Skocz do zawartości

Tani hosting na początek

ap_seo

Rekomendowane odpowiedzi

Wstepny wybor funkcjonalnych serwerow c.a: 40PLN/rok

Staralem sie podac nazwe konta, jesli nie widnieje na stronie glownej:

Iswift.pl:1 GB | 10 GB | 39 zł

hekko.pl: 2 GB| 5GB | 42,70 zł PROMOCJA (51,24 zł )

netmark.pl : 1GB| 5GB|29.75 zł PROMOCJA (35 zł) + VAT

webd.pl: 2GB| 15GB |39PLN

8p.pl: 1GB | 10GB | 53/59 +VAT

activh.pl: 0,6| 4GB | 29PLN +VAT

ionic.pl 1GB | 15GB | 35+VAT (Simple EXP)

laohost.pl 1GB | 10GB | 39PLN

hoseo.pl: 0,5GB |3GB | 20PLN + VAT (Small)

1GB |10GB | 40PLN (60PLN) + VAT (Medium)

2GB |10GB | 50PLN(70PLN) + VAT (Seo Small)

abajt.pl (linuxpl.com chyba ma identycznie): 2GB | 20GB | 48,80zł/rok

szybki-serwer.pl 0,1GB |1GB |15PLN (minimini)

0,3GB |3GB |15PLN (fun)

0,8GB |6GB |49PLN (pro)

hsms.pl 0,75GB | 10GB| 29,28 (host1)

Jako standard przyjalem dobry uptime/php/mysql

Wybralem serwery, ktore umozliwiaja dodanie wiekszej ilosci subdomen (gdybym sie gdzies pomylil to dzieki za info).

Na poczatek chcialbym na nich stawiac jakies stronki pod SWLe, ale tylko na poczatek, bo mam nadzieje zbudowac troche wartosciowych serwisow (np. jak bede miec czas jak mnie ze studiow wywala ;P). Ale do tego czasu chcialbym, troche pozbierac pktow SWL, strony w miare mozliwosci podlinkowac, tak, zeby pozniej nie zaczynac znowu od zera i miec juz jakas moc (o ile sie oczywiscie ban albo filtr od G nie przytrafi (ale, chociaz zwykle mam pecha to nie spodziewam sie, zeby siadlo mi wszystkie kilkanascie domen)).

P.S. Czy jest mozliwosc zeby na ktoryms z tych serwisow, albo jakims niewymienionym tutaj z tej klasy cenowej podpiac wiecej niz 1 domene np. dla roznych katalow, albo kont ftp? ;)

Tak, u nas można.

Z poradnika początkującego ebiznesmana...

11. Hosting to wizerunek firmy
12. Na hostingu oszczędzać nie należy
13. Najważniejsza jest ilość transferu, uptime i prywatny ip
(...)19. Promocje na usługach takich jak hosting, domeny czy skrypty - nie istnieją, prędzej czy później i tak zapłacisz za tę promocję kilkadziesiąt razy wiecej niż myślisz...

A ze swej strony polecam activh.pl mam tam kilkadziesiąt domen (ilość domen nie ograniczona)

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

@viper134 - skąd pewność, że to ma być serwer na domenę biznesową?

ap_seo pyta o możliwość podłączenia więcej niż 1 domenę, więc pewnie chodzi o tanie serwery na zapleczówki.

Z w/w tylko o webd.pl czytałem niepochlebne opinie, ale to było dawno, więc może coś się zmieniło.

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

zaktualizowalem pierwszego posta, jak jeszcze mi sie cos przypomni to dodam, moze pozniej zrobie ankiete...

a to, zeby mogl kumplowi uzyczyc troche miejsca na serwerze pod jego wlasna domena to cos jeszcze oprocz mozliwosci zakladania wielu kont FTP potrzeba?

i jeszcze bym prosil, co do serwerow, gdzie kilka pakietow miesci sie w tych najnizszych cenach o informacje, czy te wersje tam sie roznia czyms wiecej niz transferem. Oczywiscie chodzi mi o cos przydatnego, co przyda sie standardowemu userowi, a nie jakies wodotryski :D oraz czy nie ma przypdkiem ograniczen/zakazow na strony SEO.

A jeszcze bym sie chcial upewnic czy na tych wymienionych serwerach nie ma nigdzie przypadkiem ograniczen na ilosc plikow?

a to, zeby mogl kumplowi uzyczyc troche miejsca na serwerze pod jego wlasna domena to cos jeszcze oprocz mozliwosci zakladania wielu kont FTP potrzeba?

Wystarczy to. Ważne aby dla takiego konta nie było możliwości przejścia wyżej niż konto FTP wskazuje.

Jednak jak kumpel wrzuci popularnego "shella" to i tak możesz mieć pozamiatane..

A jeszcze bym sie chcial upewnic czy na tych wymienionych serwerach nie ma nigdzie przypadkiem ograniczen na ilosc plikow?

Właściwie takie pytanie powinieneś skierować do BOK firm..

W Hekko.pl jest limit 150tys plików per konto. Jest to limit w zupełności wystarczający.

Dodałbym do listy https://hostinghouse.pl/

viper134 napisał:
W activh.pl nie ma limitu plików tak samo jak domem...Tylko żebyś się później nie zdziwił, jak backupu nie będzie przy awarii :wacko:

Tylko żebyś się później nie zdziwił, jak backupu nie będzie przy awarii :wacko:

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Backup automatyczny co 24h

Tylko zrozum, że przy większej ilości plików praktycznie niemożliwe jest zrobienie backupu takiego konta w sensownym czasie.. Więc bądź pewny dalej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności