Skocz do zawartości

[system] SEO Monitoring dla Twojego serwisu

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

NOWY SYSTEM SEO Monitoring dla Twojego serwisu

Możliwości systemu w startowej wersji Beta

Pozycje słów kluczowych w wynikach wyszukiwania google.

Bardzo ważnym czynnikiem dla działalności serwisu jest jego pozycja w wynikach wyszukiwania SERP (Search Engine Results Page) - strona internetowa wyświetlająca listę adresów znalezionych za pomocą wyszukiwarki internetowej. System SEOMonitoring umożliwia śledzenie pozycji Twojego serwisu na określone słowa kluczowe w wyszukiwarce gooogle.

Wejścia z wyszukiwarek dla szukanych słów kluczowych

System rejestruje słowa kluczowe które były wyszukiwane przez wyszukiwarkę z której następnie nastąpiło wejście na Twój monitorowany serwis. Dzięki temu Wiesz z jakie słowa kluczowe wpisane w wyszukiwarce prowadzą do Twojego serwisu, a nawet konkretnej podstrony Twojego serwisu.

Ilość zaindeksowanych strony w google czyli wskaźnik site

System sprawdza codziennie ile jest zaindeksowanych stron Twojego serwisu w wyszukiwarce google i prezentuje te dane w postaci wykresów słupkowych. Im ta wartość jest większa tym lepiej.

Ilość linków zwrotnych prowadzących do Twojego serwisu

System sprawdza co kilka dni ile jest linków zwrotnych BL (Backlink Link) do Twojego serwisu w wyszukiwarce google i prezentuje te dane w postaci wykresów słupkowych. Im ta wartość jest większa tym lepiej.

Ilość odwiedzin google boota Twojego serwisu

System na bieżąco rejestruje ile razy odwiedził Twój serwis robot wyszukiwarki google - google bot i prezentuje te dane w postaci wykresów słupkowych. Częste odwiedziny przez google boota owocują zaindeksowaniem coraz większej liczby podstron serwisu czyli wzrasta wskaźnik site.

System pingowania serwerow XML-RPC

Służy do wysyłania informacji o istniejącym serwisie na tak zwane serwery XML-RPC. Głównie powoduje to częstsze odwiedziny robotów wyszukiwarek odpingowanego serwisu co owocuje szybszym indexowaniem podstron jakie zawiera.

System obsługi linków

System umożliwia wstawianie linkow stałych do własnej strony z poziomu panelu administracyjnego.Ponieważ kod pliku php,tpl tworzącego Twój serwis edytujesz tylko raz wstawiając wstawkę systemu stanowi to duże ułatwienie w zarządzaniu linkami. Pozostałe operacje takie jak dodawanie czy kasowanie linków odbywa się już z poziomu panelu administracyjnego w systemie .

----------------- Informacje Dodatkowe -------------------

Jak już napisałem jest to wersja startowa systemu, bo jak wiemy "Nie od razu Kraków zbudowano".

Rozwój systemu zależy Od Was jako potencjalnych użytkowników systemu. W kwestii samego rozwoju to mam już kilka ciekawych pomysłów które postaram się sukcesywnie wdrożyć.

Za możliwość darmowego korzystania z systemu oczekuję wyświetlania jednego mojego linka automatycznie dodawanego z wstawki klienta systemu.

Od razu dodam, że wszystkie funkcje systemowe tyczą dodanego serwisu co za tym idzie nie możliwe jest dodanie "zapleczowego spama" i monitoring innych serwisów...

Zapraszam: SEO Monitoring

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widzę, że jest jakiś sezon statystyk :)

A tak na poważnie, mógłbyś podać jakieś warunki korzystania z serwisu? Jakie są limity w ilościach?

Bo jak już widzę, system nie przyjmuje domen .biz jak również wyświetlany jest jeden link w ramach korzystania z serwisu, ile ich będzie w przyszłości, co to za linki będą? Jak również nie piszesz żadnych informacji jakie są wykonywanie po stronie serwera na którym są statystyki, a jest to ważne, domyślam się, że wszelkie odpytywanie Google o site, pozycję odbywa się właśnie z naszego serwera.

Ogólnie bardzo podoba mi się to narzędzie, bardzo przyjazny interfejs.

EDIT.

Czy w przyszłości będzie możliwość korzystania z monitoringu, bez wstawiania linków (płatna wersja)?

EDIT2.

Nawigacja trochę kiepska, jak jestem w obrębie jednego serwisu, nie ma możliwości powrotu

np. ze strony monitoringu fraz do serwisu, tylko trzeba wracać: Twoje serwisy -> serwis...

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

@Mar: Wysyp... Mój system pisałem już od dłuższego czasu bynajmniej nie powstał w kilka dni po ukazaniu się systemu Kaviorka

Nie ma jakiś teoretycznych ograniczeń co do ilości dodawanych serwisów.

Mój link będzie jeden prowadzący do "zwykłego serwisu" i mogę zagwarantować, że nie będzie to tak zwane złe sąsiedztwo.

Z technicznego punktu widzenia pobierane linki są cachowane w pliku tekstowym i wywołanie serwera systemu następuje co godzina. Wywołanie serwera mają miejsce też gdy user wejdzie na monitorowana stronę z wyszukiwarki oraz gdy na stronę wejdzie google boot.

Odpytywanie google w chwili obecnej odbywa się z kilku moich serwerów, ale gdy ilość serwisów uczestniczących stanie się na tyle duża, że przestanie być to możliwe nadmiarowa cześć zapytań zostanie wykonana na serwerach użytkownika w tak zwanym systemie rozproszonym. Tak czy inaczej nie spowoduje to czasowej blokady IP serwera użytkowników systemu.

System Pingowania jest systemem typowo rozproszonym. Polega to na tym, że jest wybierany losowo serwer który łączy się z serwerem XML-RPC i wysyła do niego naszego pinga. Dzięki takiemu podejściu proces pingowania jest zbliżony do naturalnego.

Serwis jest w wersji BETA wiec takie niedociągnięcia jak nawigacja więcej statystyk będę sukcesywnie zmieniał/dodawał.

Nie planuję płatnej wersji. , ale jutro wprowadzę możliwość korzystania z systemu bez emisji mojego linka w monitorowanym serwisie w zamian za wstawieni dwóch moich linków do innego serwisu. Serwis zamienny może być zapleczowy, ale wartościowy i zaindeksowany w google. Jego wartość ocenię indywidualnie.

Zapomniałem, że przyjmowanie biz było przeoczeniem -> już zmieniam..

@Kawiorek, ja tam zawsze w ferworze walki zrobię / przeoczę jakiś błąd ortograficzny.

Pewnie autorzy systemów nie zaliczają się do polonistów :)

UWAGA: Wszystkich którzy się zarejestrowali i dodali serwisy, a nie zamierzają korzystać z systemu prosił o skasowanie dodanych serwisów z systemu oraz usunięcie plików klienta z własnych serwerów.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zmiany w systemie na dzień 10.10.2008:

- Wprowadziłem możliwość przeglądania archiwalnych wejść z wyszukiwarek na monitorowany serwis;

- Umożliwiam korzystanie z systemu bez wyświetlania mojego linka na stronie monitorowanej w zamian za dwa link w innym serwisie zaindeksowanym w google. Wartość serwisu zamiennego oceniam indywidualnie i może to być serwis zapleczowy z minimalną ilością linków wychodzących i PR >= 1. Zapleczowe spamy odpadają.

W celu skorzystania z systemu bez emisji mojego linka w serwisie monitorowanym należy:

- do mnie napisać podając adres(y) serwisów zastępczych oraz strony jaka ma być monitorowana bez mojego linka;

Podam linki do wstawienia i zablokuję emisję mojego w Twoim serwisie;

------------------------ INSTALACJA -------------------------

W sumie to zapomniałem napisać o instalacji systemu statystyk. Instalacja jest analogiczna jak systemów SWL w tym celu należy:

- dodać monitorowany serwis w dziale "Monitorowane serwisy"

- przejść do zakładki "Pobierz klienta";

- ściągnąć i wypakować archiwum ZIP;

- Należy przenieś pliki seomonitor_{twoj_kod32_literowy_token}.php z katalogu zip wypakowanego archiwum do katalogu głównego gdzie jest plik index.php Twojego serwisu;

- Należy przenieś lub utworzyć katalog seomonitor_{twoj_kod32_literowy_token} w katalogu głównym konta względem pliku index.php i nadać mu prawa -rwxrwxrwx 777

- Następnie w kodzie serwisu wstawić kod klienta SEOmonitoring

<?php

include_once('seomonitor_{twoj_kod32_literowy_token}.php');

echo getLinkiSeoMonitor();

?>

inne metody wstawienia są opisane w dziale "Pobierz klienta";

- Następnie należy aktywować serwis ikonką:

info_instalacji.gif

W razie dodatkowych pytań Skontaktuj się ze mną: systemy.internetowe@gmail.com

Jeszcze jedna uwaga, fajną rzeczą było by także Wejścia Z Wyszukiwarek nie tylko dzienne, ale także miesięczne.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ze względów technicznych osoby które pododawały swoje serwisu do systemu jednak z niego nie korzystają (brak zainstalowania klienta SEOMonitoring.pl} proszone są o zalogowanie się i pokasowanie dodanych serwisów.

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć czy funkcjonalność związana z pingowaniem działa prawdiłowo ? Po wybraniu Pinguj serwis dla mojego serwisu mam taką odpowiedź :

Error: Nie wykryto zainstalowania nowej wersji klienta SeoMonitoring w serwisie: https://www.xxx.pl

Proszę pobrać i nową wersję klienta: Pobierz Klienta i podmienić na serwerze plik: seomonitor_xxx.php

Plik wypisany w tym komunikacie jest zainstalowany na stronie - statystyki działają i pojawiły się również linki na mojej stronie.

World of GOO - największa sensacja wśród gier logicznych w ostatnich latach | Gry logiczne Online | MD5

Witam ponownie,

problem jest taki, że na używanych przeze mnie kontach w systemie nie występują opisane problemy.

W celu ich zdiagnozowania i usunięcia osoby które mają jakieś problemy z systemem proszę o:

kontakt z administracją systemu z po daniem swojego loginu w systemie oraz opisem problemu.

Pozdrawiam

Wykryłem błąd polegający na tym, że użytkownicy którzy nie posiadali żadnego aktywnego serwisu mogli dodać jedna frazę do monitorowania pozycji po czym pojawiał się błędny komunikat.

Obecnie zostało to poprawione i jest: Monitorowanie fraz możliwe jest tylko dla użytkowników posiadających aktywne serwisy!

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności