Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie Vs SemiAdder

jarcow

Porównanie  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który program lepszy?

• Sprytne Katalogowanie
      17
    • SemiAdder
      14
    • Seo Machina
      25

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie Sprytne Katalogowanie i SemiAdder to dwa najlepsze programy wspomagające ręczne katalogowanie. Który z nich jest waszym zdaniem lepszy, który daje lepsze możliwości, w który warto zainwestować lub zainwestował(a)bym jeszcze raz?

--------------------------------EDIT

Jako że dopiero w ankiecie mamy jeden głos pozwoliłem sobie dodać Seo Machinę, o którą wielu się upomina :)

Kto tak ocenił?

Na przykład ja :)

jarcow - pytanie jest tendencyjne... nawet jeśli odrzuciłeś SEOMachinę z sobie znanych powodów (a wierzę że to tylko niedopatrzenie) to nie powinieneś sugerować że coś czego ankieta dotyczy jest "najlepsze" i koniec kropka.

Ja oczywiście polecam SEOMachinę bo jest najlepsza :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

pytanie jest tendencyjne...

Masz racje, pytanie jest tendencyjne. Liczę, że ankieta pokaże właśnie obecną tendencję, czym wspomagamy ręczne katalogowanie.

Co do wyrażenia "najlepsze" mogłem to nazwać inaczej, jednak aż tak bardzo nie zastanawiałem się nad odbiorem pisząc to. Nie zamierzam tu nic nikomu sugerować i namawiać na którykolwiek z programów, liczę tylko na subiektywną ocenę.

Te programy (przynajmniej semi-adder i seo-machna) się wzajemnie uzupełniają. Większa wygoda pracy jest zdecydowanie w semi, natomiast funkcjonalność większą na pewno na chwile obecną ma seo-machna. SK testowałem demo X lat temu więc się nie wypowiadam.

Sam oddałem pusty głos, bo raczej ta sonda jest bardzo kiepsko skonstrułowana - mamy oceniać który jest najlepszy?

Osoby posiadające te 3 programy można by zliczyć na palcach 1 ręki, a głosy oddają sądzę, że w 90% osoby które używają jednego a max. przetestowały 2 dema (;)) więc. W moim przekonaniu 80-90% głosów jest mało wiarygodnych. Ja mógłbym oddać głos na Semi lub seo-mach, ale w ogole bym wykluczył w ocenie SK bo nie korzystałem - a moze to wlasnie SK jest tym najlepszym?

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

dla mnie sprytne katalogowanie to w dalszym ciagu najlepszy prog, podoba mi sie intuicyjnosc. siadasz do programu i juz umiesz go obslugiwac. seomachina to jakas tragedia. w sprytnym mogliby w koncu dodac obiecany site + import nie tylko do projektu ale i do glownej bazy, merznie mi sie juz czekanie na to

General_Depet: a Ty dalej robisz ten marketing seo-machinie. ludzie pisza swoje negatywne opinie a Ty dalej zachwalasz. Promocja softu ok rozumiem ale moim zdaniem takim dzialaniem tracisz troche wiarygodnosc.

Piszę to co myślę - jako chyba jeden z nielicznych tutaj userów miałem przyjemność pracować zarówno na SEO Machinie, SK i chwilowo na demonstracyjnym Katalogerze. SemiAddera chciałem spróbować ale ze względu na konieczność korzystania z bibliotek .NET zrezygnowałem. Nie wiem jakie jest Twoje pojęcie wiarygodności ale w moim pojęciu dzięki temu że próbowałem prawie wszystkiego moja opinia jest obiektywna i wiarygodna.

Piszesz że "zachwalam" ale nie doczytałeś już tego CO "zachwalam". Nigdy nie negowałem opinii że SK jest lepsze pod względem interfejsu/wyglądu od SEO Machiny. Zachwalam FUNKCJONALNOŚĆ SEO Machiny która wielokrotnie przewyższa konkurencyjne programy bo który z nich posiada wielokrotne zagnieżdżanie synonimów, funkcje preclowania z zapamiętaniem haseł, dowolną edycję/import bazy katalogów, generator tekstu ??

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie - czy wolisz przyjemny dla oka program do katalogowania czy kombajn do wszystkiego ? Ja to drugie i wybacz ale krzyczeć za głosem ludu co sobie życzy nie będę.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie - czy wolisz przyjemny dla oka program do katalogowania czy kombajn do wszystkiego ? Ja to drugie i wybacz ale krzyczeć za głosem ludu co sobie życzy nie będę.

To co jest do wszystkiego jest zwykle do niczego. w przypadku programu do katalogowania powinien on byc dobry tylko katalogowaniu, bez jakis dodatkow jak w tej seomachinie. z kilkukrotnego zagniezdzania malo kto korzysta, nie chodzi o ladny wyglad ale o intuicyjnosc i szybkosc katalogowania a tego seomachinie brakuje, trzeba sie naklikac i jeszcze sie zastanawiac gdzie.

ja chce szybko i wygodnie dodac do katalogu i zapomniec, przejsc do nastepnego, nie chce sie bawic bo szkoda mi na to czasu

seomachina to taki zlepek przypadkowych funkcji przypadkowo rozmieszczonych. albo samochod jest ciezarowy albo sportowy, nie moze byc tym i tym jednoczesnie bo wtedy nie sprawdza sie ani w jednym ani w drugim

kazdy z programow ma wersje demo i bez trudu mozna sobie przetestowac, wiec nie pisz ze jako jedyny sprawdziles wszystkjie

To co jest do wszystkiego jest zwykle do niczego. w przypadku programu do katalogowania powinien on byc dobry tylko katalogowaniu, bez jakis dodatkow jak w tej seomachinie. z kilkukrotnego zagniezdzania malo kto korzysta, nie chodzi o ladny wyglad ale o intuicyjnosc i szybkosc katalogowania a tego seomachinie brakuje, trzeba sie naklikac i jeszcze sie zastanawiac gdzie.

ja chce szybko i wygodnie dodac do katalogu i zapomniec, przejsc do nastepnego, nie chce sie bawic bo szkoda mi na to czasu

seomachina to taki zlepek przypadkowych funkcji przypadkowo rozmieszczonych. albo samochod jest ciezarowy albo sportowy, nie moze byc tym i tym jednoczesnie bo wtedy nie sprawdza sie ani w jednym ani w drugim

kazdy z programow ma wersje demo i bez trudu mozna sobie przetestowac, wiec nie pisz ze jako jedyny sprawdziles wszystkjie

Koniu, za przeproszeniem, ale napisałeś kupę wydumanych generalizacji. Takie pisanie jest dobre, jeśli chce się coś wcisnąć bezmyślnemu klientowi.

Ale jeśli ktoś odrobinę się wysili to zada sobie pytania:

"To co jest do wszystkiego jest zwykle do niczego"

- Kto tak powiedział, na jakiej podstawie, skąd wiemy, że to prawda, czy odności się to absolutnie do wszystkiego?

"w przypadku programu do katalogowania powinien on byc dobry tylko katalogowaniu, bez jakis dodatkow"

- Kto ustalił, że program do katalogowania nie może posiadać dodatków i dlaczego?

"z kilkukrotnego zagniezdzania malo kto korzysta"

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Są na ten temat jakieś statystyki? A jeśli nawet, to czy nie wolno zwiększać jakości katalogowania przez stosowanie wielokrotnych zagnieżdżeń?

"nie chodzi o ladny wyglad ale o intuicyjnosc i szybkosc katalogowania a tego seomachinie brakuje"

- Czy przeprowadzono badania szybkości katalogowania w tych programach? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Czym w ogóle jest szybkość katalogowania? Czy szybkość dodawania jest najważniejszym kryterium katalogowania?

"trzeba sie naklikac i jeszcze sie zastanawiac gdzie"

- Czy przeczytałeś ze zrozumieniem opis programu?

"ja chce szybko i wygodnie dodac do katalogu i zapomniec, przejsc do nastepnego, nie chce sie bawic bo szkoda mi na to czasu"

- Czy szybkość i wygoda w katalogowaniu jest ważniejsza od jego efektu, czyli od jakości katalogowania, np. unikatowości tekstów? Czy na pewno "szybko" jest ważniejsze od "dobrze"?

"seomachina to taki zlepek przypadkowych funkcji przypadkowo rozmieszczonych"

- Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Są jakieś reguły rozmieszczania funkcji w programach? Co rozumiesz pod słowem "przypadkowo"?

"albo samochod jest ciezarowy albo sportowy, nie moze byc tym i tym jednoczesnie"

- bzdura i fałszywe stwierdzenie! Mogą istnieć też samochody spełniające obie funkcje.

Wybaczcie, ale nie trawię takich ograniczających myślenie zlepków negatywnych sofizmatów.

Po prostu cały ten wątek opiera się na tak ograniczających przekonaniach i generalizacjach, że aż przykro czytać.

Do autora wątku:

Jeśli naprawdę chciałeś porównać programy to określ co dokładnie porównujesz i według jakich zasad i przeprowadź porównanie a następnie pokaż wyniki do sprawdzenia. Wtedy dasz ludziom uczciwy pogląd na sprawę.

Pozdrawiam

Grzegorz

czy Sprytne Katalogowanie i SemiAdder mają wbudowaną możliwość generowania losowego tekstu z wcześniej przygotowanego jednego opisu z synonimami?

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

SK ma taka mozliwosc tylko jest minus w postaci limitu znakow na opis (800). Jak sie da opis nasycony porzadnie synonimami to to troche jest uciazliwe. To samo z tytulem. I nie ma zagniezdzen synonimow. Mogliby wkoncu ta aktualizacje zrobic i m. in. to zmienic. Ale ogolnie to i tak mi sie podoba SK. Nie uzywalem pozostalych takze nie glosuje.

• 1 miesiąc temu...

Testuję od paru dni SemiAddera i on ma losowanie synonimów, czekam tylko jeszcze na obśługę precli w nim. Szybko się rozwija i myślę że warto było kupić bo za 2-4 tyg wyprzedzi funkcjonalnością pewnie reszte i jest całkiem przyjemny w obsłudze.

Cały ten wątek jest mało obiektywny. SK zna znacznie wiecej osób (starszy program), udział w rozmowie bierze osoba od SEO MACHINA. Głosy pochodzą od ?

lepiej by było zrobić tabelkę z wypisanymi funkcjami , cechami i zestawić wszystkie programy.

• 2 miesiące temu...

Najpierw zakupiłam program Kataloger, który nie jest tu ujęty i to był błąd - program nie jest chyba rozwijany i zawiera błąd który co chwila wywala program (jak ktoś chce to odsprzedam ;). Później trafiając na tę stronę ściągnęłam wszystkie demka czyli Sprytne, Semi i (wpisując w google Seo Machina) Seo Bohatera - sprawdziłam dokładnie czy to aby na pewno następca :)

Moje pierwsze odczucia - przede wszystkim każdy znajdzie coś dla siebie - w SemiAdderze urzekł mnie, jak to kobietę, estetyczny wygląd, fajne rozmieszczenie - 3 kolumnowe. Sprytne katalogowanie niestety od razu skreśliłam, gdyż jak dla mnie okazało się mało intuicyjne (tutaj pewnie dostanę po głowie od jego zwolenników, ale to moje prywatne osobiste zdanie). Wygląd programu też nie powala i nie chodzi mi tutaj o wodotryski, ale panel jest rozwalony na 1/3 ekranu, a mógłby być mniejszy - wiem, że jest opcja jego chowania, ale czasami nie o to chodzi.

Po kilku dniach testów na czoło mojego faworyta wysunął się Seo Bohater (i nie mam nic wspólnego z autorem programu :lol: Najważniejsze zalety programu, odróżniające go od 2. pozostałych (kwestia obsługi uważam - że każdy powinien przzetestować i co mu podpasuje):

- cena (dla osób z forum PiO 79 zł normalnie 89 - konkurencji 99 zł - SK po zniżce z ponad 100), 20 zł zostaje na wpisy :lol:

- obsługa WordPress - nie muszę kupować Precel Master

- sposób pokazywania katalogów

- harmonogram (dla mnie sklerotyka super)

- fajnie zrobiona wiki - duży plus - to czego nie wiedziałam to doczytałam :lol:

To z różnic na pierwszy rzut oka - poza tym Seo Bohater ma fajny sposób pokazywania katalogów np. z ikonką zakazu dla bezwartościowego katalogu, do tego synonimy pięknie działają. Natomiast wygląd programu, podobnie jak jego strony www... no cóż - program z pewnością miałby wiele więcej zwolenników, gdyby miał porządna promocję - od semi addera jest lepszy, a weźmy chociażby allegro, gdzie semi się sprzedaje a bohater nie. Jak widać liczy się też opakowanie. Także tu sugestia do autora - kawał dobrej roboty należy jeszcze ładnie sprzedać, a na to liczę, bo mam nadzieję (zaraz zakupuję licencję) program będzie rozwijany.

Zawarłam tutaj moją prywatną ocenę tak jak powiedziałam każdy program znajdzie zwolenników, a nam pozostaje się cieszyć z wiadomych względów, że jest konkurencja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności