Skocz do zawartości

Duzy test kilku metod indeksacji

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Duzy test kilku metod indeksacji. Poniewaz bardzo wiele osob z forum prosilo mnie o tego typu test w wolnym czasie postanowilem sprawdzic kilka metod indeksacji wpisów.

Cel testu : zbadanie jak na indeksacje wplywa uzycie Gotlinka, pingowania,Xrumera,serwisow ze statystykami i kanalu RSS.

Do testow wybrano 5 listy zbudowanych narzedziem adderek (eweblink) artykuly 5 maja. Publikacja kazdego arta zostala rozpoczeta tego samego dnia, zawiera podobna ilosc synonimow. Z kazdej listy wybrano 50 niezaindeksowanych tekstow.

Nr grupy + opis metody :

1: dodanie kazdej z 50 stron do ok 1000 serwisow typu : https://topsy.com/www.onet.pl . Tego typu serwisy slabo sprawdzaja sie dla podstron poniewaz wiekszosc akceptuje tylko domeny.

2:xrumer - post na 1000 for, za kazdym razem url byl losowany z 50 zadanych

3: 10 krotny ping kazdego z 50 adresow

4: dodanie 50 adresow do gotlinka, anchorem jest adres url. Ilosc pkt 40 000. Rotacja co 100 wyswietlen

5:Stworzenie kanalu RSS i zgloszenie go do ok 30 katalogow Rss.

it_management - naprawde swietne tesy, jak juz mysle, ze lepszego testu juz nie wymyslisz to zawsze mnie zaskakujesz :zeby:

Wg. mnie najszybsza indeksacje da metoda 4 gotlink i 2 xrummer, nastepnie w kolejnosci metoda 1 (chociaz ona moze zawiesc, bo tak jak napisales to gdzies 90% tych stron akceptuje tylko domeny glowne, a ostatnio jak przywalilem zgloszenie do 30 000 stron to dostalem po 4 dniach tylko 10 BL w Yahoo dla domeny glownej). Wg. mnie 3 i 5 za szybko nie zadzilaja.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Automat latwo mozna sobie napisac w php np :

https://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/...-backlinks.html

Generalnie jesli chodzi o glowne domeny to jest to jedna z najszybszych i wydajniejszych metod jakie znam. 24 h i praktycznie kazda moja glowna domena byla zaindeksowana (nie mowie tu o podstronach - ale o 1 wejsciu google bot'a )

Jesli chodzi o moje przypuszczenia to ja typuje :

1. gotlink

2. xrumer (tu uzylem bardzo malej bazy for )

3.stronki typu statystyki

4. ping

Testu Rss tym razem niestety z powodu awarii internetu nie przeprowadzilem. Jestem chwilowo odciety od swiata i komunikacje z pracownikami ograniczam do minimum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności