Podlinkuj.info będzie zadbany i linkowany, a konta hostingowe będę przedłużać.

Myślę, że warto dodać się do tego presell page. Bo wiem, że go nie usunę przez długi okres czasu. Wybór należy do Was.

Pozdrawiam

Adam C.

Sorry, że nie napisałam jasno. Moje uwagi nie były do Ciebie ani Twojego preselka, tylko do skryptu. Chciałam tylko przekazać na czym zależy komuś, kto wpisuje swoje unikarty. Myślę, że każdy, kto zakłada precla, ma w tym swój interes, by pojawiło się dużo artykułów. Więc warto, by wiedział, czym kierują się ludzie dodając lub nie. I to chyba zwłaszcza tacy, jak ja, którzy każdy art piszą oddzielnie. Wiesz... jak ktoś z mieszarki korzysta, to dodaje jak leci. Inni szanują swój czas, dlatego tak przebierają. A na czym zależy właścicielowi precla? Hmm... Ja się mogę tylko domyślać, że jednak na unikalnych i długich artach :) Ale nadal niewiele wiem jeszcze :)

Ależ nie gniewam się. Moi klienci raczej nie patrzą na skrypt ani Page Rank strony głównej. Po prostu chcą mieć wpis gdzie jest unikalna treść i mało linków wychodzących czyli bez farmy linków. Nie ukrywam także, że ten presell page pomoże mi troszkę w pracy (piszę artykuły do presell page). Zamierzam jeszcze kilka "upiec" jeżeli pomysł wypali. Założę je na skrypcie Mocne Linki. Zobaczę jeszcze jak będzie z tym presell page, ile osób doda swój wpis itd. Obecnie dodało się kilka artów do presellka co cieszy.

Tutaj znajduje się mój drugi Presell Page: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=45921

Pozdrawiam

Adam C.

Zgadza się. Te dwie sprawy, o których napisałeś z pewnością są ważne dla klientów - wpis w towarzystwie unikalnych artów i mało linków wychodzących. To prawda. I tylko dygresja jako pytanie - nie zwracają uwagi na skrypt albo PR???

Ja wcale nie mówię, że ten skrypt jest gorszy od innych. Po prostu powiedziałam, co dla mnie jest ważne. Pewnie masz wielu klientów, którzy kochają ten skrypt i nie lubią innych. To oczywiste. I pewnie lubią dodać tekst i zapomnieć. Bez możliwości zmian, bez możliwości edycji... Mnóstwo jest takich ludzi i wiem, że ten skrypt może Ci zapewnić spełnienie tego, co jest Twoim zamiarem :)

Ale mam też nadzieję, że nasza dyskusja pomoże innym ludziom, którzy zakładają precelki. Są pewne psychologiczne mechanizmy zachowań, dzięki którym niektórzy wygrywają bardziej.

Pozdrawiam i życzę powodzenia. I to jak najszczerzej.

Napiszę tak, może jest to głupie stwierdzenie ale ludzie boją się dodawać artykuły do Mocne Linki, ponieważ niektórzy (a nie jest ich wcale tak mało) podmieniają linki na własne i to jest główne zło. Gdyby była możliwość edycji to Mocne Linki byłyby lepsze od Wordpressa lub na równi.

nie zwracają uwagi na skrypt albo PR?

Zależy jaki klient. Większość jednak woli aby presell page był z treścią unikalną oraz nie był tzw. farmą linków właściciela. Oczywiście dla niektórych nie ważne jest co znajduje się w presell page tylko Page Rank. Co moim zdaniem jest błędne. Ja dodając 1500 znakowy artykuł z 1 linkiem wychodzącym do ~10 presell page z PR=0 otrzymałem 7 pozycję na średnio konkurencyjną frazę co mnie zdziwiło. Presell Page do którego dodałem był tylko z unikalnymi artykułami.

Jeżeli coś nie tak napisałem to sorki ale jestem śpiący :)

Pozdrawiam

Adam C.

Jeżeli coś nie tak napisałem to sorki ale jestem śpiący :D

Zgadzamy się w wielu kwestiach, obojgu nam udało nam się uszanować nasze odrębne zdania i to cieszy, że można się dogadać pomimo pewnych różnic :)

A... jeszcze ps - ja dążę do ideału. Nie zawsze wychodzi. Pierwszą rzeczą, jaką się kieruję jest skrypt. Bez zarządzania treścią własnych wpisów niestety nie umiem żyć :D

Dalej - jakość tekstów. Jak widzę, że dozwolona jedna kategoria, a teksty w trzydziestu zamieszczone (oczywiście nie sprawdzam tylko najnowszych, ale te sprzed miesiąca i dawniej), jak zauważę, że nielogiczne teksty, bez sensu, jakby robot je pisał i to kiepski, to odpuszczam. I jak jest erotyka, a zauważę, to też odpuszczam.

Potem patrzę na ilość linków. PR ma najmniejsze znaczenie, bo wiem, jak jakość tekstów, zadbanie i linkowanie może to zmienić. Więc moja kolejność jako usera jest taka właśnie.

Ale jak się uda mieć cztery w jednym a nie dwa w jednym, to jestem super zadowolona :) Stąd ta dyskusja pewnie ;)

I nie mam pojęcia czy słusznie tak sobie robię. Nie znam się na wielu rzeczach, które dla Ciebie są istotne. Ale sądzę, że lada moment mnóstwo takich osób jak ja będzie szukało precli. Już niedługo pewnie. Takich, co się nie znają. I wtedy dopiero się zacznie, jak sądzę, myślenie o tym, co dla usera jest ważne.

A może wcale tak nie będzie? Może po prostu precle stracą wkrótce rację bytu, bo zastąpi je coś innego? Kto wie... kto wie?...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności