Skocz do zawartości

Usystematyzowanie wiedzy o przekierowaniu 301

coolos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z racji filtru którego załapałem, na serwis na którym mi bardzo zależy chciałbym usystematyzować wiedzę odnośnie przekierowania 301, bo szukam, czytam i mam mętlik w głowie. a Mam kilka pytań.

1. Czy przekierowanie 301 przenosi filtry lub bany? Czytałem że nie, ale czytałem również opinie że przenosi.

2. Robić przekierowanie na domenę świeżą czy też do której prowadzi już trochę linków i która już jest od jakiegoś czasu zaindexowana w google?

3. Jak linkować domenę do której nastąpiło przekierowanie 301 z dobrze podlinkowanej strony, linkować ją jak świeżą domenę czy jak serwis z którego nastąpiło przekierowanie?

4. Czy przekierowanie 301 zawsze wiąże się z dużą utratą pozycji?

Pozdrawiam

Możesz przekierowywać na dowolną domenę, zarówno świeżą jak i zaindeksowaną.

No tak, ale między postami wyczytałem że lepiej robić przekierowanie na domenę która już od jakiegoś czasu jest zaindexowana w google (im starsza tym lepsza).

• 2 tygodnie później...
CYTAT(EliaSh @ 1.12.08 - 14:50)

Ad.1 Filtry zazwyczaj nie przenosi - choć nie jest to regułą, natomiast banany przenosi

Że co?

To przenieś mi bana na onet.pl.

Dobra, oczywiście to też nie jest regułą, ale jak dostaniesz bana na domene i postawisz drugą podobną to powiedz jakie masz szanse że druga nie otrzyma bana? Bo z tego co mi wiadomo to nie takie łatwe żeby pozbyć się bana. A o onet to ty sie nie martw. Google nie jest takie ani głupie ani przewidywalne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności