Skocz do zawartości

Jaki cms do takiej strony.

Tomahawk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chce zrobić dość specyficzną stronę i potrzebuje jakiegoś cms'a (PHP, MySQL) na którym mógłbym to postawić.

Opiszę moje wymagania trochę na podstawie wordpressa.

Otóż ten cms powinien mieć możliwość tworzenia kategori tak jak w wordpress i żeby w każdej kategorii można było pisać posty, czy artykuły. I jeszcze żeby goście mogli komentować a zarejestrowani mogli dodawać własne artykuły. Oczywiście moderacja jakaś tam musi być. Jak jakieś dodatkowe opcje jak zwykłe podstrony, czy taki to oczywiście się przyda....

I to by właściwie było wszystko poza jednym. Kategorie o których wspomniałem muszą być na odzielnych subdomenach (coś taki będzie z tego multiserwis). Czyli kategoria.domena.pl i tak z każdą kategorią. Wordpress się do tego całkiem nadaje ale jest trochę ciężki i ostatecznie dyskfalifikuje go to że niema tych subdomen... znaczy się jest plugin ale mocno kuleje. W menu są linki z subdomenami, a pinguje jeszcze co innego i dziwne przekierowania robi które się zapętlają.

Także wiem że gotowca może nie znajdę ale podpowiedzcie ew. jaki skrypt by się nadawał po jakiej modyfikacji...

Jak wordpress jest cięzki to ciekawe co jest "letkie" ?

Możesz napisać nazwę tego pluginu do Wordpress z subdomenami, bym go sobie zobaczył ?

Jeżeli na różnych domenach/ subdomenach mają być rózne strony to może po prostu zainstaluj tyle WP ile kategorii.

A w szablonie dodaj elementy które bedą spinać to w jedną całość.

https://demp.se/y/2008/04/11/category-subdomains-plugin-for-wordpress-25/

Przeboleje to że z tym pluginem mam 40 zapytań do bazy ale domena.pl/category/kategoria zapętla się a powinno być przekierowanie na kategoria.domain.pl

Ok. wydajność zostawmy...... a to nie bede odzielne serwisy tylko chce żeby każda kategoria miała subdomenę... takie działy chce zrobić.

40 zapytań do dużo, ale taka jest cena za darmowy system, który instalować może każdy bez wiedzy programistycznej

a co do tych subdomen to musisz mieć na serwerze włączony wildcard i pewnie przerobić jakiś moduł odpowiedzialny za kategorie, możesz przeszukać popularne systemy jak drupal, wordperss, joomla, cms made simple w pluginach czy jest tego typu gotowy moduł, ale mało prawdopodobne

Popularny wpis na php devblog: mod rewrite. Ranking systemów, czyli wybierz darmowy cms.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności