Skocz do zawartości

Za co filtr

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Za widzi mi się Google
to jest najważniejszy powód - masz bo twoje linkowanie, strona nie pasuje do ogolnie przyjetych - nieznanych użytkownikom założeń i algorytm nakłada ja automatycznie, albo nie podoba sie ona komuś - jakiemus modowi o daje filtr recznie

filtr mozna dostać za wszystko co niepodoba się w danym momencie google

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Więc przyjmuje że filtr to jest znaczne obniżenie pozycji.

Poszczególne elementy pozycjonowania są ze sobą silnie powiązane więc nie koniecznie można dostać filtr za pewne przegięcia, a można dostać za niedociągnięcia w wielu rzeczach. Występowanie filtrów jest tak samo skomplikowane jak sam algorytm wyszukiwarki o którym mamy ograniczone pojęcie.

Za DC - występowanie w obrębie jednej domeny wielu takich samych stron a także za treść powieloną na różnych stronach.

Za optymalizację - zbyt przesadne wyróżnienie słów kluczowych w treści strony. Można to rozbić na bardzo wiele mniejszych elementów (stosunek kodu do treści, ilość treści, rozłożenie i natężenie fraz itd).

Za instalację adsense - może wywołać ręczną moderację.

Za linkowanie - gdy strona posiada niskie zaufanie algorytmu (słaba, młoda domena z małą ilością wartościowych linków).

Za spadek ilości linków - j/w

Za instalowanie SWL na stronie - niedawny przykład linkme (prawdopodobnie ręczna moderacja po spam raportach)

Po prostu w pozycjonowaniu są pewne zasady o których była wielokrotnie mowa na tym forum. Jeżeli się ich nie przestrzega strona leci w rankingu. I nie jest wcale tak że za byle co można dostać filtr bo wiele pozycjonowanych stron jest wysoko w serpach ponieważ się stosują do pewnych podstawowych zasad pozycjonowania.

Więc chcąc unikać problemów:

- budujemy stronę bogatą w unikalną treść bez przesadnej optymalizacji, przyjazną dla wyszukiwarek, nie stosujemy adsense (itd) na stronach wzbudzjących podejrzenie.

- zdobywamy "zaufanie", zdobywając stopniowo linki ze stron z wysokim zaufaniem (treść,PR)

- robimy co chcemy :D

E: robimy co chcemy = tu się zaczyna prawdziwe pozycjonowanie powiązane z prawidłową oceną sytuacji ;)

nihil fit sine causa

Właśnie sprawdziłem wyniki pewnego testu prowadzonego od dłuższego czasu: duża ilość identycznych stron pod względem SEO (ale nie identycznych) linkowanych z SWL rotacyjnego (tylko i wyłącznie) na jedną i tą samą frazę. Mają zainstalowany SWL.

Żadna ze stron nie znajduje się w top1000 ;)

:D

nihil fit sine causa

z tego co pamietam Xann to jak lolki napisal, ze za zbyt szybki przyrost mozna oberwac to bys go zjadl, ze zdradza tajemnice

a teraz zakladasz takowy temat, w ktorym wszystko bedzie w jednym miejscu - troche konsekwencji w dzialaniu :D

Skoro Lolki już to zdradził to wiesz już musztarda po obiedzie. A ten wątek ma na celu żebyś się czegoś nauczył zawsze jest nadzieja , zobacz co piszą inni i wyciągaj wnioski bo na razie to tylko gadasz o pupie marunie - w sumie to fakt przecież nie jesteś pozycjonerem to o czym możesz gadać ? o pogodzie ?

....Za instalowanie SWL na stronie - niedawny przykład linkme (prawdopodobnie ręczna moderacja po spam raportach)....

tylko i wyłącznie przy ręcznej moderacji

Marketing internetowy dla firm

nie, nie jest to musztarda po obiedzie, jest to ciągłe podawanie metody i to przez Ciebie Xann :D ja roizumiem promocja systemu, ale są pewne granice tak zwanego dobrego smaku...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Może nie tyle za samo zainstalowanie systemu linków w stopce, co za zrobienie w niej farmy linków.

No i za dużą ilość linków nie powiązanych tematycznie ze stroną.

zakręcony pragnę zwrócić uwagę ze to Lukas_79 wygrzebał z archiwum tą wiadomość wiec pretensje do niego

Zebranie prawdopodobnych przyczyn w jednym miejscu coś da , ja wiem co ale specjalnie dałem taki post żeby inni tez odkryli przyczyny otrzymywania filtra. Taka nauka przez dyskusje

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności