Skocz do zawartości

Program Google Site SEO Master

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Google Site SEO Master

Pogram do monitoringu ilości zarejestrowanych stron czyli site:domena.com w google.

JpgSiteMaster.jpg

Wynik sprawdzania aktualnego stanu site:

JpgSiteMaster2.jpg

W dobie systemów wymiany linków które przydzielają punkty za site monitoring tej wartości jest zdecydowanie ważny. Pingując serwisy czy też ładując ?długie ogony? do scuttli zależy nam na wroście site, a dzięki programowi Google Site SEO Maste można te zmiany w sposób wygodny monitorować.

Możliwości:

- dodawanie domen sprawdzanie site i zapisywanie w bazie danych;

- jeśli mamy wczytane domeny z bazy i uruchomimy na nowo pobieranie site dla wszystkich lub wybranych program określi status "Bez zmian","Wzrost","Spadek" wskaźnika site;

- program umożliwia eksport danych do pliku CVS którego można wczytać do exela;

- program umożliwia dodawanie pojedyncze domen jak i ich import z pliku tekstowego lub pliku CVS który uprzednio eksportowaliśmy;

- program umożliwia zapisywanie wszystkich domen lub wybranych - prawy przycisk myszy wywołuje menu kontekstowe;

- dwukrotne kliknięcie na wybranej domenie uruchamia pobieranie dla niej site;

- program umożliwia zapisywanie, pobieranie danych site dla domen z określonego IP google które mamy w dolnym lewym okienku rozwijanej listy. Dane znajdują się w pliku dane/AdresyGoogle.txt gdzie można dopisywać;

Opisałem trochę chaotycznie, ale mam nadzieję, że się Domyślicie o co chodzi :)

Program nie wymaga instalacji tylko wypakowania archiwum;

Pobierz program Google Site SEO Master;

UWAGA należy monitorować z umiarem, bo google może nałożyć czasową blokadę na komendę site dla Twojego IP. Jest to niezależne ode mnie. Chciałem zaimplementować obsługę proxy, ale nie znalazłem dobrego źródła proxy wiec chwilowo tej opcji nie ma.

Kontakt w sprawie programów zapraszam na PM lub systemy.internetowe@gmail.com

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sprawdze, moze sie przydac.

A ile jest mozliwych zapytan z jednego IP do google ?

Jaka licencja ?

Szkoda ze tylko 10 domen mozna sprawdzac.

Daj wiecej info.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

A ile jest mozliwych zapytan z jednego IP do google ?
Prawdę powiedziawszy to nie potrafię powiedzieć dokladnie ile. Sam raz dostalem jak pisalem program, ale tych zapytań było naprawdę dużo, ale nie wiecej tak na oko niż 1000.
Jaka licencja ?Szkoda ze tylko 10 domen mozna sprawdzac.
Program na licencji freeware może być nieodpłatnie wykorzystywany oraz rozprowadzany do zastosowań niekomercyjnych.\nZabrania się czerpania korzyści finansowych z jego dystrybucji oraz wykorzystania programu do celów komercyjnych bez zgody autora programu.

Niebawem przygotuję program na licencji LinkWare lub innej jak dojdą wykresy i exsport statystyk.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

czyli jakie ograniczenia bedzie miala nastepna wersja ?

bo 10 domen to ja recznie sprawdzam w ciagu 30 sekund.

Limit 1000 domen by wystarczył :)

A zrobilbys cos do masowego sprawdzania pozycji na dane frazy ?

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Szybki jesteś. Jak "namówisz google" na nieograniczony dostęp do zapytania site to nie ma problemu :D

Zresztą ograniczenie jest do odblokowania nawet już w tym programie. Co więcej, pobieranie site specjalnie zrobiłem jednowątkowe oraz spowolnione.

Uważam, że monitoring 10 domen w darmowym programie dla użytku niekomercyjnego jest wystarczający.

W celu obsługiwania większej ilości zapytań o site mogę zaimplementować obsługę proxy, ale tak jak już napisałem nie mam jakiegoś dobrego źródła do pobierania proxy. W necie są serwisy z ogromnymi listami proxy, ale większość z nich i tak nie działa :)

To samo tyczy programu do monitorowania pozycji na określone frazy.

W tym programie mogę zrobić jeszcze wykresy wskaźnika site dla domen oraz ich eksport, bo dane z danego dnia są zapisywane w bazie.

Jeszcze dodam, że zamiast nazwami domenowymi lepiej posługiwać się adresami IP google np 72.14.221.104, bo wywołując zapytanie dla google.pl nie wiadomo z jakim DC się połączy i pobierze dane. Odwołując się do konkretnego IP google powinniśmy pobierać cały czas z tego samego IP co powinno niwelować chwilowe wachania wynikające właśnie z zapytań do różnych DC. Przynajmniej tak wnioskuję :)

5k+ w ciągu kilka godzien (z cron, więc bardzo regularnie) są ok.
Bez proxy na pewno nie, mi nigdy do 1000 nie udało się dojść na jednym IP. Później Google prosi o wpisanie tokena, nie udało mi się jeszcze konkretnie ustalić po jakiej wartości.
ale tak jak już napisałem nie mam jakiegoś dobrego źródła do pobierania proxy. W necie są serwisy z ogromnymi listami proxy, ale większość z nich i tak nie działa sad.gif
Też miałem ten problem, ale na bieżąco dodaję nowe proxy, przesiewam i jest OK.

Teraz testuję jedno zapytanie co 15 sekund, co daje 6k zapytań w ciągu 25godzin, co dla mnie jest wystarczające, i wykorzystałem do tego niespełna listę 10adresów proxy.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Wykryłem pewne błędy w programie związane z datami które poprawiłem wiec proszę pobrać jeszcze raz program. W dzień posprawdzam dokładniej.

5k+ w ciągu kilka godzien (z cron, więc bardzo regularnie) są ok.
Bez proxy na pewno nie, mi nigdy do 1000 nie udało się dojść na jednym IP. Później Google prosi o wpisanie tokena, nie udało mi się jeszcze konkretnie ustalić po jakiej wartości.
ale tak jak już napisałem nie mam jakiegoś dobrego źródła do pobierania proxy. W necie są serwisy z ogromnymi listami proxy, ale większość z nich i tak nie działa sad.gif
Też miałem ten problem, ale na bieżąco dodaję nowe proxy, przesiewam i jest OK.

Teraz testuję jedno zapytanie co 15 sekund, co daje 6k zapytań w ciągu 25godzin, co dla mnie jest wystarczające, i wykorzystałem do tego niespełna listę 10adresów proxy.

Mar.

Hm moze masz cos ze skryptem nie tak, bo ja jednorazowo odpytuje 500 razy w ciagu paru minut, kilka razy na dobe i raz na tydzien moze dostane bana ;]

Odpytuje.... Tylko pytanie czy zwraca wyniki, bo odpytywać może też stronę z polem na wprowadzenie tokenu :D

Chyba w google zabezpieczenie co do ilości zapytań jest indywidualne dla każdego usera. Bo jak swego czasu napisałem program podobny do tego co mion to osobiście mi się blokował program po około 3600 sprawdzonych domenach (w czasie 5 minut bo program sprawdzał w 5-10 wątkach) Potem już był potrzebny token. A inne osoby jak używały programu to im sie blokowało około 1000 domeny.

Mion - czego używasz do ściagania danych po HTTP ? Bo może moge podesłać coś co pomoże w działaniu proxy, temat już wałkowany miałem :D Ewentualnie proponuje zrobić proxy przez HTTP, czyli nie odpytujesz bezpośrednio google ale przez kawałek kodu PHP umieszczony gdzies na serwerze :D

Ja korzystam z "Windows Internet (WinINet) application programming interface (API)" i funkcji z grupy HTTP Sessions. Implementacja w tych funkcjach proxy to jedna linijka kodu wiec nie ma problemu. Problem jest z listą proxy. Rozwiązanie z PHP HTTP nic daje ponieważ i tak P. serwera może dostać blokadę, wiec user musiał by mieć po kilka serwerów, a to już komplikuje korzystanie z programu i nie jest profesjonalne.

Zresztą bez przesady z tą blokadą, bo nawet jak ktoś monitoruje 100 domen to bezsensowne jest sprawdzanie site co 5 minut. Wystarczy kilka razy dziennie, bo to w końcu nie jest tak ważne jak kurs funta obecnie :D, a przy takiej ilości odpytać do blokady dosyć daleko.

Program wymagał jednak wprowadzenia poprawek.

Aktualna wersja do pobrania Google Site SEO Master 1.1.0

Rozumiem, że Maximus Marius nie chciał sobie robić kryptoreklamy i nie podał linka :)

Z całym szacunkiem dla Mion'a i jego pracy, ale ja uważam, że narzędzie Maximus'a jest lepsze, ponieważ dodatkowo generuje wykresy z uwzględnieniem lini czasu, które są dla mnie bardzo pożyteczne -> klik

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności