Skocz do zawartości

Skrypt katalog EasyDir

Pavel

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam skrypt prostego katalogu stron EasyDir -> DEMO (Demko jest NOINDEX więc nie dodawajcie stron)

Stworzony na własne potrzeby jednak po namyśle zdecydowałem się go upublicznić, może komuś się przyda ;) Skórka domyślna nie zawiera żadnego linka wychodzącego :P .

Skrypt posiada:

-Kanał RSS

-Generowanie sitemapy

-Autoping (używać z głową:-))

-Licznik odwiedzin googlebota

-Ocenianie stron przez admina

-Listę podobnych wpisów na podstronie z wpisem

-Automatyczne rozbijanie linków SWL w 3 miejsca na stronie

W pliku konfiguracyjnym można ustawić

-Podstawowe informacje o katalogu (title, meta)

-Parametry URL - różnicuje strukturę URL w kolejnych katalogach

-Reklamy (w 3 miejscach, zależne od skórki)

-Linki w bloku "Przyjaciele", bez ingerencji w szablon

-Opcje dodawania stron (czy zezwalać na podstrony, czy pobierać meta, czy włączyć moderację, max/min ilość słów/znaków w tytule/opisie/tagach)

-Ilości wpisów wyświetlanych na poszczególnych podstronach

-Opcję czy logować boty, co ile ma nastąpić auto ping itp

Konfiguracji dokonuje się w pliku /application/config/cat.php

Panel admina znajduje się w https://www.adressttrony.pl/admin/

Instalacja

Pobrać plik, rozpakować do dowolnego folderu, wyedytowac plik /application/config/cat.php wg własnych upodobań. Następnie, aby uzyskać bazę startową, złożoną z ok 200 unikalnych wpisów, należy pobrać plik z mieszarki https://multi.safiro.eu (Zostanie wygenerowany plik easydir.sqlite który należy umieścić w katalogu głównym skryptu).

Skrypt dystrybuowany jest bez bazy, ponieważ w zasadzie nie ma sensu stawiać pustego katalogu, skoro można otrzymać trochę darmowego contentu :-), Oczywiście do każdej kopii stawianego katalogu powinno się generować nową unikalną bazę.

Wymagania

PHP 5.2

Z tego co zaważyłem na niektórych serwerach brak jest obsługi PDOsqlite, dla pechowców niedługo przedstawię krótką instrukcję jak postawić EasyDir na MySql

Przy stawianiu EasyDir w zasadzie nie napotkałem na większe błędy, w zasadzie jedyne jakie wystąpiły to brak PDOsqlite, lub to że jakiś pliczek się nie dograł, więc w razie pustego ekranu polecam w pierwszej kolejności sprawdzić te 2 rzeczy

Życzę miłego używania, mam nadzieję że się przyda. Już niedługo pierwsza skórka :-)

Gdyby ktoś chciał odwdzięczyć się linkiem - PM ;)

• Odpowiedzi 528
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Już testuję i jak na razie bardzo fajnie to wszystko wygląda :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

OK są prefixy w configu

$config['default'] = array
(
'benchmark'	 => TRUE,
'persistent'	=> FALSE,
'connection'	=> array
(
	'type'	 => 'pdosqlite',
	'user'	 => '',
	'pass'	 => '',
	'host'	 => 'localhost',
	'port'	 => FALSE,
	'socket'   => FALSE,
	'database' => 'easydir.sqlite'
),
'character_set' => 'utf8',
'table_prefix'  => '',
'object'		=> FALSE,
'cache'		 => FALSE,
'escape'		=> TRUE

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

@Dominik co do prefixów to dla wersji bazy w sqlite nie są potrzebne, po prostu dla każdej kopii katalogu jest inny plik z bazą easydir.sqlite, jak będziesz używał mysql'a to owszem prefixy się przydadzą, można je ustawić właśnie tam gdzie podałeś.

@yendo, katalog raczej powinien być instalowany na subdomenie, a nie w podkatalogu tak jak jest u Ciebie, jeśli masz możliwość założenia subdomeny to fajnie jakbyś tak zrobił, jeśli koniecznie musisz instalować w podkatalogu, to odezwij się na PM, coś tam pokombinujemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności