Skocz do zawartości

Ważność czeku

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

Wygogliłem sobie wiadomości ze stron kilku banków, że czeki wystawione w USA i Kanadzie są ważne 6 miesięcy od daty wystawienia (o ile same nie maja daty wazności). Czek z googla nie ma takiej daty więc rozumiem, że jest wazny 6 miesięcy?

Czy ktoś z was w praktyce to przetestował tzn. przytrzymał sobie czek do realizacji przez 1-3 miesiące? Nie chce mi się chodzić po tych wiejskich bankach, wolałbym realizować po 2-3 czeki na raz np. w WBK.

raczej chodzi mi o ta pierwszą mozliwość: czyli czeki przychodzą a ja je realizuje po 2-3. rzy takim odstrzale w adsense odsuwanie platnosci jest zbyt ryzykowne :)

Jesli czek traci waznosc to mozesz miec problemy z realizacja

to chyba logiczne... =D>

Ja mam praktyke w realizacji czeku z Kanady.

Gostek mi przeslal poczta (dwa tygodnie lecial do mnie :().

Zanioslem do banku WBK i realizacja trwala miesiac.

Po tym czasie kase mialem na koncie. (oczywiscie po pobraniu oplaty).

W tym akurat nic dziwnego, że przyszedł czek i go zrealizowali :(

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

k3rn3l co to ma do rzeczy? co to za crap?

zamykam bo widzę, że temat sobie a wy swoje wynurzenia...

dzieki za wczesniejsze rady, zrealizuje 2 na raz.

• 1 rok później...

Witam,

W związku z tematem napisanym przez @normanos :

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...l=ważność+czeku

chciałbym dokładnie dowiedzieć się, czy faktycznie czeki te mają ważność 6 miesięcy, czy ktoś realizował czek po 2 miesiącach od daty wystawienia czeku i czy bank np. BPH nie sprawiał żadnych problemów.

Z góry dziękuje,

Dzwoniłem do nich, byłem też w oddziale, ale pani w okienku powiedziała, że nie wie jaka jest ważność czeków, brr.

Aha, dzwoniłem do PekaoS.A i uzyskałem takową informacje :

Dla czeków wystawionych poza Europą przez banki, w tym przypadku CitiBank, bowiem przez ten bank gogiel czeki wystawia, right ? (nie mam przed oczami, więc nie dokł. pamiętam), czek taki ważny jest 70dni od daty wystawienia, czyli nieco krócej niż 6 miesięcy,

/thx Normanos za reLoad tego topicu.

Dzwoniłem do PKO - zapytać z ciekawości i - otrzymałem od razu stosowne informacje. Dzwoniłem też do innych, wszędzie info : "przyjdź pan z czekiem do oddziału".

Nie mniej jednak bardziej interesuje mnie BPH w którym posiadam konto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności