Skocz do zawartości

Czy to filtr lub kara od google?

magda90

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa tyczy się strony www.m24h.pl Otóż wyleciała mi z indeksu strona główna, trwa to od około 2tyg. Przy okazji domena straciła page rank i linki przynajmniej w google bo w yahoo wyświetla ponad 2600 linków czyli wszystko ok. Na stronie nie stosuje żadnych spamerskich technik nie było tam nigdy SWL.

Wiecie co jest grane? Spotkaliście się może z czymś takim? Stronę dałam jakiś tydzień temu do ponownego rozpatrzenia na razie zero zmian.

Darmowe gry flash online - zapraszam :) a tutaj 50 PLN zwrotu za zakład

- mogłeś przesadzić z linkami i poszedłeś w kwarantanne , mam taką dość podobna stronę i od czterech miesięcy google się z nią mota

- albo po prostu coś się tam przelicza :) , ciesz się ze Ci całkiem site nie znikł bo wtedy to już musiał byś się martwić , a to że czasem wyindeksuje stronę główną czy też kilka podstron to nie jest jeszcze żadna tragedia

a domena stara ? jak to wygląda ?

to już nie taka młoda , no ale wypadki się zdarzają poczekaj jeszcze troszkę dwa tygodnie dla google to nie jest aż tak dużo , przez przypadek mogli cie obciąć pamiętaj że robią to automaty :) , a inna sprawa widzę że od trzech miesięcy coś tam działasz .. no i masz cytaty artów .. z innych gazet finansowych to też różnie można podejść do tego

Hmm to dziwne by było gdyby google za takie coś karało. Jasne zdarzają się tam cytaty tyle, że zawsze jest to z podaniem źródła nieraz wplecione w tekst i zmieszane z tekstem autorskim. Po za tym google nie lubi stron czysto afiliacyjnych nie przekazujących żadnej dodatkowej treści.

Magda, strona główna Twojej strony jest zaindeksowana jako www.m24h.pl/index.php. Sprawdź czy nigdzie na stronie nie masz linka do pliku index.php i zrób z niego 301 na www.m24h.pl

Lexy nie widzę tam linków do index.php ale żadnym programem tego nie sprawdzałam. Natomiast wyciąg z pliku .htaccess wygląda tak:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress

Czy to może to może być przyczyną RewriteRule . /index.php [L] ? Na na innych wordpressowych stronach plik ten wygląda tak samo.

Tak, to może być problem, chociaż ja u siebie też mam taki sam wpis, ale nie mam podobnych problemów.

Lexy nie widzę tam linków do index.php ale żadnym programem tego nie sprawdzałam. Natomiast wyciąg z pliku .htaccess wygląda tak:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress

Czy to może to może być przyczyną RewriteRule . /index.php [L] ? Na na innych wordpressowych stronach plik ten wygląda tak samo.

Dziwne, oznacza to tyle, że w miejsce każdego nieistniejącego linku do pliku będzie wyświetlana zawartość index.php (to nie jest przekierowanie 301, to tylko "przekierowanie" po stronie serwera i nie widoczne na zewnątrz jako przekierowanie). Może to wygenerować sporo DC przy nie istniejących linkach przecież. Wywaliłbym te reguły i w ich miejsce wstawił to, co radziła Lexy. Z https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=62516:

# reguła testująca - jeżeli wywołaniem jest dokładnie ciąg znaków "/index.php" i żaden znak więcej ($ oznacza koniec ciągu, ^ początek)
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^\/index.php$
# reguła testująca - sprawdza czy nie ma zapytania ?param1=1&param2=2
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
# reguła przepisująca
RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.tld/ [L,R=301]

Edycja:

Widzę, że WP sobie z tym radzi samodzielnie obsługując stronę z 404. OK, więc nie wywalałbym istniejącego kodu, ale mój przekierowujący w przypadku index.php można dokleić przy czym nie przekierowanie index.php nie może mieć z filtrem nic wspólnego, ale dla estetyki warto dodać :).

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności