Skocz do zawartości

Traffic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przez przypadek znalazłem w sieci ofertę kierowaną do właścicieli serwisów internetowych, którym zależy na zwiększeniu ruchu na stronie. Oferta to niejaki "Traffic". Za stosunkowo bardzo niską cene oferują dużą ilość unikalnych dziennych wejść.

Możecie powiedzieć coś więcej na ten temat ? Czy faktycznie jest to "złota" metoda czy pic na wodę.

Przykład z allegro:

Oferta za 22zł

Jest to forma reklamy polegająca na wygenerowaniu unikalnych wejść na reklamowaną stronę.
Wejścia są generowane z rotatora stron poprzez iframe.
Wejścia są unikalne.
Wejścia w całości naturalne, NIE przez proxy
Wejścia w 95% z Polski
Do zamówionej reklamy dołączone są statystyki pokazujące w formie tekstowej i graficznej (wykresy) ile w danym dniu/godzinie było wejść, z jakiego kraju były wejścia oraz wiele innych przydatnych rzeczy.

45000 unikalnych wejść w jak najszybszej realizacji. Średnio ponad 1500 unikalnych wejść DZIENNIE. Nieunikalnych będzie o wiele więcej! Dołączamy szczegółowe statystyki.

Jet to rodzaj surfu,do tego jeszcze drogi,na allegro można kupić ruch z 80 IP za 4,99 za 100 000.Jak pisze poprzedni rozmówca

korzyści z tego oprócz nabijania statystyk żadne.Tak robią "artyści" co sprzedają na allegro wyświetlanie banera na odsłony.Wystawia twój baner kieruja surf

po parę dniach z twoich kupionych 10000 wyświetleń banera nic nie zostaje,ale tak naprawdę nikt twojego banera w oczy nie widział :)Oszustwo jak nic:).

Są artyści którzy stosują surf do czegoś innego ale to podlega pod "Celowe zakłócanie pracy serwisu grożą sankcje przewidziane Kodeksem karnym Art. 269a."Kto, nie będąc do tego uprawnionym, przez transmisję, zniszczenie, usunięcie, uszkodzenie lub zmianę danych informatycznych, w istotnym stopniu zakłóca pracę systemu komputerowego lub sieci teleinformatycznej, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5."

• 5 tygodni później...
Zerowy efekt, bo jak widzisz w opisie to iframe, czyli twoja strona jest wczytywana w tle, zwiększa się tylko licznik wyświetleń, a użytkownicy strony nie widzą.

Mylisz sie, bo oczywiscie uzytkownicy jak najbardziej widza Twoja strone i moga na nia wejsc. Te punkty trafficu mozna zarabiac samemu za ogladanie stron i wlasnie wtedy widac wszystkie strony umieszczone w systemie. Wedlug mnie, jest to najlepsza forma reklamy strony. Swoj site uruchomilem jakis miesiac temu i mial na starcie PR4. Teraz ma PR3, a w ciagu miesiaca na Adsensie zarobilem jakies 15Euro. Moze nie jest to jakas oszalamiajaca kwota, ale strony nigdzie nie reklamowalem, ani nie pozycjonowalem, poza tym nie zrobilem jeszcze nawet tagow. Uzywalem tylko traffica, co pozwala mi sadzic, ze jest to najefektywniejsza forma reklamy, a wydalem na nia tylko 5zl.

Ciężko jest w to uwierzyć, zwłaszcza, że Panowie, którzy wcześniej się wypowiedzieli raczej są w temacie.

Sprawdzę to i zobaczymy czy masz rację. :D

======edit

Jednak po krótkim namyśle nie będę tego sprawdzał bo wierze w informację z pierwszych postów. Strata transferu najbardziej byłaby dla mnie bolesna.

w ciagu miesiaca na Adsensie zarobilem jakies 15Euro. Moze nie jest to jakas oszalamiajaca kwota, ale strony nigdzie nie reklamowalem, ani nie pozycjonowalem, poza tym nie zrobilem jeszcze nawet tagow. Uzywalem tylko traffica, co pozwala mi sadzic, ze jest to najefektywniejsza forma reklamy, a wydalem na nia tylko 5zl.

To jest zakazane w regulaminie adsense i możesz za dostać bana.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

• 3 tygodnie później...
w ciagu miesiaca na Adsensie zarobilem jakies 15Euro. Moze nie jest to jakas oszalamiajaca kwota, ale strony nigdzie nie reklamowalem, ani nie pozycjonowalem, poza tym nie zrobilem jeszcze nawet tagow. Uzywalem tylko traffica, co pozwala mi sadzic, ze jest to najefektywniejsza forma reklamy, a wydalem na nia tylko 5zl.

To jest zakazane w regulaminie adsense i możesz za dostać bana.

Niby jakim cudem, skoro to nie jest system klikajacy na reklamy, tylko generujacy ruch na stronie? Nie wiem, nie znam sie na tym, wiem tylko, ze strona bez zadnej reklamy skoczyla o jedno oczko w Googlach, a to chyba najlepiej swiadczy o skutecznosci trafficu. Ludzie wydaja mnostwo kasy na pozycjonowanie stron, a mnie kosztowalo to 5zl.

• 2 tygodnie później...

nie ma żadnej konwersji na takim ruchu... wieki temu, gdy nie znałem cen za traffic kupiłem większość i z allego, nie kupuj takich rzeczy na allegro nikt ci nie sprzeda tyle uu w takiej cenie. Mając jakąkolwiek reklamę na stronie na tym ruchu jesteś w stanie zarobić dużżżżżooo więcej niż 5 zł. To samo mailingi z allego można sobie odpuścić... i inne cuda. Jak chcesz prawdziwy traffic to albo sam albo agencje.

Zarabiaj na wyświetleniach reklam - wszystkie serwisy akceptowane

Jeżeli to faktycznie surf, to strona pokazuje się prawie w całym oknie przeglądarki najczęściej przez kilka/kilkanaście sekund, w najlepszym przypadku do kliknięcia w link przez usera.

Nie zmienia to faktu, że ten ruch jest bardzo marnej jakości ponieważ po pierwsze z reguły jest to niewielka ilość użytkowników wchodzących codziennie, po drugie profil użytkowników raczej nie jest interesujący (młodzi chcący dorobić parę groszy do kieszonkowego).

I ostatnia sprawa to faktycznie Adsense zabrania pozyskiwania ruchu w ten sposób i wcale się im nie dziwię, bo niebezpieczeństwo, że ludzie będą klikać w reklamy tylko dla potrzymania systemu jest bardzo duże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności