Skocz do zawartości

adwords i geolokacja internautow?

Cyb

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

czy w adwords moge okreslic geolokacje ludzi, do ktorych chce kierowac swoja reklame?

np. chce zeby moja reklama wyswietlala sie tylko internautom z warszawy

(wiadomo ze w rozpoznawaniu lokalizacji po IP czasem sa przeklamania, ale to pominmy na razie)

niektore produkty jest sens reklamowac tylko na rynku lokalnym, nie ma potrzeby reklamowac ich w calej polsce....

pozdrawiam,

Cyb

No ale jakby byla taka opcja w AS. to pewnie zyskali by duzo zleceniodawcow. Ciekawe czemu na to niewpadli :)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

jest taka opcja :/

ostatnio zakreslalem "zasieg" reklamy za pomoca okregu i wyznaczajac wspolzedne ktore mnie interesowaly - a te znalazlem dzieki mapkom do ktorych sa podane linki...

no chyba ze to po prostu nie dziala...

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Jeśli prowadzisz działalność lokalną, kampania w takim medium jak Internet kompletnie nie ma sensu.

To tak jakbyś reklamował sklep w Kozich Wólkach w ogólnopolskiej telewizji  :)

Ja mam zupełnie inne zdanie ale o gustach i kolorach się nie dyskutuje. Przykładowo jakiś ktoś szuka firmy która zrobi mu w biurze sieć komputerową. Po co mu pokazywać reklamę Krakowskiej firmy skoro jest np. z Trójmiasta? Strata pieniędzy bo przecież nikt nie zleci roboty firmie działającej 600 km od miejsca zlecenia. Zupełnie co innego gdy reklamę zaserwujemy osobie z okolic Krakowa - szanse na zlecenie są dużo, dużo większe.

Przykładowo jakiś ktoś szuka firmy która zrobi mu w biurze sieć komputerową. Po co mu pokazywać reklamę Krakowskiej firmy skoro jest np. z Trójmiasta?

Akurat z tą branżą nie najlepiej trafiłeś. Firmy poważnie zajmujące się sieciami nie są w stanie żyć wyłącznie z rynku lokalnego i bardzo często wykonują zlecenia poza naturalnym obszarem swojego działania.

Ale reklama takiej działalności przez internet ma znikome znaczenie dla pozyskiwania zleceń. Ma tylko znaczenia dla prestiżu i budowania marki.

Dowód: nie ma reklam na frazę sieci koputerowe.

• 1 miesiąc temu...

>Jeśli prowadzisz działalność lokalną, kampania w takim medium jak Internet kompletnie nie ma sensu.

A to tylko daltego, że na rynku polskiego Google nie ma działających pewnie systemów geolokalizacji. Ja tylko będą, to reklama w wyszukiwarkach lokalnych usług będzie miała ogromny sens, tak jak to jest teraz w wielu krajach.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności