Skocz do zawartości

Dziwny filtr na wartościową stronę

MikołajZ.

Rekomendowane odpowiedzi

Ponad tydzień temu zauważyłem spadek odwiedzi na swojej stronie (adres: https://telefony.vgm.pl ). Po ponad miesiącu od startu witryny, sumując na podstronach miałem około 100-150 uu dziennie. Postanowiłem wstawić więc na próbę jedną jednostkę adsense (widoczna w sidebarze). Strona dwa dni później otrzymała filtr na index i wszystkie podstrony (na większość fraz, jest poza top 500.., a byla w top 10-20).

Próbuje znaleźć powód tego filtra. Domena była lekko linkowana (2 linki stałe na główną i jeden na podstronę + 10-15 z katalogów, głównie IndexU). Treść na stronie jest w 100% unikalna i nie miał to być żaden spam, tylko porządny merytorycznie serwis dla użytkowników..

Ktoś ma jakieś propozycje ? Myślałem, że ktoś po prostu zgłosił ją jako spam, ale zapleczówka postawiona na subdomenie również siedzi w filtrze..

Setki tysięcy wordpressów mają cały wpis na stronie tagów, co jest 100 % DC i nie dostają filtra, a ja miałbym dostać za zamieszczenie streszczenia w nich ? Nie wiem, możliwe..

Co do FSB to na pewno nie. Za długi okres, a poza tym to były bardzo niszowe frazy, na które było strasznie mało wyników w tym same podstrony.

Również mam podobny problem

Strona ladnie sie rozwijala ruch w wiekszosci z niszowych fraz (bylo ich bardzo duzo) dodałem google adsense i po okolo tygodniu automatycznie na wszystkie niszówki z long tail w dół.

Strona napewno nie jest zafiltrowana - o co to chodzi ??

Mikołaju, po prostu się naraziłeś i tylko ten co Cię przyfiltrzył wie czym.

Albo zwyczajnie marnie linkowałeś, a może nadal marnie linkujesz? kto wie.

noodly, widocznie masz kiepski serwis, słabą optymalizację, złe linkowanie.

No weźcie wyluzujcie i sami walczcie o swoje domeny bo chyba głowy na karkach macie nie?

no.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Nie mamy głowy na karkach, nie linkowałem marnie :) Tak jak pisałem, były to frazy niszowe.

Doskonale wiem, że naraziłem się komuś, kto mnie przyfiltrzył. Tylko czym ? O to pytałem. Inne wszelkie teorie na ten temat mnie nie interesują. Chcę po prostu, by ktoś wyciągnął wnioski przeglądając stronę i podał przyczynę filtra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności