Skocz do zawartości

Zawirusowały mi się strony ?

Seen88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z góry mówię, że nie wiedziałem do jakiego działu wrzucić ten temat , wybrałem ten, jesli pomyliłem i źle wybrałem sory.

Mam taki głupi problem, pierwszy raz sie z takim czyms spotkałem. Nie wprowadzałem żadnych zmian i dzis wchodze na moje zaplecza i widzę ,że wyskakują jakieś durne okna ,moim znajomym blokuje strony antywirus, a żadnych wirusów nie wrzucałem przeciez :-/

Oto przykład:

mp3.web.biz.pl

qlweb.em.trool.pl

Proszę o pomoc.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nigdy bym nie wpadł ,że mi się coś samo do kodu dodało i to w każdej stronie ,w kazdej subdomenie i na dwóch roznych serwerach z roznym ip ... :-/

Da się to wywalić jakoś jednym poleceniem wszedzie ? Bo widze ,ze na niektoerych wrodpressach to do kazdej podstrony dodało ...

Teraz twoja domena jest "oznaczona" przez google i ruch praktycznie zniknie, wiem bo przerabiałem to samo. Usuń te linijki kodu co Irek napisał, potem postępuj zgodnie z instrukcjami google a do miesiąca czasu wszystko wróci do normy. Sprawdź wszystkie strony na tym serwerze ;)

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Panie i Panowie, panuje plaga...

Najwyraźniej masz wirusa na komputerze, paskuda włazi na ftp i dopisuje do pliku index. php || html kod z iframe, poległo naprawdę wiele stron. Warto przeskanować system i sprawdzić jak tam sie czują strony.

Można łatwo zabezpieczyć się przed takimi sytuacjami dopisując do hasła jedną literkę więcej a przed połączeniem z ftp ją kasować :) , działa :)

brak sygnatury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności