Skocz do zawartości

[opinia] HostNine.com

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na wstępie od razu zaznaczam iż korzystam z ich PP. Nie ukrywam tego, wyrażam swoją opinię o niżej przedstawionej firmie, a jak kogoś to zachęci do kupna, będę wdzięczny za użycie mojego refa po prostu :)

Szukałem ostatnio taniego i w miarę solidnego hostingu na wschodnim wybrzeżu USA (wiadomo, aby pingi były jak najmniejsze).

Duże nadzieje pokładałem w Site5.com bo do nich pingi były na granicy ~ 120ms i w konsekwencji strony ładowały się całkiem przyzwoicie. Niestety firma przeniosła się do nowego DC w Texasie theplanet.com, przez co znacznie ucierpiały pingi i teraz wynoszą >180ms w porywach do 300ms.

Dreamhost skreśliłem od razu, z racji mojej już dwuletniej "przygody" z tą firmą i już gruntownie wyrobionej opinii.

I tak moją uwagę przykuła dość znana na zachodzie firma hostnine.com.

Mamy tam do wyboru pakiety od shared po resellery aż do dedyków. Najtańszy shared 5GB/100GB to koszt niecałych 4$/m.

Firma jako jedna z nielicznych daje nam możliwość wyboru lokalizacji naszego konta. Mamy do wyboru:

map2.jpg

Co mnie bardzo mile zaskoczyło to właśnie DC położone w UK, do którego pingi mamy na poziomie ~50ms. Czyli tak upraszczając:

Cena Amerykańska, Jakość Europejska :)

Do każdego konta mamy możliwość uzyskania dostępu ssh a dla wyższych pakietów mamy już jeden dedykowany IP w standardzie.

Żeby nie było tak różowa ww firma ma również i wady ;)

1. Wolny Support - Czas odpowiedzi od paru godzin do paru dni. Jest to hosting raczej dla ludzi obeznanych z tworzeniem stron i ich wymaganiami. Im konkretniejsze jest nasze pytanie, tym szybszą uzyskujemy odpowiedź.

2. Panel cPanel - Dla jednych to wada, dla innych zaleta. Ja za nim nie przepadam, pomimo iż dostajemy do dyspozycji najnowszą 11 odsłonę.

3. Brak RVSkin w resellerze i web hosting - Więc niestety możemy zapomnieć o polskim języku obsługi.

4. SSH wyłącznie na konkretne IP - Dostęp SSH dostajemy poprzez ticket na konkretne IP i każda jego zmiana wymaga nowego ticketa. Jest to więc uciążliwe dla osób korzystających z Neostrady itp.

Szerszą recenzję hostnine.com (link z ref. https://www.hostnine.com/affiliates/idevaffiliate.php?id=134) znajdziecie na moim blogu pod adresem https://blog.fiedoruk.pl/2008/06/09/kupujemy-konto-www/.

Moja opinia była z jednej strony stronnicza, z racji uczestniczenia w PP jak pomyślą niektórzy, ale wypunktowane wady dadzą Wam szerszą perspektywę na tę konkretną firmę i ewentualny zakup w niej konta.

404.tf

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 261
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Duże nadzieje pokładałem w Site5.com bo do nich pingi były na granicy ~ 120ms i w konsekwencji strony ładowały się całkiem przyzwoicie. Niestety firma przeniosła się do nowego DC w Texasie theplanet.com, przez co znacznie ucierpiały pingi i teraz wynoszą >180ms w porywach do 300ms.

Nie prawda z tymi wysokimi pingami, więcej w temacie o site5 ( https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=424997 ).

edycja:

Nie, nie dla resellerów, przy kupnie zwykłego shared wybierasz sobie lokalizację - klik

elpav, nie widzę tam tej opcji, a doszedłem do "enter contact information". Powiedzmy, że wierzę Ci na słowo. Przepraszam za zamieszanie, ale na ich stronie nie znalazłem ani jednego zdania, że do shared hostingu też można wybrać lokalizację.

Skrypt chroniący zasoby serwera przed atakami botów exaBotDefender: https://docs.google.com/View?id=dgkd4pj4_0hfj5j4gx

Nie, nie dla resellerów, przy kupnie zwykłego shared wybierasz sobie lokalizację - klik

Twoja stopka wprowadzą forumowiczów w błąd, powinieneś napisać, że UK tylko dla resellerów.

Ty wprowadzasz, a w połączeniu z twoją stopką czyni to twój post żałosnym ;)

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Nie prawda z tymi wysokimi pingami, więcej w temacie o site5 ( https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=424997 ).

Prawda, niestety. Taki wysiłek to zweryfikować?

Fakty są takie:

1. Część serwerów mają jeszcze na wschodzie.

2. WSZYSTKIE zostaną przeniesione w najbliższym czasie na płd. do Texasu.

3. NIE MA możliwości wyboru DC czy opcji pozostania, jak już masz konto, na wschodzie.

A theplanet ma pingi od 170ms do 330ms ;) Gorzej niż dreamhost czasem.

Takie odpowiedzi dostałem od OFICJALNEGO źródła w site5.com z ich supportu.

404.tf

• 2 tygodnie później...

Są jeszcze inne kody na promocje ? Tylko -50%?

Chcę zamówić, ale chce dokupić 10 ip i zapłacić za całość od razu, można tak ?

Bo niestety widzę przy zakupie tylko do wybrania hosting bez dodatków w postaci ip.

(L)

Korzystam od ponad tygodnia i narazie jest super, był problem z dodaniem kilku domen do cpanela, ale w ciągu kilku minut mi pomogli panowie z supportu. Strony wczytują się szybko, nie załapałem się niestety na żadnego bonusa.

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Kupilem i chwale sobie.

Tyle że u mnie nie było opcji wyboru innych niż Stany.

Aha bylo jeszcze takie coś - opcja dodatkowe domeny - najpierw byla a potem stała się nieaktywna.

Napisałem o pomoc o 8 - za godzinke już wszystko aktywowane, cacy.

Ping bardzo mi sie podoba.

I cpanel:)

• 5 tygodni później...

Witam

Zainteresował mnie ten hosting. Tylko nigdy nie kupowałałem nic ze stanów, czy nie wiecie czy przez MBank mogę przelać im kasę za hosting ?

Dzięki.

Ps. Z tej promocji wynika, że lepiej jest zamówić serwer na cały rok ? w raz z kilkoma IP. Bo jest 50 % upustu ?

Dzięki za opinie, pozdrawiam, Rafał

Zainteresował mnie ten hosting. Tylko nigdy nie kupowałałem nic ze stanów, czy nie wiecie czy przez MBank mogę przelać im kasę za hosting ?

Hmm tego nie wiem. Ja płacę przez paypal, jest również opcja kartą płatniczą.

Ps. Z tej promocji wynika, że lepiej jest zamówić serwer na cały rok ? w raz z kilkoma IP. Bo jest 50 % upustu ?

Lepiej zamówić na rok bo masz kod H9 na pierwszą płatność, więc albo miesiąc, kwartał, rok itd.

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności