Skocz do zawartości

Nowe PKD 2007 - co zamiast 7440Z REKLAMA ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pewnie nie wszyscy ale moze niektorzy (jak ja) otrzymali pismo z urzedu statystycznego celem aktualizacji swoich wpisow.

Do tej pory na nasze cele mialoem 7440Z (REKLAMA), jednak w tym momencie istnieje potrzeba przjescia na PKD 2007, a tutaj pojawia sie problem, gdyz od tej pory ta kategoria obejmuje samo POSREDNICTWO praktycznie.

73.12.C Pośrednictwo w sprzedaży miejsca na cele reklamowe w mediach elektronicznych (Internet)

73.12.D Pośrednictwo w sprzedaży miejsca na cele reklamowe w pozostałych mediach

73.12.A Pośrednictwo w sprzedaży czasu i miejsca na cele reklamowe w radio i telewizji

73.12.B Pośrednictwo w sprzedaży miejsca na cele reklamowe w mediach drukowanych

73.11.Z Działalność agencji reklamowych

Czy ktos przerabial ten problem? Co dac zeby zgadzalo sie pod nasza branze? 63.12.Z tez sie nie nadaje gdyz portal internetowy definiowany jest jako strona dostarczajaca aktualnych wiadomosci.

Wyszukiwanie PKD 2007 oraz 2004 oczywiscie na stronach US https://www.stat.gov.pl/Klasyfikacje/www/com.gus.Search/

tam jest tego wiecej - jest jakas reklama w internecie - poszukaj dokładnie akurat wczoraj to przerabiałem wstępnie co i jak.

poza tym z GUSu powinienes dostac list o zaznaczeniu zmian (ja dostałem).

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

tam jest tego wiecej - jest jakas reklama w internecie - poszukaj dokładnie akurat wczoraj to przerabiałem wstępnie co i jak.

poza tym z GUSu powinienes dostac list o zaznaczeniu zmian (ja dostałem).

Hmmm... list z GUS dostalem i jest wymienione w PKD 2007 to co wyzej w QUOTE dalem. I reklama w internecie jest ale jako posrednictwo tylko :(

63.12.Z

# działanie witryn internetowych, które wykorzystują wyszukiwarki, aby generować i utrzymywać obszerne bazy danych internetowych adresów i treści w formacie łatwym do wyszukania,

# działanie pozostałych witryn internetowych, które działają jak portale internetowe, tj.: strony mediów dostarczających aktualne informacje.

73.11.Z:

# kompleksowe projektowanie i realizowanie kampanii reklamowych poprzez:

# projektowanie, planowanie i umieszczanie reklam w mediach drukowanych, radiu, telewizji, Internecie oraz innych mediach,

# projektowanie, planowanie i umieszczanie reklam zewnętrznych, w formie billbordów, paneli, gablot, balonów i sterowców reklamowych, wystawach okiennych, reklam na samochodach i autobusach itp.,

# dystrybucję i doręczanie prospektów i próbek reklamowych,

# tworzenie stoisk oraz innych konstrukcji i miejsc wystawowych,

# prowadzenie kampanii reklamowych i pozostałe usługi reklamowe mające na celu przyciągnięcie lub zatrzymanie klientów, np. poprzez:

# promocję wyrobów,

# marketing bezpośredni,

# doręczanie i zamieszczanie prospektów i próbek reklamowych oraz bezpośrednią reklamę korespondencyjną,

# doradztwo marketingowe.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

• 5 tygodni później...
63.12.Z

# działanie witryn internetowych, które wykorzystują wyszukiwarki, aby generować i utrzymywać obszerne bazy danych internetowych adresów i treści w formacie łatwym do wyszukania,

# działanie pozostałych witryn internetowych, które działają jak portale internetowe, tj.: strony mediów dostarczających aktualne informacje.

73.11.Z:

# kompleksowe projektowanie i realizowanie kampanii reklamowych poprzez:

# projektowanie, planowanie i umieszczanie reklam w mediach drukowanych, radiu, telewizji, Internecie oraz innych mediach,

# projektowanie, planowanie i umieszczanie reklam zewnętrznych, w formie billbordów, paneli, gablot, balonów i sterowców reklamowych, wystawach okiennych, reklam na samochodach i autobusach itp.,

# dystrybucję i doręczanie prospektów i próbek reklamowych,

# tworzenie stoisk oraz innych konstrukcji i miejsc wystawowych,

# prowadzenie kampanii reklamowych i pozostałe usługi reklamowe mające na celu przyciągnięcie lub zatrzymanie klientów, np. poprzez:

# promocję wyrobów,

# marketing bezpośredni,

# doręczanie i zamieszczanie prospektów i próbek reklamowych oraz bezpośrednią reklamę korespondencyjną,

# doradztwo marketingowe.

jeśli chce zajmować się pozycjonowaniem to muszę zarejestrować te dwa numery?

Tak, ale nie ograniczaj sie tylko do tych 2. Wybierz sobie rowniez pkd pokrewne, a nawet niezwiazane z Twoja branza jak handel, wszelkiego rodzaju uslugi itp. Moze Ci sie to w przyszlosci przydac, a dopisanie ich po zalozeniu juz DG, to koszt ok 50zl na pkd.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Tak, ale nie ograniczaj sie tylko do tych 2. Wybierz sobie rowniez pkd pokrewne, a nawet niezwiazane z Twoja branza jak handel, wszelkiego rodzaju uslugi itp. Moze Ci sie to w przyszlosci przydac, a dopisanie ich po zalozeniu juz DG, to koszt ok 50zl na pkd.

Z tego co mi wiadomo płaci się koło 50 zł, ale za samą aktualizację - bez względu na to ile nowych PKD wpisze się w działalność. Przynajmniej tak było jeszcze w zeszłym roku.

• 2 tygodnie później...

Pozwalam sobie na mały update, bo właśnie dzisiaj byłem aktualizować PKD i spotkała mnie miła niespodzianka - za zmianę wpisu nie pobrano żadnej opłaty. Zmiana obejmowała dodanie dwóch nowych kodów i przy okazji zmianę wszystkich z PKD 2004 na 2007.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności