Skocz do zawartości

Ala Adder

Alley

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, z góry zakładam, iż nie jest to antyreklama programu Adder w różnych wersjach. Post ten ma jednak na celu ukazanie funkcji FireFoxa w podobnie do Addera. Nie wiem dokładnie czy był podobny temat czy nie gdyż nie mogłem się doszukać. Jeżeli owy jest to z góry przepraszam. Siedząc wieczorem nad wpisywaniem do katalogów znudziło mnie dodawanie za pomocą HotKey Master, który miał na celu kliknięciu w tytuł i dodaniu za pomocą F2 podanej frazy w programie. Postanowiłem pójść jeszcze krócej poprzez lenistwo, a konkretnie za kliknięciem "Alt+J" wszystkich danych do formularza.

Odpowiada za to:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4775

1. Instalujemy dodatek do FireFoxa, następnie według wymagań restartujemy go.

2. Wchodzimy w ustawienia pluginu.

3. Tworzymy profil wg. własnych wymagań. Myślę, że nie trzeba tłumaczyć co za co odpowiada, ponieważ jak mniemam osoby znajdujące się na tym forum mają już jakieś doświadczenie w formularzach.

Dla przykładu u mnie to wygląda tak:

1.JPG

Skąd wiem jaki formularz ma daną nazwę? Kopiuje źródło strony do Front Page'a, klikam na daną ramkę i widzę:

2.JPG

Jeżeli ktoś chce szukać ręcznie to wie jak to robić, ja jednak wole dokładnie spojrzeć na to graficznie, gdyż jestem amatorem w tego typu sprawach. Fakt, faktem Semi Adder wyświetla gdy wchodzimy na stronę dany tekst na kolor pomarańczowy. Ja znów do tego używam FireFoxa, a konkretnie jego funkcji wyszukaj. "Ctrl+F", lecz znów z lenistwa nie chce mi się wpisać np. "usługi" aby mi FF podświetlił. To w HotKey Masters zrobiłem takie macro:

3.JPG

Pod klawiszem F6. Nie ma problemu z następnym wyszukiwaniem, gdyż FireFox sam restartuje tekst po naciśnięciu "CTRL+F". "Patent" ten zrobiłem po tym jak spodobał mi się SemiAdder w wersji demonstracyjnej. Niestety nie stać mnie by zapłacić za pełną. W razie niejasności proszę o pytania.

PS.

Jeżeli nie wpisuje wam w formularz reguły to zróbcie takie coś np. dla URL.

Nazwa: URL (według uznania, nie ma znaczenia)

Wartość: www.wp.pl (dana strona)

Reguły pola: (?:^url$)|(?:^url$)|(?:^url$)

Reguły witryny: (?;)

Teraz mamy pewność, że znajdzie odpowiednią rubrykę z formularza.

Pozdrawiam Alley.

Skąd wiem jaki formularz ma daną nazwę? Kopiuje źródło strony do Front Page'a, klikam na daną ramkę i widzę:

To mam dla Ciebie ułatwienie.

kliknij prawym klawiszem na polu formularza i z menu kontekstowego wybierz opcję "dodaj regułę do tego pola" - wyskoczy Ci formularz, gdzie m.in. znajdziesz nazwę pola.

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

W FF jak zaznaczysz dany fragment strony www wchodzisz w "Pokaż źródło zaznaczenia" i nasz kod bez zabawy z wklejaniem do FP...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie jest to konkurencja dla addera , bardziej dla wszystkich półautomatów , chociaż brak tutaj wielu funkcji które one posiadają .

Witaj, w pierwszych słowach mojego pierwszego postu w tym wątku dokładnie dodałem iż nie jest to antyreklama, tym bardziej konkurencja. Po prostu chciałem się podzielić swoją metodą dodawania ręcznego, z pewnością brakuje wielu funkcji.

Pozdrawiam Alley.

Wtyczka ta to nie żadna nowość, wystarczy trochę poprzeglądać repozytorium dodatków do FF. Istnieje tego sporo, a są to przydatne narzędzia. Przy ich konfiguracji zalecam zmaksymalizowanie ustawień wyrażeń regularnych, dzięki temu będziemy mogli działać na każdym katalogu.

Zamieszczę wam może trochę przykładowych możliwości nazw pól:

Nazwa Użytkownika - user, username, login, nick

Email - email, e-mail, mail

Hasło - haslo, password, pass, pwd

Wtyczkę tę możecie oczywiście używać do wielu stron, bowiem jest bardzo przydatna w procesach rejestracji :).

Wtyczka ta to nie żadna nowość, wystarczy trochę poprzeglądać repozytorium dodatków do FF. Istnieje tego sporo, a są to przydatne narzędzia. Przy ich konfiguracji zalecam zmaksymalizowanie ustawień wyrażeń regularnych, dzięki temu będziemy mogli działać na każdym katalogu.

Zamieszczę wam może trochę przykładowych możliwości nazw pól:

Nazwa Użytkownika - user, username, login, nick

Email - email, e-mail, mail

Hasło - haslo, password, pass, pwd

Wtyczkę tę możecie oczywiście używać do wielu stron, bowiem jest bardzo przydatna w procesach rejestracji :).

Oczywiście, że żadna nowość. Ale jak widzisz nikt nie chciał bądź nie chciało się komuś "opublikować" tego. Jak widać jest w jakimś stopniu przydatne, a to dla mnie minimalny powód do dumy. :)

Teraz ja coś dorzucę :)

Moje pola wyglądają tak, może się komuś przyda.

URL (?:^www$)|(?:^url$)|(?:e_www)|(?:^e_www$)|(?:^ form1$)|(?:^data\[Post\]\[link\]$)

Tytuł (?:^title$)|(?:^ttitle$)|(?:^tytul$)|(?:e_title)|(?:^e_title$)|(?:title_url)|(?:^title_url$)|(?:^data\[Post\]\[title\]$)

Meta (?:^keywords$)|(?:^slowa$)|(?:^e_keywords$)|(?:e_keywords)|(?:^tagi_url$)|(?:tagi_url)

Opis (?:^description$)|(?:^opis$)|(?:^e_desc$)|(?:e_desc)|(?:^opis_url$)|(?:opis_url)|(?:^data\[Post\]\[text\]$)

e-mail (?:^email$)|mail_url|(?:^data\[Post\]\[email\]$)

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności