Skocz do zawartości

Czy katalog otwarty mini powinien być nadal otwarty?

Czy katalog otwarty mini powinien być nadal otwarty?  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy nowa wersja katalogu otwarty mini powinna być nadal otwarta?

• Tak - dostęp całkowicie darmowy
      7
    • Nie - dostęp ograniczony niewielką opłatą
      17

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę niechętnie podchodzę do tej sprawy ale może warto to przedyskutować w końcu zwłaszcza że to właśnie dziś liczba otwartych mini osiągnęła liczbę qlwebów... Wszyscy wiemy co spotkało qlweb - wiemy też do czego używany jest otwarty mini. Zastanawiam się więc czy ta otwarta idea darmowości i dostępności skryptu czasem nie skończy się podobnie jak w miało to miejsce w przypadku qwlebów bo trzeba sobie powiedzieć jasno: 95% katalogów na tym skrypcie to niemoderowane śmietniki a ban na skrypt jest permanentny - coś o tym może powiedzieć Mar który walczył ze swoim ultra-zmodyfikowanym qlwebem do końca ;)

Pytanie istotne zwłaszcza przed zbliżającą się aktualizacją skryptu do wersji 3.0 bo powoli tracę chęć do pracy nad czymś co w każdej chwili może definitywnie umrzeć - nie mówiąc o tym jaka to by była strata dla tych którzy z tego skryptu stworzyli dotychczas coś wspaniałego.

Przyszło mi więc na myśl stworzenie nowego skryptu na bazie wprowadzonych zmian i struktury otwartego mini. Skrypt byłby lepiej zabezpieczony, bardziej rozbudowany z oddzieleniem kodu templatki od głównego szkieletu w php. Skrypt byłby jednak płatny by ograniczyć do minimum ilość stawianych na nim spamów - oczywiście nie byłyby to opłaty jak za INDEXU - tu chodzi o kompromis cenowy który nie obciąża ale daje do myślenia by nie wykorzystywać go do 5minutowego zaplecza. Skrypt byłby zabezpieczony - jeszcze nie wiem dokładnie jak czy przez ioncube czy licencja na domenę - w każdym razie cokolwiek to będzie w jakiś sposób zagwarantuje unikatowość.

Proszę o wypowiedzenie się w tej sprawie osób zainteresowanych.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli cena będzie utrzymana na rozsądnym poziomie to jestem jak najbardziej za ;)

Mniej więcej co dziesiąty katalog jest jako tako zadbany reszta to zwyczajne śmiecie, tworzone na potrzeby danej chwili a potem pozostawione same sobie ....

------------------------------------------------------

Fotografix - www.fotografix.pl

A czy przypadkiem otwarty mini w wersji pierwotnej nie wymaga trzech linków ? Myślę, że jest to jakiś pomysł z tą płatnością. Sam raczej nie skorzystam, ale na pewno ilość otwartych płatnych nie będzie za duża.

Spamy nadal będą stawiane tylko, że na poprzednich wersjach.

A co autor skryptu na Twój pomysł ? Kontaktowałeś się z nim ?

P.S. i wcale nie uważam, że qlweb dostał jakiegoś odgórnego bana na skrypt. Mój qlweb trzyma się już długo i nawet ma jakiś PR.

Pozdrawiam

dokladnie, najpierw rozmowa z autorem i wtedy oplaty, albo napisz swoj od podstaw. wtedy nie bedzie problemu.

edit: a zainteresowanie porzadnym skryptem na pewno byloby duze, szczegolnie jakby mial opcje typu linki zwrotne, tagi, integracja z platnosciami, itd

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Również jestem za tym, aby skrypt był płatny, oczywiście w rozsądnych granicach.

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

Nie nie my się nie zrozumieliśmy - to nie byłby już otwarty mini. Skrypt zostałby całkowicie przerobiony - począwszy od templatki po strukturalny kod php. Oczywiście nie twierdzę że wszystko będzie inne - na pewno zostanie szkielet budowy (kategoria -> podkategoria -> dodaj wpis), prostota edycji ale wszystko zostanie cegiełka po cegiełce poukładane od nowa. Chodzi generalnie o to by całkowicie odseparować się do otwartego mini w dzisiejszym kształcie bo co z tego że nowy otwarty byłby ograniczony skoro nadal powstawałby setki v2.0 lub v1.0 ??

edit: a zainteresowanie porzadnym skryptem na pewno byloby duze, szczegolnie jakby mial opcje typu linki zwrotne, tagi, integracja z platnosciami, itd

Miałby wszystko dokładnie to co ma dziś otwarty mini tylko nawet lepiej zintegrowane + to co miało być w v3.0 + pewnie wiele więcej.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Czegoś nie rozumiem. Piszesz że to będzie nowy katalog a w temacie i pierwszym poście piszesz o mini. Do tego w dziale przeznaczonym dla niego.

Promocja nowego na "karku" mini ?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wszystko rozbija się o cenę.

Licencja na 1 INDEXU (1 domena) to teraz koszt $99 czyli ok 330 zł. Nasz nowy "otwarty deluxe" nie kosztowałby nawet 25% tej ceny pewnie - tu nie chodzi o to żebym ja na tym zrobił majątek (hehe) tylko o to żeby ograniczyć liczbę śmietników.

Czegoś nie rozumiem. Piszesz że to będzie nowy katalog a w temacie i pierwszym poście piszesz o mini. Do tego w dziale przeznaczonym dla niego.

Promocja nowego na "karku" mini ?

Ehhh nie do końca. Po pierwsze nowy katalog posiadał by wszystkie moje modyfikacje które stworzyłem do otwartego mini w podobnym kształcie, sam katalog również przypominał by budową otwartego mini, miałem wypuścić wersję v3.0 ale zastanawiam się nad nowym skryptem - podobieństw jest więcej dlatego temat umieściłem w tym dziale. To jest jak z Microsoft Office i Open Office - wyglądają identycznie a jednak to dwa różne programy z czego ten 2 powstał jako alternatywa dla tego pierwszego - tutaj oczywiście powód jest inny ale nie ma co ukrywać że nowy skrypt wyglądałby bardzo podobnie do otwartego.

Tu chodzi bardziej o dylemat czy mam nadal pracować nad dotychczasowym otwartym mini czy zająć się nowym skryptem na bazie miniacza - rozumiem że to trochę wygląda jakbym chciał na tym zbić interes - spodziewałem się też takich reakcji ale naprawdę tu nie o to chodzi.

Zresztą Ty jesteś moderatorem i sam zadecyduj gdzie ten wątek powinien leżeć - gdziekolwiek to będzie i tak dyskusja będzie dotyczyć otwartego mini bo nowy skrypt byłby po prostu jego następcą tyle że z ograniczonym dostępem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności