Skocz do zawartości

tematyczność linka

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz bardziej wydaje mi się że NIEtematyczne linki mają się wciąż dobrze. Mam na myśli linki w stopkach, z boku. Jednak podobno tematyczne linki mają się jeszcze lepiej a różni Nostradamusi i inni futuryści zapowiadają rychły kres linków nietematycznych dając do zrozumienia że "masz linki nietematyczne na stronie - masz niedługo przej..." Być może niektórzy z nich głoszą tę prawdę po to, aby pozbyć się konkurencji a sami jadą na nietematycznych aż miło. Załóżmy jednak że koniec stron z nietematycznymi linkami jest bliski. Mam więc pytanie. Co w przypadku jeśli np. na stronie o pracy aż prosi się o nietematyczny link w treści do strony o nieruchomościach i takowy umieszczę. Czyli np. w zdaniu "Dla większości młodych osób praca z wysokimi zarobkami to priorytet a reszta jest nie ważna, wbrew temu, co uważają niektórzy eksperci, psychologowie. Dla większości młodych osób motywacja to własne MIESZKANIE jeśli nie za gotówkę to na kredyt a do otrzymania kredytu trzeba wykazać się zdolnością kredytową, czyli mieć niemałą pensję. Poczucie spełnienia pracą, to pozamaterialne, idzie na dalszy plan".

Czy mam MIESZKANIE dać z nofollow, bo inaczej G mnie załatwi?

Jedna zasada uniemożliwi odcięcie nietematycznych linków: zakaz kupna/sprzedaży linków :)

Bo jeżeli nie można kupić, a link z katalogu nic nie da to co zrobić ...

Linki nietematyczne były, są i będą ważne B)

Pozdrawiam B)

P.S. Nofollow dajesz jeżeli nie chcesz przez ten link indeksować treści, które za nim są ... od momentu nowelizacji zliczania linków z/bez nofollow to jest jedyne zastosowanie :)

Jedna zasada uniemożliwi odcięcie nietematycznych linków: zakaz kupna/sprzedaży linków :)

Bo jeżeli nie można kupić, a link z katalogu nic nie da to co zrobić ...

Można się wymieniać, najlepiej z udziałem trzech stron czyli model A-B-C

P.S. Nofollow dajesz jeżeli nie chcesz przez ten link indeksować treści, które za nim są ... od momentu nowelizacji zliczania linków z/bez nofollow to jest jedyne zastosowanie B)

I G. radzi taki atrybut dawać gdy link jest nietematyczny.

A mi się nasuwa pytanie - tematyczność linków hmmm czy :

Strona sprzedawcy mieszkań na osiedlu X i na niej link o treści <a href="https://domena.pl">Sprzątaczka</a> - jest tematyczny ?

lub

Strona zakładu naprawy samochodów i link o treści <a href="https://domena.pl">Olej</a> - jest tematyczny ?

Nie da się technicznie określić czy link jest tematyczny czy nie! Była teorja że linki tematyczne to takie które mają anchor zbliżony do title strony gdzie jest umieszczony ale ....

A może miałem namyśli reklamę oleju rzepakowego do smażenia - odnośnie linka z zakładem naprawy samochodów - nadal uważasz że link był tematyczny ?

Tak więc ten zakład naprawy samochodów ma linka <a href="https://domena.pl">Olej</a> na podstronie której tytuł jest "Olej silnikowy i żywotność twojego silnika" - jest to link tematyczny ?

Sorry za takie skoki myśleniowe ale chciałem tylko pokazać że coś co jest biała lub czarne w teorii nie jest szare i nie da się zastosować tego w życiu.

Jeśli przyjmiemy że każdy link którego anchor nie jest zbliżony do title podstrony jest linkiem nie tematycznym to mamy 99% linków nie tematycznych w obiegu więc tego Google nie może wywalić bo indeksy się odwrócą

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@'Kojotek_OX' podales bardzo dobre realne przyklady na linki tematyczne pod warunkiem ze obie stronhy sa w kategori motoryzacja.

mi sie wydaje ze ten sam algorytm może byc podobny jak przy dobieraniu reklam adsense

adsense mogło by być ale nie jestem przekonany że obrobili by taką ilość słów - jak podałem wcześniej link sprzątaczki na stronie firmy sprzedającej domy lub agencji wynajmu mieszkań jest moim zdaniem tematyczny, ale już link do producenta oleju rzepakowego na stronie mechanika samochodowego piszącego o oleju nie jest.

Takie myślenie pozwala mi poddawać w wątpliwość skuteczności takiego algorytmu. Gdyby działało to na zasadach adsense to wystarczy na stronie z linkiem wpakować 2 słowa takie same i mamy linka tematycznego :) Taką gafę raczej G by nie zrobiło ale kto wie.

Na wszelki wypadek lepiej dawać linka na stronie "tematycznej" jak jest taka możliwość - ale linki "nie tematyczne" na razie nie mogą przestać istnieć

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Pewnie, że tematyczne są lepsze. Bo to jest tak, że jeśli nie podpadniesz Google innymi "błędami" na stronie, to strona z linkiem tematycznym posiedzi w indeksie 100 lat, a z nietematycznym 95.

A tak poważnie.

Część stron leci z indeksu z automatu. Nie sądzę, aby ten automat brał pod uwagę tylko jeden czynnik. Nawet, jeśli błędnie zakwalifikuje tematyczny link jako link nietematyczny, to musi za tym iść jeszcze coś żeby strona poleciała. Kilka takich niedoskonałych algorytmów i szansa pomyłki jest mniejsza. A że pomyłki są - to wiemy wszyscy. Ale można poprosić o ponowne rozpatrzenie.

Część stron leci z indeksu z automatu.

Guglarz w wywiadzie mówił, że wyrzucenie strony z indeksu wyszukiwarki następuje TYLKO poprzez ręczną interwencję pracownika Google - myślę że można mu wierzyć.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Guglarz w wywiadzie mówił, że wyrzucenie strony z indeksu wyszukiwarki następuje TYLKO poprzez ręczną interwencję pracownika Google - myślę że można mu wierzyć.

hmm jak bylo w wypadku bana przy zlecenia.przez.net? ban poszedl na cala domene glowna czy tylko na subdomene/wybrane subdomeny?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Powodzenia :)

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności