Skocz do zawartości

[STARTUP] MLECZARZ - pressel page system

Bartek

Rekomendowane odpowiedzi

Mleczarz - www.mleczarz.pl

System publikacji artykułów na stronach pressel page.

Funkcje systemu:

1. Serwisy - dodawanie(instalowanie na swoich domenach) serwisów pressel page.

Każdy z użytkowników może zainstalować skrypt Mleczarza na swoim serwerze.

Za instalację jednego takiego serwisu użytkownik dostaje:

* 50 pkt. - serwis zainstalowany na subdomenie

* 150 pkt. - serwis zainstalowany na domenie głównej

Punkty te użytkownik może wydać na opublikowanie swoich artykułów lub przelać na inne konto w systemie.

Pytania proszę kierować na forum - https://www.forum.mleczarz.pl.

2. Artykuły - publikacje artykułów z synonimami.

Redagowane przez użytkowników artykuły (z synonimami) umieszczane są na serwisach dodanych do systemu Mleczarz.

Serwisy są tematyczne w kilkunastu kategoriach.

- Prosta kalkulacja: 1 artykuł kosztuje 1 pkt, daje całkowitą kontrolę nad posiadanymi punktami.

3. Przelewy

System posiada wbudowaną funkcję przelewów punktów pomiędzy użytkownikami.

4. Program partnerski

Za polecone osoby które uaktywnią minimum 1 serwis w systemie polecający otrzymuje 70 pkt.

Wszelkie uwagi dotyczące funkcjonowania mile widziane.

admin@mleczarz.pl | https://www.mleczarz.pl

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak na szybko od razu co mi się rzuca w oczy to synonimy powinny być rozpoznawane według 2 schematów {slowo1|słowo2} oraz {slowo1,slow2} - mój soft generuje właśnie z przecinkami i inne rozwiązania dostępne w internecie też z , a jakoś mi się nie chce tego przerabiać :)

Kolejna sprawa jest taka że słabo to widzę - soft nie ma unikalnego wyglądu - łatwy do namierzenia

Brak ciekawych skórek

Nie można wyświetlać swoich linków ani nic swojego

Brak kontroli nad skryptem

Spodziewam się sporego spamu na tym i raczej szybko poleci do kosza za spamik właśnie

I ostatnia rzecz - bardzooo mi się się nie podoba że administracja może zdalnie wstrzyknąć dowolny kod php do oprogramowania - tak wiem potrzebne jest zaufanie bla bla bla ale nie zmienia to faktu że na waszej stronie nie znalazłem żadnej informacji o was, kim jesteście, żadnej polityki prywatności, żadnej licencji itd. Wymagacie zaufania do was ale w żaden sposób nie staracie się nawet tego zaufania zdobyć.

Na chwilę obecną uważam że oprogramowanie jest niebezpieczne i daje możliwości znacznego nadużywania przez administrację władzy jaką dostaje w ramach zainstalowanego softu co w nieodpowiednich rękach może narobić wielkich szkód na serwerze

PS: Piszecie że nie wolno ero - super ale nie piszecie w swoim wielkim regulaminie ani słowa na temat tego co wam wolno etc.

PSII: Smaczku dodaje też fakt że nawet nie macie swojego serwera tylko korzystacie z serwera współdzielonego - zresztą dość mocno już obciążonego i liczycie na to że wasze oprogramowanie będzie stabilne gdzie setki innych osób mają dostęp do tego serwera - nie chcę źle się wypowiadać ale to jest np śmieszne

https://www.bing.com/search?q=ip%3A78.46.34...mp;qs=n&sk=

hosting w linuxpl.com - żenujące jak dla mnie

Mogliście chodź się wysilić na vps-a czy dedyka za 40 zł miesięcznie na pewno dużo lepiej by świadczyło to o waszym zaangażowaniu w projekt

Potraktujcie to jako konstruktywną krytykę nie atak - stwierdzam fakty i jeśli to ma się udać postarajcie się coś z tym zrobić

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Tak na szybko od razu co mi się rzuca w oczy to synonimy powinny być rozpoznawane według 2 schematów {slowo1|słowo2} oraz {slowo1,slow2} - mój soft generuje właśnie z przecinkami i inne rozwiązania dostępne w internecie też z , a jakoś mi się nie chce tego przerabiać ;)

Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości nie wykluczam jej wprowadzenia jeżeli będzie większe zapotrzebowanie.

Kolejna sprawa jest taka że słabo to widzę - soft nie ma unikalnego wyglądu - łatwy do namierzenia

Brak ciekawych skórek

To dopiero początek, już nad tym pracujemy.

Nie można wyświetlać swoich linków ani nic swojego

W ten sposób jest to bardziej uczciwe - nie będzie ani swli ani farmy prywatnych linków pod artykułami Użytkowników itp.

Jest to eliminacja nadużyć Użytkowników jak i również podejrzeń że takie stosuje administracja.

Brak kontroli nad skryptem

jw.

Spodziewam się sporego spamu na tym i raczej szybko poleci do kosza za spamik właśnie

Dołożę wszelkich starań aby tak się nie stało.

I ostatnia rzecz - bardzooo mi się się nie podoba że administracja może zdalnie wstrzyknąć dowolny kod php do oprogramowania - tak wiem potrzebne jest zaufanie bla bla bla ale nie zmienia to faktu że na waszej stronie nie znalazłem żadnej informacji o was, kim jesteście, żadnej polityki prywatności, żadnej licencji itd. Wymagacie zaufania do was ale w żaden sposób nie staracie się nawet tego zaufania zdobyć.

Na chwilę obecną uważam że oprogramowanie jest niebezpieczne i daje możliwości znacznego nadużywania przez administrację władzy jaką dostaje w ramach zainstalowanego softu co w nieodpowiednich rękach może narobić wielkich szkód na serwerze

Możliwości systemu służą wyłącznie do prostej i skutecznej instalacji/reinstalacji i aktualizacji serwisów.

Administracja zobowiązuje się do korzystania z systemu w takim sam sposób jak i jego Użytkownicy.

PS: Piszecie że nie wolno ero - super ale nie piszecie w swoim wielkim regulaminie ani słowa na temat tego co wam wolno etc.

Regulamin i polityka prywatności wkrótce będzie dopracowana.

PSII: Smaczku dodaje też fakt że nawet nie macie swojego serwera tylko korzystacie z serwera współdzielonego - zresztą dość mocno już obciążonego i liczycie na to że wasze oprogramowanie będzie stabilne gdzie setki innych osób mają dostęp do tego serwera - nie chcę źle się wypowiadać ale to jest np śmieszne

https://www.bing.com/search?q=ip%3A78.46.34...mp;qs=n&sk=

hosting w linuxpl.com - żenujące jak dla mnie

Mogliście chodź się wysilić na vps-a czy dedyka za 40 zł miesięcznie na pewno dużo lepiej by świadczyło to o waszym zaangażowaniu w projekt

Jeśli rozwój będzie nadal tak dynamiczny to w najbliższym czasie(2-3 tyg.) system znajdzie się na serwerze dedykowanym.

Potraktujcie to jako konstruktywną krytykę nie atak - stwierdzam fakty i jeśli to ma się udać postarajcie się coś z tym zrobić

Dzięki za wszystkie uwagi.

Słabo to widzę jak nawet beta testerów nie potrafiliście utrzymać koło siebie ;)

Ja pousuwałem już wszędzie wasz soft ze względu na problemy opisane powyżej oraz zastanawiam się czy też nie zablokować oprogramowania na naszych serwerach (na wszelki wypadek jak by administracji wpadł głupi pomysł do głowy - brak podstawowych danych) co wolno a czego nie wolno

Administrator systemu nie ponosi odpowiedzialności za wadliwe działanie i błędy systemu

Standardowy zapis owszem ale przy braku jakichkolwiek oboszczeń co do wykorzystania przez administrację daje szerokie pole do popisu (pisałem już wyżej)

Nadal nikt się nie przedstawił kto za tym stoi - co tylko podnosi wrażenie że oprogramowanie będzie wykorzystane do innych celów niż opisane na stronie

Proszę o dane firmy lub osoby która administruje serwisem

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Przeglądałem stronę "mleczarza" i za nic nie mogę znaleźć działów

- instalacja systemu;

- pobierz system;

;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Poza tym dlaczego nie ma jakiegoś dema serwisów na tym systemie opartych <_<

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

<_<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności