Skocz do zawartości

Podstrony (zaindeksowane) przestały sie wyświetlać w wynikach

yaro120

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od pewnego czasu pozycjonuje i tworze strone cowmiescie.pl.

Niestety nagle z dnia na dzien z powoli rosnących statystyk wszystko spadlo przedwczoraj do 130uniq / dziennie i wczoraj sie tak utzrymalo

Co dziwne strone glowna na pozycjonowana fraze wskoczyła 1-sze miejsce (ciekawe miejsca) - niestety fraza beznadziejna jak sie okazalo i chyba tylko z niej jest 100 uniq /dziennie (ale to temat nie o tym)

W bazie mamy juz ponad 6k miejsc i kazde bylo swoistą podstroną z nazwa title h1 itp itd. Niestety mimo ze w indeksie google są te strony (pod site:comiescie.pl nadal jest 10k podstron) to gdy chce sie jakies miejsce wywolac wpisujac w gugla nazwe nie ma naszych odpowiednich podstron nawet na setnych pozycjach w wynikach.

Wezme na przyklad jakias losowe miejsce np. https://cowmiescie.pl/miejsce/Dyskoteka-Amigo-Club.html

Na fraze "Dyskoteka Amigo Club" wyświetlala sie ta podstrona gdzieś na poczatku samym, teraz nie ma tej podstrony nigdzie w wyniku. Natomiast gdy fraza jest czymś co tylko i wyłącznie jest na mojej stronie np. fraza "Dyskoteka Amigo Club cowmiescie" oczywiscie wyswietli sie wyniku ta podstrona wiec jest zaindeksowana :)

Wszystko stalo sie z dnia na dzien ogladalnosc spadla ponad 90%.

Czy moze cos przeoczylem, czy moze istnieje jakis filtr nagle na wszystkie podstrony ?

Spotkał się ktoś z tym ? Czy to przejdzie ?

Tragedia ;) Pomocy

Nikt nie staje sie pozycjonerem z dnia na dzień. To, że pozycjonujesz od jakiegoś czasu stronę, nie znaczy, że robisz to dobrze.

A chyba najlepiej ocenić po wynikach.

Linkowanie wewnętrzne, sitemap, anchor, linkowanie podstron, moc linków - to wszystko pojecia, w które musisz się zagłębić, żeby osiągnąć to co chcesz. Samym H1 mało zdziałasz. Natomiast wcześniejsza oglądalność, która potem Ci spadła jest zapewne wynikiem tzw. Fresh Site Bonus, o ile strona jest od niedawna w sieci. Filtrów bym się tutaj raczej nie doszukiwał, skoro pozycjonowaleś tylko stronę główną, a z tego co piszesz, ma się ona dobrze.

Czy przeczytałeś chociaż to co napisałem.... ? Albo byłeś na mojej stronie ?

Rozumiem że uważasz, że jeśli komuś spada site to też jest jego wina i jest beznadziejnym amatorem ?

Wszystkie rzeczy o ktorych napisales uwzglednilem, to ze nie wymienilem ich w poscie to nie znaczy ze bralem ich pod uwage przy tworzeniu strony.

Fresh Site Bonus to nie jest napewno - zresztą śmiem szczerze wątpić w jego działanie (bardziej szybkość przyrostu linków na poczatku ma znaczenie).

Strony głównej tez nie ma w indeksie jak sie przyjrzałem bo zamiast pozycjonowanej cowmiescie.pl jest www.cowmiescie.pl (juz zrobilem 301 na cowmiescie.pl zobaczymy co z tego wyjdzie), a wszystko co pod domeną cowmiescie.pl ma jakby mega filtr i jest najdalej jak sie tylko da.

Jedyne co mi nie pasuje jezeli brac pod uwage filtr to fakt iż, ten filtr jakby nalozyl sie z dnia na dzien na wszystkie podstrony a o takich przypadkach nie slyszalem.

Pytam czy ktoś spotkał coś takiego u siebie ? I czy to mineło ?

Czy przeczytałeś chociaż to co napisałem.... ? Albo byłeś na mojej stronie ?

Wyobraź sobie, że przeczytałem i nawet byłem na stronie. I nawet w tej chwili próbuję wejść na nią ponownie, ale nie mogę, bo najwyraźniej masz problemy z serwerem. Być może tutaj leży problem?

Rozumiem że uważasz, że jeśli komuś spada site to też jest jego wina i jest beznadziejnym amatorem ?

Nigdzie nie poruszałem kwestii site.

Nie może być mowy o zadnym filtrze, jeśli nie pozycjonowałeś podstron.

Proponuje zatem zastosować 301 również na podstronach, nie tylko na indexie.

Wygląda na to że faktycznie masz problemy z dostępem do strony, jeśli bot wykona próbę przeczytania strony i nie będzie do niej dostępu a nie jest mocno zlinkowana wejdzie być może jeszcze raz i kiedy ponownie zastanie sytuację np. "Przekroczono limit czasu połączenia" google uzna, że strony nie ma i jeśli taka sytuacja się utrzyma usunie stronę z indeksu.

nie da sie wejsc na strone.

jesli nie miales przekierowania z www na bez-www lub odwrotnie to mogles pasc ofiara duplicate content penalty. Ten problem pojawil sie w google ponad 2 lata temu i od tego czasu nalezy zawsze ustawiac 301 z www na bez-www lub odwrotnie aby go uniknac. Mozna to zrobic rowniez w GWC o ile dobrze pamietam.

Skoro juz ustawiles 301 to powinienes czekac nawet kilka tygodni/miesiecy dalej pozycjonujac.

polish suicide flew 48 successful missions

nie da sie wejsc na strone.

Tmbnet.pl - ogolnie od 3 lat jestem zadowolony (zawsze ponad 99% uptime) poza ostatnim czasem. Aczkolwiek watpie zeby google za to ze przez 30minut strona była offline - osłabiał podstrony.

jesli nie miales przekierowania z www na bez-www lub odwrotnie to mogles pasc ofiara duplicate content penalty

To nie jest niemozliwe aczkolwiek, serwis w srodku (mimo ze ktoś wszedł przez www.cowmiescie.pl) i tak linkuje wszędzie wewnetrznie na bez www, wiec google raczej nawet nie znalo moich podstron w 2-och wersjach

Może Google Webmaster Tools coś pomoże?

Googlebot last successfully accessed your home page on Jun 17, 2008.

Pages from your site are included in Google's index. See Index stats.

Pages in your Sitemap(s) are included in Google's index. See Sitemaps overview.

Nie może być mowy o zadnym filtrze, jeśli nie pozycjonowałeś podstron.

Teoretycznie masz racje, tylko ze jak nie o filtrze to o czym ?

Zaraz wezme sie sie za wertowanie eng for, moze nie jestem z tym sam...

Ma ktoś jakieś pomysły ?

Pzdr

EDIT:

Zauwazyłem ze niektórzy ludzie dodający wpisy na mojej stronie, czasami kopiowali fragmenty opisów wiki, moze zostalem potraktowany jak jakies zaplecze przez to... tylko nadal jest to dziwne bo zaplecze jest wywalane z indeksu a nie jego pozycja jest aż tak osłabiana

Linkuj delikatnie konkretne podstrony na interesujące Cię hasła.

Tu nie chodzi, o wzmocnienie pozycji moich podstron, tu chodzi o nagły ich brak nawet na 20 czy 200 pozycji na dane frazy mimo faktu ze są zaindeksowane

Co to za skrypt? autorski?

Joomla + komponenty + znaczne modyfikacje tychże jak i nawet samej joomli. Wygląd 100% autorski

Kurde, czuje taką bezradność wobec google teraz ...

Zostaje mi tylko uciekac na inna domene i od nowa meczyc nowy adres !? ;) No po prostu nie wierze ....

Czy są gdzieś w wynikach jak sprawdzasz do 1k ?

Raczej nie ma chyba ze juz nie ma totalnie czego wyswietlić

Zainteresuj się długim ogonem.

Możesz rozwinąć ?

----

Najlepiej sytuacje przedstawia ten link:

Zobacz wyniki google dla frazy dyskoteka amigo club cowmiescie

Google daje na przod swiezo zaindeksowanego TEGO POSTA niż odpowiednią podstrone mojej strony.... to juz jest totalny absurd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności