Skocz do zawartości

Free Monitor for Google - przekłamania w wynikach

heretyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mądrzejszych!

Sprawdzam pozycje kilku stron na określone słowa kluczowe programem Free Monitor for Google i nie daje mi spokoju jedna rzecz: skąd różnice w miejscach między wskazaniem tego programu a wyszukiwarką Google? Strona jest nr 1 od dłuższego czasu w googlach, a Monitor mi wskazał miejsce 5. Nie jest to pierwszy raz i nie jedyna fraza.

Szukam w googlach pod Operą i IE, na domyślnych (globalnych) ustawieniach...

Czas na zmianę narzędzia, czy na zwiększenie linkowania?

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

dzięki za odzew. Na razie zainstalowałem Web CEO i już widzę przekłamania. Chyba muszę się przyzwyczaić do web-tools.pl;)

mrtn, wiesz może skąd wynikają te wahania? DC otrzymują wyniki od robotów googla z opóźnieniem/niepełne/nieregularnie, czy każde DC ma swoje roboty?

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

najgłośniej krzyczą Ci zazwyczaj co sie najmniej znaja :)

Niestety heretyk każde narzędzei jest tak dobre jak jego użytkownik :P

jak nie umiesz korzystać to sie nie ma co dziwić ze Ci wyniki inne wychodzą :D

Zadne narzędzie nie zwalnia z myślenia i rozumienia tematu.

A ogólnie to w 100% jest tak jak napisał mrtn jak zrozumiesz co napisał i bedziesz umiał zastosować to wyniki bedą w 100% zgodne.

Zapraszam też do poczytania PiO, było sporo wątków na temat różnic w wynikach. Ze swojej strony moge dodać że stronicowanie (ilośc wyników na stronę) też ma wpływ. I wiele wiele innych czynników.

ja tam polecam WEB CEO - na razie nie ma nic lepszego :unsure:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności