Skocz do zawartości

BeautyIcon.pl - kosmetyki, testy, recenzje

Piero

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie ruszył serwis, który powstał na bazie prowadzonego do tej pory bloga. Jego celem jest usystematyzowanie zebranych artykułów, uporządkowanie ich, ułatwienie dostępu do konkretnych informacji, upiększenie ciekawą, nietuzinkową grafiką, stworzenie miejsca gdzie każda kobieta spędzi codziennie kilkanaście minut na lekturze swojego ulubionego "bloga" - bo taki charakter strony pozostanie. Do tej pory przeniesionych zostało ok 25% gotowych artykułów, codziennie będą również dodawane zupełnie nowe, autorskie publikacje. Jest to pierwszy tego typu portal w Polsce, który skupia się na testach, recenzjach, szczegółowych zdjęciach i opisach najnowszych i najlepszych kosmetyków, perfum i różnych produktów przydatnych nowoczesnej kobiecie.

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi odnośnie strony, sugestie co do jej rozwoju i pozycjonowania.

ZAPRASZAM NA : BeautyIcon.pl !

Pierwotny blog: Nevada Beauty Blog

Nowa odsłona serwisu: BeautyIcon.pl

Flash jest zbedny w logo.. dla samych listków, gwiazdek nie ma sensu.. poza tym czcionka nie jest czytelna w menu

Strona jest "od kobiety - dla kobiet" dlatego musi być "z bajerem" ;-)

Większość stron kobiecych nie ma prawie wcale grafiki, u nas miało być inaczej: miło i przytulnie. Grafika jest ważnym elementem strony - buduje klimat. W grę wchodzi tu TOP, czcionka, kolorystyka. Zachęcam do przejrzenia wszystkich działów... każdy dział jest jak gdyby osobną stroną - inny TOP (z animacją), czasem całkowicie inna kolorystyka...ma to zachęcać do przeglądania całej strony a nie 1 newsa...

Dzięki za opinię i czekam na kolejne.

Jaką masz wersję Opery ? Pod 9.64 czyli najnowszą chodzi idealnie. Trwa jeszcze optymalizacja pod starsze wersje przeglądarek.

Obecnie strona powinna chodzić idealnie pod:

- Firefox 2 i 3

- IE 8

- Opera 9

- Chrome

Pod IE 7 i starszą Operą są drobne niedociągnięcia (takie jak przedstawiłeś + zbyt duże odstępy na początku artów) i walczymy z tym jeszcze...

IE 9? to już jest?:)

nie wiem czy strony dla kobiet są mało kolorowe.. hmm no raczej się nie spotkałem.. wręcz przeciwnie..aż biją po oczach :) ja się czepiam bo jestem przeciwnikiem flasha.. no ale :) jak bajer to bajer.. Czcionki nadal bedę sie czepiał bo mozna dobrać bajerancką i czytelną.. zwłaszcza do menu które powinno być szybko odczytywane. Uwazaj też z ta optymalizacją pod starsze przeglądarki.. moim zdaniem w chwili obecnej np nie ma sensu cofania się np do IE6.. tego dinozaura zostawmy w przeszłości :D mam nadzieję że tak bedzie niedługo.. już 7 jest lepsza..

IE 9? to już jest?:)

Z tym IE9 to przesadziłem :D

A mówiąc o starszych przeglądarkach - miałem na myśli 1 wersję wstecz w stosunku do najnowszej.

Chciałbym aby dobrze chodziła pod IE 7 i 8, FF 2 i 3, Opera 8 i 9, obecnej Chrome.

Zostały poprawki w IE 7 i Operze, na dniach wszystko powinno hulać.

Mówiąc o stronach kobiecych, że są mało kolorowe - miałem na myśli mało grafiki głównie.

Jedne z największych i najbardziej popularnych stron światowych:

- https://www.temptalia.com/

- https://www.specktra.net/

Nasz szel był nieco inny...

NIE CYTUJEMY CAŁOŚCI bez wyraźniej potrzeby!

1) Menu słabo czytelne do tego nie ma żadnej reakcji po najechaniu np zmiana koloru dodanie blasku itd... Te wyskakujące podmenu to całkowita porażka!

2) Top z bajerem jak napisałeś tylko po to, że latają po nim gwiazdki jest moim zdaniem przesadzony do tego na słabszych kompach ta animacja będzie "wieszać" strony.

3) Kolorystyka słaba wszystko nazwał bym to "przybrudzone" bez wyraźnych kontrastów;

3) Pola login & hasło obawiam się, że duża ilość userek nie będzie wiedziała ja to obsłużyć.

Całość nie powala na łopatki nawet w 15 rundzie :) więc oceniam na 3+

Pozdrawiam

---

No i niestety pod kątem SEO klapa totalna...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja się odniosę do wypowiedzi odnośnie ie6. Moim zdaniem nie ma już sensu bawić się w poprawne wyświetlanie strony pod tą wyszukiwarkę. Z roku na rok liczba jej użytkowników maleje, a google, w tym także youtube i parę innych większych serwisów rozpoczęło niedawno kampanię mającą na celu aktualizację Internet Explorera z wersji 6 to wyższej, bądź w ogóle zmianę przeglądarki na inną. Większość komputerów na których jest jeszcze IE6 to komputery firmowe lub szkolne, na których użytkownik nie ma uprawnień do instalacji wtyczek, programów czy aktualizacji.

Mion - dzięki za szczegółowe rady.

Co do Twoich uwag to:

1 - Z czytelnością menu - fakt że czcionka nie jest standardowa ale osoby które są w temacie nie zgłaszają problemów z czytelnością. Po najechaniu na menu przyciski lekko się zmieniają - fakt, zdecydowanie za lekko i zmienimy to. Bardziej podświetlają się po najechaniu na "FORUM" lub "SZUKAJ" - tak samo musi być zrobione na pozostałym menu. Wyskakujące podmenu - wzorowane na stronie, która jest światowym liderem jeśli chodzi o tego typu strony czyli: https://temptalia.com/ - jeżeli masz ciekawszy pomysł to chętnie posłucham jak proponujesz to rozwiązać.

2 - TOPy - podkreślam, że w każdym dziale jest inny TOP z inną animacją, jedne są większe inne mniejsze ale na tym opiera się cała grafika i jej bajer, więc to zostanie. Babkom się podoba i pamiętajcie w swoich ocenach, że to strona dla kobiet ;-) Jeszcze nie miałem zgłoszeń, że coś im nie działa lub blokuje... może akurat nie mają starszych kompów lub niezainstalowanej Javy...

3 - kolorystyka - dostosowana do grafik głównych (TOPów) - faktycznie mogłaby być bardziej kontrastowa... pomyślę nad tym i popracuję, może dodanie 1 kontrastowego koloru zmieni wrażenie na lepsze

4 - na razie na szczęście nie ma problemu z logowaniem, wszyscy wiedzą o co chodzi, pola zapamiętują też wcześniej wpisane dane jeśli ktoś da "zapamietaj" przy pierwszym logowaniu

Co do SEO - będę bardzo wdzięczny za bardziej szczegółowe porady. Jeśli ktoś chciałby wykonać analizę za rozsądne pieniądze - to czekam na propozycje.

Mam nadzieję, że ostateczny wygląd i funkcjonalność strony pozwolą osiągnąć chociaż słabe 4 ;-) Na razie można powiedzieć, że jest to BETA wersja, ale nie chcieliśmy dłużej zwlekać z premierą.

traktor - słuszna racja - IE 6 sobie odpuścimy

Nie będe powtarzał tego co wyżej (czcionka, wrazenie przybrudzenia, menu itp)

Dodam że razi mnie to że połowa strony (lub 3/4) strony na dzien dobry to bajer/logo - nawet jeśli ładne to zdecydowanei za dużo. Lepiej by go było wkomponować w tło ale to już chyba nie flash.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

witam,

zgodziłbym się z teoria ze flash torche przy duzy - ale grafika i uklad to rzecz gustu ;) tym bardziej ze strona jest dla kobiet a ja jak ostatnio sprawdzalem to bylem jeszcze facetem :)

co zauwazylem dzialy sa troche za mocno rozciagniete w dol ( za duzo jak dla mnie przewijania ) skrocilbym to troche a same wstepy do artykułów okroił z tych wielkich zdjęć lepiej miniaturkę dać a wielkie foty wrzucić w główną część artu po to właśnie jest dla mnie " czytaj więcej "

a i tytuł, beauty icon i komentarze zlewaja sie w jedno

pozdrowionka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności