Skocz do zawartości

Jak wygląda sprawa z prawami autorskimi?

Wildu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak Waszym zdaniem wygląda sprawa praw autorskich w sytuacji gdy do swojej promocji wykorzystam produkt obcej firmy?

Dajmy przykład:

Projektuję tapetę z produktem Pepsi - element nie jest jednym z dodatków tego projektu, a jego główną częścią. Krótko mówiąc jest to tapeta promująca markę Pepsi.

Czy mam prawo wykorzystywać produkt bez zgody właściciela ?

Oczywiście mowa o niekomercyjnej pracy, promocja własnych umiejętności.

Mam na ten temat własne zdanie, ale nie jestem pewien czy prawidłowe :)

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam,

Dawid

podejdź do sprawy inaczej:

skontaktuj się z pepsi, przedstaw sprawę tak, jakby "pepsi" było jedną z opcji, i że jeszcze nie zdecydowałeś... ;-)

uważam że jak się wysilisz i nawiążesz kontakt z odpowiednimi osobami to jeszcze rzucą trochę grosza po zobaczeniu plików projektowych

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

Na pewno rzuca grosza na pewno. Stary nie masz pojęcia jakie agencje walczą o ten kawałek grosza i jaki jest to grosz.

Nie komercyjnie możesz sobie z tym robić co chcesz. Jednak nie masz prawa do publikacji a tym bardziej do chwalenia się publicznie i używaniem do tego logotypu.

Zrób to i poczekaj chwile szybko sie dowiesz jakie paragrafy odpowiadają twojej sprawie.

Wykonywaliśmy reklamę wolno stojącą dla restauracji - oferta itd itd, restauracja współpracuje z Coca Cola - (ma ich lodówkę + produkty z grupy CC), na owej reklamie po uzgodnieniach umieściliśmy logo cocacoli. Z tego co pamiętam zrefundowali oni Restauracji ok 75% kosztów wykonania reklamy :P (logo CC na reklamie zajmowało... 10-15%)

Na pewno rzuca grosza na pewno. Stary nie masz pojęcia jakie agencje walczą o ten kawałek grosza i jaki jest to grosz.

"stary nie masz pojęcia" jakie ja mam pojęcie... :P

...i powiem Ci że warto spróbować bo małe granty także są przydzielane

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności