Skocz do zawartości

[php][html] problem z forum bb

Wanderer7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, szukam

porady kogoś bieglejszego ode mnie w temacie następującym:

Posiadam stronę internetową (mobiks) i w niej jest forum (BB) - Pododawałem stronę do wszystkich katalogów, stworzyłem mapę

witryny, pomyślałem nad kluczowymi słowami, podlinkowałem ect...

problem jest następujący :

Jak kopiuję jakąkolwiek frazę z jakiegokolwiek postu na forum - google nie znajduje nic... Jeśli chodzi o stronkę to wszystko znajduje elegancko ale forum jakby "nie widzi" a przecież tam powinno się tworzyć główne źródło odwiedzin, poprzez ciekawe wpisy ect..

Brakuje mi pomysłów,

z góry dzięki za podpowiedzi

• 3 tygodnie później...

1) Sprawdzić wskaźnik site jeśli jest bardzo niski [ a fizycznie forum zawiera znacznie więcej postów/podstron] to znaczy, że w indeksie google nie ma podstron, co za tym idzie nie znajdujesz wyszukiwanej treści.

2) Wykonać systematyczne pingowanie strony głównej, działów tematycznych i kanału RSS o ile takowy forum posiada.

3) Dodać adres do panelu google dla webmasterów i jakiś czas będziesz miał dostępne dodatkowe informacje od google.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

1) Sprawdzić wskaźnik site jeśli jest bardzo niski [ a fizycznie forum zawiera znacznie więcej postów/podstron] to znaczy, że w indeksie google nie ma podstron, co za tym idzie nie znajdujesz wyszukiwanej treści.

2) Wykonać systematyczne pingowanie strony głównej, działów tematycznych i kanału RSS o ile takowy forum posiada.

3) Dodać adres do panelu google dla webmasterów i jakiś czas będziesz miał dostępne dodatkowe informacje od google.

Ad 1) jak wpisuję w guglu site:https://mobiks.mobi/forum/ to wyskakuje masa błedów - kazdy moze czytac posty na forum wiec nie wiem dlaczego mi wywala taki komunikat.. ponadto sql error, do którego dokopac sie nie moge

Ad 2) serwer działa

Ad 3) Dodałem główny adres strony do narzędzia dla webmasterów oraz analystic - czego szukać - dopiero poznaję te narzędzia... (ps. nie działa nakładka witryny w analystic - błąd 20002)

Przecież Twoje forum "świeci pustkami" więc czego więcej oczekujesz :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To musisz zająć szeroko pojętym pozycjonowaniem i optymalizacją serwisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności