Skocz do zawartości

eXdomain

eXdomain

Rekomendowane odpowiedzi

eXdomain 1.0

Profesjonalny program do analizy domen wygasających już w sprzedaży!

eXdomain to narzędzie dla specjalistów zajmujących się usługami internetowymi. Program wspomaga analizę domen istniejących oraz wygasających. Rdzeń programu został zoptymalizowanym pod kątem opracowywania wielotysięcznych list domen oraz wyłaniania tych, które spełniają określone - za pośrednictwem specjalnych filtrów – parametry.

Adres strony programu:

https://www.exdomain.eu/

Wybrane możliwości programu:

- możliwość automatycznego pobierania list domen wygasających z justdropped.com, dropped.pl i innych serwisów tego typu

- wielowątkowa analiza domen do 20 równoległych połączeń

- sprawdzanie wartości:

- Page Rank

- Alexa Rank

- Google Site

- Yahoo Link

- Yahoo Link domain

- Dostępność domeny

- Data pierwszej kopii w Web Archive

- Data wygasania domeny

- obsługa wielu DC dla dostawców sprawdzanych wartości – z możliwością definiowania własnych

- obsługa serwerów proxy http i socks5 – z możliwością definiowania własnych

- historia wyników

- szczegóły i opis wszystkich funkcji: https://www.exdomain.eu/howto/

screen.png

Kontakt:

https://www.exdomain.eu/contact/

Zapraszamy!

Dla pierwszych klientów atrakcyjny rabat!

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

• Odpowiedzi 344
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Twórcą programu nie jestem, aczkolwiek był on w pewnej mierze pisany według moich sugestii i potrzeb. Jeżeli ktoś zajmuje się handlem domenami na co dzień to zapewne ma swoje dedykowane narzędzia. Ten program umożliwia sprawdzenie różnych danych dla tysięcy domen. Codziennie wygasa kilkadziesiąt tysięcy domen z rozszerzeniem .com i po kilka lub kilkanaście tysięcy domen globalnych z innymi rozszerzeniami. Ręcznie nie sposób tego sprawdzić, a eXdomain umożliwia wielowątkowe badanie domen w krótkim czasie. Atutów ta aplikacja ma naprawdę sporo. Można jej użyć nie tylko do sprawdzania domen, ale też uzyskania statystyk (YL, YLD, Google Site) stron, których adresy się wklei do listy. Poniżej wkleję przykładowe 3 domeny zakupione dzięki eXdomain:

- overclocking.com.pl

- twojenadruki.pl

- urapeda.org

To oczywiście nie są najlepsze sztuki, których publicznie prezentować nie zamierzam, powód chyba oczywisty. Jeżeli ktoś poważny będzie zainteresowany innymi przykładami domen kupionych dzięki aplikacji eXdomain to proszę pisać na PW. Od razu zastrzegam, że dzieciakom nie zamierzam odpisywać. To nie jest program dla pokemonów, którzy chcą kupować domeny i sprzedawać je lub linki z nich na allegro.

Bardzo fajne narzędzie, na pewno jego wartość byłaby o wiele większa jakieś 3 lata temu, ale teraz też można na tym skorzystać, chociażby ze względu na domeny z historią. Kiedyś potrzebowałem czegoś takiego i kupiłbym bez wahania, a w tym przypadku zastanowię się nad zakupem ;)

"Gdy myślisz, że możesz lub nie możesz - w obu przypadkach masz rację."

Tigras, właśnie o to chodzi żeby dzięki opisywanej aplikacji wybierać stare domeny. Po sprawdzeniu wielu tysięcy domen i odfiltrowaniu tych, które nie spełniają naszych kryteriów zostaje naprawdę niewielka część. Ale właśnie w tej części można znaleźć wolne domeny z sprzed kilku lub kilkunastu lat, do których prowadzą odnośniki między innymi ze stron rządowych czy też innych wartościowych witryn. Dzięki temu można również otrzymać trochę dodatkowego ruchu na wykupionej w ten sposób domenie.

Soft wygląda ciekawie. Szkoda tylko, że pisany pod Windowsa. :rotfl:

Sebastian, nie podlega wątpliwości, że na dzień dzisiejszy znacznie większa część użytkowników korzysta z systemów Windows. W związku z tym podjeliśmy decyzję o wydaniu aplikacji na tę właśnie platformę.

Istotnym jednak jest, że eXdomain został wykonany dla Framework .NET 3.5 co oznacza kompatybilność z wszystkimi wersjami windows poczynając od Windows XP, Vista, 7, 2000, Server 2003, Server 2008 oraz co najważniejsze i nie zawsze spotykane w przypadku oprogramowania SEO kompatybilność z 32 i 64 bitowymi procesorami. Ponadto aplikacja uruchomiona w środowisku 64 bitowym z powodzeniem wykorzystuje dostępne możliwości procesora.

Dla użytkowników Linux sprawa nie jest jeszcze do końca stracona. Na dzień dzisiejszy nie udostępniamy oficjalnej wersji dla tej rodziny systemów jednak prowadzimy testy i przygotowujemy aplikację do współpracy z framework'iem .NET 3.5 MONO dla Ubuntu.

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

Sebastian, nie podlega wątpliwości, że na dzień dzisiejszy znacznie większa część użytkowników korzysta z systemów Windows. W związku z tym podjeliśmy decyzję o wydaniu aplikacji na tę właśnie platformę.

Miałem na myśli to, że tego rodzaju oprogramowanie widziałbym raczej zainstalowane na serwerze z cronem monitorujące domeny 24 godziny na dobę i wysyłające powiadomienia (via e-mail?) jeśli zostaną odnalezione takie, które spełniają wymagane kryteria.

Dla użytkowników Linux sprawa nie jest jeszcze do końca stracona. Na dzień dzisiejszy nie udostępniamy oficjalnej wersji dla tej rodziny systemów jednak prowadzimy testy i przygotowujemy aplikację do współpracy z framework'iem .NET 3.5 MONO dla Ubuntu.

Daj znać jeśli będziecie potrzebowali testerów pod Ubuntu. :rotfl:

Bardzo mi się podoba, zwłaszcza prościutka instalacja. Śmiga ładnie nawet na neostradzie i viscie. Trzeba tylko podać kilka serwerów proxy. Wczoraj (pierwszy dzień używania) udało mi się złapać dwie za******e domeny ;) (chyba wiadomo, gdzie wylądują :) ).

Miło nam poinformować, że właśnie została zaimplementowana funkcja sprawdzania czy istnieje opcja założona na domenę i jest dostępna w aktualnej wersji programu.

Aplikacja w trakcie analizy sprawdza czy opcja została założona czy też nie i jeżeli tak wyświetla datę założenia opcji.

Pozdrawiamy,

www.exdomain.eu

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

Nie mam windowsa więc nie potestuje :)

Sebastian, nie podlega wątpliwości, że na dzień dzisiejszy znacznie większa część użytkowników korzysta z systemów Windows.

większa? z pewnością i tak zawsze będzie. nie mniej na PiO jest sporo linuksowców, nie mówiąc juz o tym, że najwieksi lanserzy i tak siedzą na makach. :P

Nie mam windowsa więc nie potestuje :D
Sebastian, nie podlega wątpliwości, że na dzień dzisiejszy znacznie większa część użytkowników korzysta z systemów Windows.

większa? z pewnością i tak zawsze będzie. nie mniej na PiO jest sporo linuksowców, nie mówiąc juz o tym, że najwieksi lanserzy i tak siedzą na makach. :(

W przypadku komputerów z systemem Mac Os, sprawa jest znacznie prostsza gdyż na nich możemy uruchomić aplikację eXdomain przy użyciu maszyny wirtualnej windows, tak jak w przypadku uruchamiania dowolnych innych programów Windowsowych na Mac'u.

Jeżeli chodzi o systemy linux, tak jak mówiłem prace trwają jednak nie jesteśmy w stanie podać żadnej konkretnej daty głównie ze względu na fakt, że framework mono na dzień dzisiejszy nie jest w wersji finalne i nie obsługuje wielu bibliotek niezbędnych do pracy aplikacji. Mamy jednak nadzieje, że planowany jeszcze na ten rok release wersji finalnej odbędzie się zgodnie z planem - wtedy prawdopodobnie przyśpieszą prace nad wersją eXdomain dla linuxa.

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

Kupowaniem domen wygasających zainteresowałem się jakiś czas temu, jednak temat wydawał mi się obcy. Jak wiadomo najpierw dropped.pl, który mi do gustu nie przypadł. Potem listy domen wygasających, które zawierają po kilkanaście tysięcy i trudno coś tam wybrać. Aż w końcu mam ten programik.

Dla mnie tutaj wszystko jest bardzo proste i oczywiste, a to bardzo ważna cecha.

Z braku czasu jeszcze dobrze do programu nie przysiadłem, ale udało mi się złapać na szybko domenkę z 2003 roku.

Postawiłem serwis, na drugi dzień okazało się, że strona się ładnie zaindeksowała. Dlaczego? Bo prowadzi do niej ok. tysiąc linków, w tym kilkanaście z PR 5,4.

Polecam program każdemu, tym bardziej, że pieniądze w niego włożone mogą się zwrócić już po 1,2 domenach :)

Witamy,

Dla wszystkich tych, którzy jeszcze zastanawiają się nad zakupem eXdomain załączamy kilka przykładowych domen wychwyconych przy użyciu eXdomain, domeny pozostawiamy nie zarejestrowane tak, że kto pierwszy ten lepszy może je złapać. Obecnie domeny są dostępne.

Poniższa lista to próbka wytypowanych domen z rozszerzeniem ".org":

njacn.org - domena istniejąca w internecie od 2001 roku, kilkadziesiąt linków Yahoo Link Domain

ravenglass.org - domena od 2001 roku, prawie sto linków YLD w tym ze stron o PR4 i PR3

carsforsight.org - domena istniejąca od 2002 roku, 100 YLD w tym ze stron o PR5

*prezentujemy tylko małą część wytypowanych domen z jednego dnia. Informujemy rówineż, że nie są to najlepsze z odkrytych. Powyższa lista ma służyć za próbkę do skorzystania i przetestowania możliwości, jakie daje wychwycenie wartościowych domen. Dla chętnych prosimy o kontakt, poprzez wiadomość prywatną udostępnimy więcej tego typu adresów.

Pozdrawiamy,

www.exdomain.eu

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności